Dette burde alle mænd vide om kvinder

Sexolog-klumme: Kvinder er i proces - hele tiden, forklarer Signe V. Bentzen, der giver mænd er par insiderfif om kvinder

SEXPERT-TV: Det gør en mand sexet

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan bliver ud hendes drømmemand --

Kvinder svinger meget.

Nej - ikke swinger! Vi kvinder svinger i meget mere op og ned i humør og temperament end de fleste mænd. Humøret kan vende vildt hurtigt. Det ene øjeblik dribler vi rundt i højt humør og sender dig kokette blikke, det næste er vi edderspændt rasende på dig over, at du igen har overset et forældremøde, ikke når hjem og vi derfor igen må afsted alene. Grr!

Det meste er imidlertid slet ikke noget, vi gør med vilje. Men vi er gearet til det fra naturens hånd. Kvindens krop og psyke er i meget højere grad påvirket af de mange forskellige hormonsystemer hendes krop rummer. Hormonerne styrer mange gode ting - bl.a. vores kønsdriften, ægløsning, menstruationer og hvornår kvinden har lyst til sex med dig. Hormonerne både styrer og bliver styret af vores følelser.

Det kan derfor være en rigtig god ide at notere hvornår og hvordan din kvindes menstruationscyklus forløber. De fleste har en der løber over 28 dage. Du har hørt om PMS? Det er hormonerne, der taler. Mange af os er lidt mere følsomme lige omkring menstruationen. Vær ekstra sød og forstående, servér en kop te og giv hende et tæppe på, når hun ligger øm og træt på sofaen. Det betaler sig, så kommer I begge to lidt nemmere igennem disse dage.

Men nævn ALDRIG ordet PMS eller fortæl hende, at hun er “hormonel” aka hysterisk - med mindre du gerne vil se hormoner og følelser for fuld udblæsning.  Til gengæld er hun meget nemmere at lokke med på en svedig omgang sex under ægløsningen (ca 14 dage efter 1. menstruationsdag)

Lusket fif: Herr kan du nemt beregne hendes ægløsning.

Sådan vil kvinder ha' den

Kvinder har (næsten) altid brug for at tale
Mænd påskønner en lille pause uden at blive forstyrret af snik-snak, når han kommer træt og små-stresset hjem fra arbejde. Det skaber ro i hans system at få lov til at flade lidt ud.

Kvinder er indrettet stik modsat. Vores nervesystem “køler af”, når vi oplever, at vi har god kontakt med andre mennesker. Når vi kan fortælle, hvad der er sket af stort og småt, og vi oplever, at det vi siger bliver hørt og forstået. Igen kan vi takke hormonerne for denne adfærd. Det er bl.a. stresshormonet kortisol, der får os til at være “edgy” og det giver os nærmest akut behov for at læsse af hos en, vi holder af.

Når vi får lov til det, begynder vi at producere oxytocin, der “nakker” kortisolet og gør os ganske medgørlige og måske endda kærlige igen. Så det kan være en god investering at sætte dig til rette med hende og lytte aktivt et kvarters tid. Jo mere oxytocin kvinder producerer, desto mere skubber vi til tandhjulene ovre i kønshormonerne. Kan du se, hvor jeg vil hen?

Lusket fif: Spørg om det ikke er lang tid siden hun har talt med sin bedste veninde. Foreslå at du lige tager ungerne med ud, så kan hun ringe til hende. Der kan hun læsse af, blive hørt og forstået i en halv times tid. Så kan du kan skumme fløden efterfølgende med en kop te, et forstående smil - og så et par hede, dybe kys...

Seks ting du ALDRIG må sige til en ny kæreste

Kvinder er i proces - hele tiden
Kvinder tåler ikke stilstand. Vi er altid i gang med noget. Især med os selv og med vores forhold. Nåja - og med dig. Det er ikke en tilfældighed, at 95 procent af alle selvhjælps og selvudviklingsbøger bliver købt og læst af kvinder. Min sexpert-kollega Tomas Roar kalder kvinden 'Forholdets motor.' Det er en meget rammende beskrivelse.

Det er os, som synes, at nu er det tid til, at vi møder hinandens venner og at du får mødt svigermor. Det er oftest os, der foreslår, at vi flytter sammen, køber ny opvaskemaskine og melder os til argentinsk  tango. Det er kvinden, der siger, at NU vil hun gerne smide p-pillerne eller at NU går den ikke længere - vi skal i par-terapi! Men det er (sjovt nok) dig, der foreslår, at I skal til sexolog…

Det er altså ikke dig, den er gal med. Det er bare sådan, at kvinder ikke kender eller forstår mændenes måske mest grundlæggende livsfilosofi: “If it ain’t broken - why fix it?!?”

Kvinderd favoritord over dem alle er udvikling. Det gør os trygge at føle, at “vi to” er i udvikling. Det gør os faktisk mere kælne og liderlige, hvis vi både føler os trygge og samtidigt har oplevelsen af, at “vi to” på vej til et nyt og spændende sted i vores forhold. Vi rykker os - Jubi!

Lusket fif I: Vær på forkant med hendes udviklingstrang, og foreslå fx, at I køber en ny sofa eller giver køkkenet en overhaling sammen. Det er til at have med at gøre, og det gør hende meget modtagelig for at udvikle lidt på dét, I laver i soveværelset.

Lusket fif II: Nogle parterapeuter er faktisk også sexologer, if you know what I mean...

Her er kvindernes vildeste turn ons

Disse ting MÅ du ikke lave om på ved kæresten

Dette gør alle lykkelige par

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag