Drop dit brok over din uperfekte kæreste

Vær realist: Vi har alt for store forventninger til vores partner, mener sexologen

SEXPERT-TV: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed --

Din kæreste er sød og dejlig. Men inderst inde er du lidt skuffet - er han nu også din soulmate, superelsker og den perfekte far?

Måske er du fanget af drømmen om den ultimative kæreste, der er alt for dig, og derfor er ingen, du møder, helt gode nok.

Men sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen advarer imod at falde i den fælde, for ingen kan være alt for en anden.

– Det er noget, jeg møder rigtigt ofte i min konsultation. Nogle gange er det ganske åbenlyst, at hun synes, at han ikke lever op til hendes forestillinger - og omvendt. De fleste kender par, hvor den ene eller begge er lige lovlig generøse med at opremse deres partners fejl og mangler.

Andre gange ligger drømmekæresten gemt i skyggerne, uden man er klar over, at man går rundt og måler den levende kæreste efter ’skyggekærestens’ perfekte, men uopnåelige mål:

– For skyggekæresten er jo ren fantasi. Han/hun ændrer kurs, højde/drøjde, udseende og evner, alt efter hvor du selv befinder sig i livet, så de altid passer til dig.

Se også: Derfor finder du ikke den perfekte kvinde

Behov
En rigtig levende kæreste kan også ændre sig og måske endda forsøge at tilpasse sig dine behov, men perfekt som skyggekæresten bliver hun aldrig.

Er vi blevet bollet op af Hollywood-idealer og damebladsdrømme?

– Javist, sammen med porno, Facebook, Tinder og artikler om alt det sex, de andre har osv. Det bidrager og ophober sig altsammen som en lille utilfredshed med partneren, hvis vi ikke er opmærksomme på det.

– Det er til gengæld ret interessant, hvor skøn vores kæreste bliver, hvis vi er opmærksomme. Hvis du kigger på de mennesker, der ser ud til at være mest lykkelige og tilfredse sammen, så læg mærke til, at de næsten aldrig brokker sig over partneren.

– Derimod, hvis man er god til at finde alle de gode ting ved ens kæreste og fremhæver dem - overfor sig selv, overfor partneren, men også overfor omverdenen, vennerne fx, så sker der noget magisk inden i dig imellem jer.

Øjenkontakten er måske det vigtigste instrument, vi har til at knytte os til hinanden. Vi søger beroligelse og kontakt gennem at få øjenkontakt, og vi lukker af for kontakt ved at fjerne blikket. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Fem tegn på at dit forhold holder evigt

Øv dig
Det er faktisk ret interessant, at vi er meget bedre til at lave en hurtig liste over alle de ting, vi er skuffede over, end vi er til at lave en liste over alt det, som begejstrer os, mener Bentzen:

– Vi gør det helt uden at tænke over det, når vi cykler til arbejde eller hænger vasketøjet op; lister skuffelser og ærgrelserne op. Prøv i stedet at gøre det til en vane, at du hver dag, fx når du cykler hjem fra arbejde skal finde tre nye ting, som glæder dig ved din kæreste. Det kan være hans skønne mad, hendes glimt i øjet eller måden I passer helt perfekt sammen, når I ligger i ske.

(Foto: shutterstock.com) Sexperterne Her er vejen til ægte intimitet i dit forhold

Singler på evig kærestejagt
Hvis du er single og klar til en ny kæreste: Pas også på ikke at lade ’skyggekæresten' og listen over alle de ting, hun/han skal være støde alle væk med et "duer ikke".

Hvis kemien er i orden og de tre vigtigste dealbreakere er på plads, så vær åben for at blive overrasket. Det kan godt være, at han ikke er Ryan Gosling, eller at hun ikke er Alicia Vikander, men så er han/hun jo ganske fantastisk sig selv.

Se også: Pas på disse fem farlige singlefælder

Se også: Fire tossede sexmyter, du ikke skal tro på

Se også: Tag testen, før du skrider fra din kæreste

HERUNDER SEXPERT-TV: Så ofte skal I knalde

SEXPERT-TV: Så ofte skal I knalde

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere