Dybe kys og flere eksperimenter - og andre ting I burde gøre oftere for at bevare gnisten i forholdet

Sexologklumme: Du får sat gang i sexlivet igen, hvis du følger sexologen Signe V. Bentzens råd

SEXPERT-TV: Få mere passion i forholdet

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Keder du dit lidt forholdet? Sådan får du mere passion ind --

Interesseret i at bevare det dit parforhold og holde gnisten glødende? Træt af at kede dig i dit sexliv og begyndt at lure på om græsset er grønnere hos naboen? Selv det mest trætte og grå parforhold kan ryste sig fri af støv og rutiner, hvis man følger disse råd.

1. Kys mere og længere
Åh, kys. Findes der noget mere intimt end et rigtigt lækkert kys? Her taler vi ikke tantekys, men om den slags, hvor man dvæler i kysset så længe, at man helt af sig selv får lyst til at slappe lidt af i læberne og tillade dem at skilles. Bliv i kysset lidt længere endnu, så får tungen sit eget liv og glider forsigtigt, søgende frem ind mellem din partners læber.

Tungekysset. Det liflige, franske kys som forelskede over hele kloden låser hinanden fast i, mens tiden og verden omkring dem går i stå. Genopdag det dybe, langsomme og saftige kys sammen med din partner og bliv nyforelsket. Troskabshormon eller Forelskelseshormon, kært barn har mange navne, men den positive effekt af det hormon, der frigives ved vedvarende kys, hvor vi bytter spyt, er dokumenteret mange gange. Mmmm.

2. Gå i seng - samtidigt
'Jamen jeg er da slet ikke træt, når hun er træt klokken ti!'

Nej, Sherlock - netop! Men par, der gennemgår “senge-ritualerne” sammen ofte tættere og gladere end de, der altid går i seng hver for sig.

Den bløde “pillow talk” kan måske virke overfladisk og ligegyldig, når den holdes i et let leje, men den lille krusedulle, der tegnes aften efter aften, binder tilværelsen smukt sammen og bevirker at vi oplever den berømte sammenhængskraft og den skaber kontinuitet i vores travle, ofte stærkt opdelte liv hverdagsliv.

3. Sov nøgne sammen
Det er blevet sommer med tropiske nætter, så undskyldninger om forkølede halse og kolde røve holder ikke længere. Af med klunset! Når vi er nøgne er vi mere nøgne, når vi ligger der sammen. Der er bare kortere vej og åben invitation til kærtegn. Der er også kortere vej til elskoven. Men det behøver ikke være hardcore sex.

Nej, leg også med at lade forspillet løbe over flere dage (nætter). Nyd din hustrus silkebløde hud fra skuldre, ned over ryggens bue og over bagdelen den ene aften og forlyst dig først i hendes runde brysters duven og mavens bløde runding den næste. Masser fødderne i olie fra køkkenskabet og slik hendes tæer, en for en, på tredjedagen. Men pas på - hun kan blive særdeles eksplosiv af opbygget lyst, hvis du magter at tøjle din egen over flere dage.

4 Skiftes til at tage initiativet til sex
Selvom det er skønt, at han rigtigt ofte vil have dig, og at han er bedre til at lægge dagen bag sig og trække dig ind til sig om natten, så har han også brug for at mærke, at du vil ha’ ham. Det behøver ikke være hver anden gang, men i hvert tilfælde hver tredje eller fjerde gang.

Nej! - det er ikke nok, at du smider sove-t-shirten eller lader lyset brænde i bryggerset som tegn på, at du er mildt stemt overfor et initiativ fra ham. Oh no, du skal vise ham, at du har lyst til sex med ham. Mand dig op og gør som han; grib fat om hans røv, tag hans hånd og læg den på dit køn eller læg dig oven på ham og kys ham, så han slet, slet ikke er i tvivl om, at du vil have ham. NU!

- Vi holder os alle sammen så hulens tilgængelige til hverdag. Vi lader alt muligt afbryde, hvad vi lige har opmærksomheden på, siger Bentzen. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Disse 15 minutter redder dit forhold

5. Eksperimenter mer’! Meget mer
Når I har været sammen alt for få gange, så går der rutine i den. Han ved hvad du kan lide. Og hvad du ikke får så meget ud af. Du ved, hvordan man får ham i den 7. himmel og til at komme ad kortest og mindst krævende vej. Hvorfor gå over åen for at hente vand?

Men hav masser af “ikke-effektiv” sex. Vov at gøre noget uventet. Eller noget af det, der aldrig har bragt hende til orgasme, men som du synes er lækkert. Måske kan I genopfinde det sammen, så det bliver bedre end før. Måske har hendes krop og lyst ændret sig siden hun var 23 og alle hendes elskere var tøvende unge løver, der gik for voldsomt og kejtet frem.

Med fare for at det bliver mere sjov og latter end liderligt og frækt, så leg mere med hinanden og med hvornår, hvordan og hvor. Det gør ikke noget, at I kommer til at fnise det hele ihjel, når I forsøger at gennemføre en quickie bag sommerhusets køkkendør, mens ungerne fortærer is og Ramasjang i stuen.

Det giver liv til det samlede sex- og samliv at dele mange slags oplevelser. Tænk på seksuelle som du tænker på madoplevelser. Ja, g´er du glad for kotelet, men gad du spise det hver dag - også som snack?

Øv dig i at se og reagere på det gode, din elskede er og gør. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Top tre: Sådan får du bedre sex

6. Tal om sex
Alt for mange af os taler ikke om sex. Vi fyrer vittigheder af og vi deler gerne vores syn på hvor lækker den unge grønthandler-dude er (sig mig trænede ALLE unge mænd også så meget, dengang vi var unge?!?) eller lige præcis hvor, pigen, der cykler forbi jer på stilladset, ska’ ha’ den.

Men vi taler ikke om det sex, vi rent faktisk har eller ønsker os med vores partner. Der er nemlig en dobbelt sårbarhed indbygget, når vi skal åbne op for de samtaler med vores partner. Folk vil faktisk hellere udholde ting eller lade sig nøje med at måtte fake i årevis end at sige noget, som de tror vil såre deres partner eller som de frygter vil udstille dem selv.

I begyndelsen tænker vi: “Herregud, vi skal jo bare lige lære hinanden lidt bedre at kende”. Men så går der lidt tid og meget hurtigt begynder vi at tænke “Nej, nu er det for sent. Han vil blive så uendeligt såret over at høre, at jeg ikke kan lide det/ikke kommer/godt kunne tænke mig, at vi...”

Der er en ret nem vej udenom at sønderlemme hinandens seksuelle selvtillid. Tal ønsker og fornyelse i sexlivet. I stedet for at tale om dét, som ikke fungerer, så tal om det I kunne tænke jer at prøve af.

Det kan være at du tør sige, at du faktisk er lidt nysgerrig på, om oralsex kunne være noget for dig - nu, hvor du selv er blevet lidt ældre og hviler mere i dig selv. Eller det kunne være at du skrev en lille sms og spurgte om hun kunne have lyst til at møde dig uden trusser på, når I skal ud næste gang.

Det ER sårbart at tale om det, man har lyst til, og om dét, man håber på, kan ske. Så pas på hinanden og hjælp hinanden til at turde mere.

(Foto: colourbox.com) Sexperterne Ved du hvordan din kæreste vil elskes?

HERUNDER SEXPERT-TV: MAndeterapeut: Dyrk jeres forskelle og få bedre sex

Sexpert-tv med Jakob Kærgaard: Få ginsten tilbage i forholdet
 

5 kommentarer
Vis kommentarer