Fem grunde til du stadig er single

Klumme: Du stiller sikkert for store krav ...

Du kaster misundelige blikke efter forelskede par. Du er single - og det er din egen skyld. Foto: shutterstock.com.
Du kaster misundelige blikke efter forelskede par. Du er single - og det er din egen skyld. Foto: shutterstock.com.

Du sender misundelige, lange blikke efter par, der går hånd i hånd ned ad gaden, og romantiske film føles som en hån mod dig og dit singleliv.

Du længes efter en kæreste og drømmer om parforholdet som svaret på alle dine bønner.

Og du har tilsyneladende gjort alt for at blive kæresteklar.

Men alligevel er du single.

Her er de fem grunde til det. Advarsel: Det er alt sammen din egen skyld.

1. Store drømme
Du har forventninger til parforholdet, der langt overgår, hvad virkeligheden kan levere:
Bollet op på rom coms fra den store drømmefabrik i Hollywood og tre-minutters popsange forventer du det store udtræk: Du forestiller dig altfavnende passion og sjæleruskende kærlighed ved første hug/blik og en soulmate, der ser lige ind dig og kan tage dig fra dig selv og dit usle lille liv med hverdage, opvask og cykelture i modvind.

Du tror, at kærlighed er noget, man får, og at forelskelsen er umiddelbar og uafvendelig, uimodståelig, ubetinget.

Så du glemmer, at parforholdet - og ja sgu også kærligheden - er hårdt arbejde og et valg, du tager hver eneste dag, hvor det besværlige i at lære et andet menneske at kende sådan rigtigt både er målet og midlet.

2. Store krav
Du stiller for store krav til den potentielle kæreste: Så og så høj, muskuløs, begavet og rig på økonomisk eller kulturel kapital. Dine krav - udtrykt på dine datingprofiler eller blot som uformulerede forventninger er gigantiske. Du leder efter et supermenneske formet i dit eget billede - en slags glansbilledeversion af dig selv.

Han findes ikke.

Og hvis han gjorde, ville han ikke vælge dig.

3. Du har for travlt
Nå, men på en eller anden måde er der en, der slipper igennem nåleøjet, som du har udvidet en smule, fordi du er så sulten.

Du har travlt, for du trænger jo til det der parforhold. Så efter to dates taler du om eksklusivitet, efter tre vil du hellere hygge i sofaen end dyrke hed sex i hyggekrogen, efter fire vil du præsentere familie og venner, så alle kan se, at du da har en kæreste ...

Det er så cirka her, at din 'kæreste' føler sig en smule kvalt og kørt over - og derfor kører videre ad andet spor uden dig.

4. Perfektionisme
Hvis han så ikke har forladt din fantasi om et parforhold, sker der dette efter cirka fem dates:

Du er allerede begyndt at kritisere din kæreste i et forsøg på at omforme ham i dit eget lille, småborgerlige billede af, hvad sådan en skal kunne og være.

Som dit boligbladsagtige indretning af hjem og ditto have (hvor græsset er klippet med neglesaks og hækken med fascistoid akkuratesse) er en forlængelse af din indre tvangsneurotiske ordensfetichisme, således er også din kæreste blot modellervoks i dine hænder.

Du tænker på og italesætter hans små særheder: Måden han ikke rydder op på og hans indretning eller mangel på samme, hans drikke- og spisevaner. Du har altid et råd klar - især når han ikke har bedt om det. Du synes også, at hans måde at være både mand og kæreste ikke helt passer på det, du forestiller dig andre gøre og burde være.

Så medmindre han er en pleaser, som du kan omforme i dit billede og senere forlade, fordi han jo ikke giver dig modspil, løber han væk, fordi du er en kontrollerende perfektionist.

5. Du er bare ikke særligt attraktiv
Denne er rigtigt svær: Du er stadig single, fordi du simpelthen hverken er særlig pæn, begavet eller rig. Det eneste, der eventuelt ellers kunne give dig værdi på kødmarkedet, er humor og venlighed.

Som punkt 2, 3 og 4 peger på er du heller ikke stærk på de to sidstnævnte karaktertræk, og du er endda for dum til at forstå, at du skal gå efter folk, som er i din liga.

Ikke desto mindre er der stadig håb. Du kan modarbejde det kropslige forfald med målrettet træning og passende kost, du kan huske at børste tænder og øve dig i at smile og være venlig, og du kan søge efter partner i eget segment eller under.

God jagt!

Sexperterne - 17. maj. 2016 - kl. 22:40 Disse ting MÅ du ikke lave om på ved kæresten

Sexperterne - 23. maj. 2016 - kl. 19:44 Dette burde alle mænd vide om kvinder

Se også: Sexolog-opsang: Slap nu af, kvinde

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen