Fem trin til en god date

Klumme: 'hvis hun er smart, skriver hun ikke noget om sex i sin tekst, for ellers bliver hun sølet til af spam fra lystne mænd'

Fordelen ved spadsereturen er, at I ikke konfronteres med hinandens bedømmende blikke hele tiden. Samtalen kan glide mere naturligt. (Foto: colourbox.com)
Fordelen ved spadsereturen er, at I ikke konfronteres med hinandens bedømmende blikke hele tiden. Samtalen kan glide mere naturligt. (Foto: colourbox.com)

Lige nu er der cirka 300.000 danskere, der leder efter en kæreste på nettet. Andre nyere tal fra fra Danske Medier, der overvåger nettrafik, skønner tallet til 500.000:

Netdating hitter: 500.000 forsøger at score

Og de er ikke alle sammen mere eller mindre håbløse tilfælde, som end ikke er interesserede i et håbløst tilfælde som dig:

Seks grunde til at hade dating

For gode dates er mulige. Med denne lille guide burde det ikke gå galt. For det er januar og alle singler er på jagt:

Vi vil netdate i januar

Denne quick-guide udi netdating er henvendt til kvinder, men kan langt hen ad vejen også læses og benyttes af mænd.

1: Stå ved dig selv
Man har billede på sin profil. Du kan have milliard gode undskyldninger for at ikke have det ('jeg er ikke fotogen/jeg er et kendt ansigt/min eks skal ikke finde mig/jeg sidder i en offentlig stilling/hvad vil mine kolleger ikke tænke') - ingen af dem holder!

Kvinders seks største datingfejl

Stå ved dig selv. Og smil. Kvinder (og sikkert også mænd), der ikke smiler på fotos, er ikke cool. De ser bare sure ud. Og hvem gider en sur kæreste..? Optimalt set er der et ansigtsbillede og et i fuld figur - med tøj på. Din stil siger jo også en del.

Hvis du vil vise, hvor globetrotteragtig du er, så kan du også vælge fotos fra dine mange rejser. Så har du tiltrukket/frastødt de relevante personer.

Jens: 'Jeg har været på 1000 dates'

2. Gør det kort
Du skriver kort og præcist. Intet længere end et skærmbillede. Der er ikke noget small talk om, at du lige har gået med hunden, som du ææææælser lige så meget som dine unger. Du ikke bare skriver, du har humor - du skriver også sjovt.

Muligvis bruger du hele smiley-arsenalet - også den slags man ikke ved, hvad betyder. Ligesom med globetrotterbillederne er der et publikum til den slags. Resten surfer mentalt videre (efter de har sendt den obligatoriske 'Hej du ser sød ud - har du lyst til skrive sammen?').

Mænds seks værste datingfejl

Ligesom med billedet viser du dig overvejende fra din positive side: Mange kvinder indleder deres profiltekst med at brokke sig over liderlige mænd, der ikke forstår et nej på nettet. Det er muligvis et reelt problem, men hold det for dig selv. Og hvis hun er smart, skriver hun ikke noget om sex i sin tekst, for ellers bliver hun sølet til af spam fra ovennævnte mænd.

 

TV: Sådan virker scoreguider
 

3. Svar
Som kvinde får du mange henvendelser - næsten uanset hvad. Ikke desto mindre er det god stil at svare - om ikke andet for at forhindre, at samme person skriver en gang til. Det er fint med et standardsvar. 'Tak for din mail - jeg skriver i øjeblikket med en anden. Held og lykke derude.'

TV: Sådan skal du (ikke) score

4. Kom til sagen
Når du skriver med en, så kom hurtigt til sagens kerne: Er der etableret en nogenlunde fornuftig kommunikation, så er det afsted på den der date. Hvis han ikke spørger efter en tre-fire beskeder frem og tilbage, så gør det selv. Alt andet er spild af tid. I har set hinandens billeder, I har kontrolleret de vigtigste parametre (børn, højde, postnummer), og I har konstateret, at I kan skrive som voksne mennesker.

5. Daten
Du kan da godt prøve lange middage og vilde klatrevægge og overraskelsesdates. Det er bare meget at gøre ud af noget, der kan ordnes på en time.

En hyggelig time med en person af det foretrukne køn, og som i bedste fald er den næste eks/eneste ene. I værste fald er det bare en time af dit liv, hvor du lærer et andet menneske at kende - og det er heller ikke så skidt endda.

Sådan overlever du daten fra helvede

Daten kan være en kop kaffe i frokostpausen eller efter job. Det kan være en øl på en lokal cafe. Og skal det ikke virke for koldt og kynisk som en jobsamtale (hvad det jo er), kan være en gåtur i den nærmeste park være en god løsning.

Fordelen ved spadsereturen er, at I ikke konfronteres med hinandens bedømmende blikke hele tiden. Samtalen kan glide mere naturligt. Her gælder almindelige regler for small talk og konversation. Stil spørgsmål, afbryd ikke for meget, smil. Og man må godt sige, man er nervøs, eller at hele det der datinghalløj virker så mærkeligt.

Scorekongens datingråd

Måske har I kastet jer frådende over hinanden allerede - og så er alt godt. Hvis ikke er dette fremgangsmåden:

På den time har I begge fået et fint billede af den anden - og ikke mindst, om der er kemi. Og når timen er gået, går I hver til sit. Ikke noget med at spørge 'skal vi ses igen?' Dels kan man have behov for lige at summe over tingene, dels kan man risikere at tabe ansigt, og dels kan den anden så føle sig presset til at sige ja for at undgå, at den anden skal tabe ansigt.

Vel hjemme skriver man så en mail: Den lyder sådan her: 'Tak for hyggelig date. Du er sød. Alligevel vil jeg ønske dig held og lykke fremover'/Tak for hyggelig date. Du er sød. Skal vi ses igen?'

Så er der kun eet at sige: Kan du så komme igang!

5 grunde til at elske uforpligtende sex