Annonce:
Annonce:

Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Sexologklumme: Hold dig fra egoisten, narcissisten og nej-sigeren

SEXPERT-TV: Hvornår er man kærester?
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Tag testen: Skal I være kærester? --

Det er altid meget, meget nemmere at se hvilke mænd og kvinder, vores venner og veninder skulle have gået en stor bue udenom. Fra sikker afstand kan du som regel se klart, hvilket dysfunktionelt parforhold din lillesøster er på vej ind i.

Først efter, at vi har brugt en hulens masse tid og energi på ham eller hende, og det er endt med bitre tårer, kan vi selv se, at han var jo slet ikke god/rigtig/passende for mig.

Hvorfor?

Fordi vi så gerne vil. Enten fordi hun er så gudesmuk, sexen er overvældende skøn, eller fordi han er så ung, at vores ego er så smigret, at det holder fornuftens stemme for munden, når den råber: Nej nej nej, den vej skal du ikke gå! Det kan kun ende skidt!

Annonce:

Det kan altså godt betale sig at være på vagt, inden ego, hormoner og det lave selvværd kører helt af med os. Jeg har samlet fem typer, som du skal stikke af fra - med det samme!

Egoisten
Mig, mig, mig og så mig.

Egoisten har meget travlt. Med sig selv. Det er hendes job, hendes børn, hendes veninder, hendes spinningtimer, hendes familietvister, hendes liv og altid hendes følelser, I taler om. Altid. Planer bliver lagt, så de passer hende. I går til de sammenkomster, der passer hende. Glem alt om, at hun strækker sig eller går på kompromis for din skyld. Hvis hun ikke synes, det er sjovt, så gør hun det bare ikke. Punktum.

Narcissisten
Ligner på mange måder egoisten, men hvor egoisten dybest set godt forstår dine følelser, men bare ikke gider tage hensyn til dem, så har narcissisten hverken kompetencer eller følelsesmæssig modenhed til at sætte sig ind i dine følelser.

Annonce:

Uanset om samtalen begynder med, at din chef lige har sløjfet den ene af dine ferieuger med dele-børnene, så kan du være sikker på, at inden du kan nå at sige 'swup', så får narcisissten drejet samtalen, så den handler om, hvor synd det er for hende, at du nu ikke kan tage med i sommerhuset som planlagt.

Hun er ret beset uforstående overfor dine børns skuffelse. Hun er jo skuffet.

Mr. Right
Han er Vægt, han er færdiguddannet jurist og ansat i et velrenommeret advokatfirma, han vil gerne have børn snart, han har ingen gæld og lejlighed på Indre Østerbro (med kig til Sorte Dosseringen, hvis man læner sig lidt ud over altanen), og så ser han faktisk ret godt ud (både din søster og din bedste veninde har nikket godkendende til hans FB-profil). I har datet 6-7 gange; drinks, brunch, frokost, middag på en mandag aften, drinks …

Det er superhyggeligt, og I har SÅ meget at tale om. Det bliver ligesom bare ikke til mere. Energien lægger sig fladt ned, hver gang du prøver at kysse eller kæle med ham. Du eller I er ganske simpelt bare ikke seksuelt tiltrukkede af hinanden. Det er brand-ærgerligt. Men jo, det er vigtigt og det går bare ikke uden.

Annonce:

Drop dit brok over din uperfekte kæreste

Nej-sigeren
- Har du lyst til at komme hjem til mig, så laver jeg lidt lækker mad og åbner en god flaske vin?

- Nej tak, jeg bryder mig ikke om at andre laver mad, og jeg drikker aldrig vin på en onsdag.

- Har du så lyst til at tage med mig til min brors bryllup til august?

- Ellers tak, jeg gør mig ikke i familie-sammenkomster!

- Kunne du så tænke dig at holde lidt ferie sammen med mig? Jeg ville elske at opleve Firenze med dig!

- Nej tak, jeg gider ikke udlandet. Det er altid for varmt, maden altid skuffende, folk er irriterende, og sengene er ad Helvede til.

Hvis ham, du har set de seneste tre måneder, afviser alt det, du drømmer om, fordi han generelt bare ikke vil noget som helst, så skal du nok ikke regne med, at han ændrer sig foreløbigt. Eller nogensinde.

Annonce:

Bedrageren
Du føler dig ikke helt sikker på, at du er den eneste, han ser. I har datet i et par måneder, I taler om jeres følelser og jo, I mener begge to, at I er forelskede i hinanden. I har mødt hinandens venner og familie. Til juli tager I 14 dage sammen til Krotatien. I er et par. Ingen tvivl om det.

Alligevel har han hverken slettet sin Tinder eller Happn-profil, og der tikker da også notifikationer op derfra med jævne mellemrum. Han lægger altid sin mobil med fronten nedad, og han går kun på Facebook via sin telefon. Ind imellem bliver han stående meget længe på parkeringspladsen og ser ud, som om han har en meget lummer samtale kørende, men når han kommer ind, skulle han bare lige aftale noget med sin far.

Der er noget galt. Du kan måske ikke sætte fingeren på det, men det er der. Du ved jo godt inderst, at der er andre end dig.

Fem ting du ikke kan ændre ved din kæreste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: