Guide til kvinder: En rigtig mand har ikke altid lyst til sex

Mandeterapeut ønsker, at vi nuancerer billedet af mandens seksualitet

-- Over artiklen: Mandeterapeuten Jakob Kærgaard taler med sexperten om sexmyten --

Der er ikke noget galt med dig, bare fordi din mand ikke nødvendigvis reagerer promtpte på dine seksuelle tilnærmelser.

Der er nok heller ikke noget galt med ham eller med jeres forhold.

At manden altid har lyst til sex, er nemlig lidt af en myte.

Det mener mandeterapeuten Jakob Kærgaard, der i videoen over artiklen her, forklarer hvad myten bunder i, og hvad man burde sætte i stedet.

Orgasmeeksperten Kærgaard mener, at han endda kan give en hjælpende hånd til mænd, der vitterligt lider under manglende lyst, idet hans kursister lærer at kultivere den seksuelle energi, så de kan holde længere og styrke potensen.

Fem grunde til manden ikke har lyst til sex

Rigtige mænd gider ikke knalde

Fem grunde til mænd ikke har lyst til sex

Sexpert-journalist Tomas Roar har tidligere skrevet denne klumme om mandens manglende sexlyst. Som kvinde kan du måske lære lidt:

Intet initiativ
Han kender køreplanen ned til mindste detalje, som alt efter forholdets karakter kan variere op til sengetid, hvor eet ligger fast: Hun lægger sig klar og forventer tydeligvis, at han leverer ved kasse et (og måske også ved to og tre).

Og det er der de fleste gange ikke noget galt i. Men bare engang imellem ville det være dejligt, hvis hun selv ligesom gjorde noget. Prøvede noget nyt af. Lirede ham op. Forførte ham. Han er lidt træt af at være pik- og idéleverandør.

Og det er ret erotisk demoraliserende, altid at have ansvaret for sex.

Løsning (hende): Gør noget. Mangler du ideer, eller føler du dig fjollet, så tag udgangspunkt i, hvad du selv kan lide - og gør det samme med din kæreste.

Hun presser
Hun vil bare have sex. Hun mærker ikke, hvor han er. At han måske er lidt nede, lidt følsom, lidt træt, lidt stresset eller bare ikke så liderlig, så det gør noget. Han vil måske bare hellere se tv og holdes om. Eventuelt trøstes med et blowjob. Men hun kører ham over. Hun forventer sex. Og ikke meget er mere usexet end pres. Indbildt eller ej.

Løsning (hende): En slap diller er ikke altid et udtryk for, at han ikke kan lide dig. Så vær blot omsorgsfuld, og lav hans livret.

Hun presser II
Det kan komme sådan cirka fem minutter efter første date. Hun er klar til det hele. Hun har travlt, alt for travlt. Det begynder med: 'Jeg vil se dig igen - i morgen.' Eskalerer med: 'Øv, hvorfor vil du hellere ud med drengene? Og hvem er hende din nye veninde på facebook?' Og det kulminerer med: 'Kan du slet ikke lide mig?'

Der lægges i ovnen til familiesammenføringer og det, der er værre.

Det føles, som om hun presser ham for samvær og måske endda for følelser, han slet ikke er klar til at rumme endnu. Hun glemmer måske, at nogle mænd lige skal sunde sig lidt, ligesom en hel del mænd foretrækker at være ham med køllen.

Og det kan godt sætte sit præg på lysten til horisontale udfoldelser.

Løsning (hende): Træk dig tilbage. Måske opdager han så, hvad han går glip af.

Hans liv er noget lort
Det spiller bare ikke for ham. Det er op ad bakke. Hver skridt føles tungt, som vader du i vand. Søvnløse nætter, rastløse dage, der smager af jern og bitter kaffe. Kvalme helt ind i knoglerne. Og det er de gode uger.

Intet interesserer ham - heller ikke sex. Til nød kan han høvle den af til lidt netporno. Og drikke rødvin - lige til at tage toppen, som han siger til dig selv, når han åbner endnu en box og tænker på så lidt som muligt.

Måske er han slidt op på jobbet. Måske er han aldrig kommet sig over den største kærlighed, the one that got away. Måske er han stadig i chok over at være blevet far. Og midaldrende. Han sidder i sit mørke og drømmer om sine gyldne dage, da intet kunne røre ham og hans. Nu er alting blegt, bygget på svig og løgne.

Løsning (hende): Bed om hjælp. Udefra.

Biatch
Hun har travlt, især med at holde orden på ham. Jo mere emsig, kontrollerende og irettesættende hun er, jo mere kastrerer hun ham. Og så ved vi godt, hvad der sker i sengen.

Han bliver behandlet som en knuget teenagedreng. Og de fleste af den slags vil ikke knalde deres mødre... I hvert fald er det ikke befordrende for hans erotiske gnist i dobbeltsengen.

Løsning (kvinde): Slæk på dine ambitioner på din mands vegne, løsn håret, lad det hele skride lidt ud, verden klarer sig nok endda. Så skal du se løjer - frie børn leger bedst.