Her er den perfekte knaldelængde

God sex tager den tid god sex skal tage, mener sexologen

En hurtig tur på vaskemaskinen døren, syv minutters ind-ud, ind-ud lige før sengetid. Den store maratonseance hele natten.

Der er mange slags knald med varierende længder. Men hvor lang er det optimale samleje egentlig? Det spurgte vi sexolog og parterapeut Signe V. Benzten om.

- Det skal vare lige så længe, at begge synes, det var dejligt, tilfredsstillende eller sjovt. Når jeg siger sådan, er det, fordi mange - ikke mindst mænd - er overbevist om, at det 'bør' vare så og så længe.

Se også: God sex på syv minutter

- Nogle ville måske mene, at rammen for et godt knald er, at begge får orgasme. Eller at det varer længere end gennemsnitslængden, der ligger ifølge nogle undersøgelser omkring de syv minutter på verdensplan og cirka 22 minutter for danskere. Men sådan kan man ikke gøre det op.

Sex & samliv Læserne: Dette er god sex

- God sex kan jo sagtens være, at man stikker af fra ungerne og låser sig inde på toilettet og lige mærker hinanden fem minutter - uden nogen af parterne i øvrigt kommer.

Hvorfor er det så vigtigt for mænd?

- Jeg får rigtigt mange breve og henvendelser fra mænd, der er utilfredse med deres egen præstationer, som simpelthen synes, de kommer for tidligt og ikke kan holde længe nok. Når jeg spørger ind til det, så viser det sig ofte, at de faktisk kan have mange minutters penetrationssex, før de rammer klimaks. Men problemet ligger mest i, at de kun tæller sexens varighed fra det øjeblik, de penetrerer, til de ejakulerer.

Sexperterne Her er de tre bedste sexstillinger

- Det er jo tosset. Hvis du spurgte en kvinde, hvad god sex er, så ville hun sige alt det, som følts rigtigt lækkert, og hvor hun er aktiv seksuelt. Eller sagt med andre ord: penetrering er blot en lille del af alt det, som er sex for en kvinde.

- Så hvis man(d) nu holdt op med at tælle minutter fra man(d) stikker den ind, til den går af, og i stedet for regner, fra det øjeblik han eller hun begynder at lægge op til sex, og til hun eller han kommer, så ser regnskabet jo helt anderledes ud.

Hvis du vil undgå, at din partner bliver sådan lidt mellemfornøjet i sengen, skal du følge disse råd. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Her er dine største sexfejl

Maratonsex
Hvad så med det der maratonssex, man hører om: 'Vi knaldede hele natten!' Hvad mener de så med det?

- Ja, man kan sagtens knalde hele natten, selv om man kun kan holde få minutter. Kunsten er at glemme pikken lidt. Slik, penetrer hende lidt (!), masser balder og inderlår, kys dybt, når du kæler for hendes overkrop (ikke kun bryster), penetrer to-tre stød, lad hende slikke dig lidt, men ikke så meget, at du bliver super-liderlig, skift, slik hende lidt, penetrer lidt bagfra (ikke for meget!), slap af og kom ned fra høj-liderlig til mere rolig, penetrer hende med fingre, evt. stimuler anus, kyse, lig og små-sludre, hent en ostemad og lidt vand, hyg, kys, rør ved hinanden, lave bolle-bevægelser uden penetration, så hun kan gnide sig op ad dig osv osv.

Se også: Sådan støder du hende i den 7. himmel

Kunsten ved evigheds-knaldet handler om ikke at være alt for liderlig. Det handler om at nyde hinanden i et stille og roligt tempo. Måske kommer hun ind imellem, men manden holder sig så middel-liderlighed, indtil han vælger at fyre den af.

Så et knald varer så længe et knald skal vare, for at begge er tilfredse?

Se også: Sådan er hun en god elskerinde

- Ja, tilfredse, men ikke nødvendigvis tilfredsstillede. For nogle er det über-skuffende og et ringe knald, hvis hun/han ikke kommer. Men sex kan sagtens bare være lidt leg i ny og næ. Det behøver ikke altid handle om orgasmer. Det er selvfølgelig ikke så godt, hvis ingen eller den ene aldrig kommer. Så skal der nok justeres lidt i den tekniske afdeling.

- Så det handler mere om, hvorvidt du selv synes, du har et rigt og dejligt sexliv end at skulle levere noget, der er defineret af andre. Du er den eneste, som kan mærke, om du får det ud af det, som du har brug for.

Se også: Danskere: Sex der ændrede vores liv

0 kommentarer
Vis kommentarer