Her er dine tre største sexproblemer

Kan du gætte hvilke? Psst - der har noget med penis at gøre

Først når der er problemer få udstyret til at fungere, begynder han at reagere og søge hjælp - og han kan ikke altid forbinde det, som sker i hans liv, med det, som sker med hans pik. (Foto: shutterstock.com)
Først når der er problemer få udstyret til at fungere, begynder han at reagere og søge hjælp - og han kan ikke altid forbinde det, som sker i hans liv, med det, som sker med hans pik. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har gennem fire år haft en brevkasse på ekstrabladet.dk, hvor tusindvis af danskere har stillet intime spørgsmål.

Derudover har Signe haft hundredvis af singler og par som klienter i sine snart ti år som professionel terapeut. Og så følger hun selvfølgelig med i den seneste forskning på området. 

Så Bentzen har om nogen en fornemmelse af, hvad der sker i danskernes sexliv.

I denne klumme fortæller hun om den danske mands sexproblemer: De kæmper især med potensproblemer, med selvværdsproblemer og med kommunikationsproblemer.

Alt sammen giver sig ofte udslag i og hænger sammen med hans pik. Mænd reagerer ofte først meget sent på konflikter med partneren og andre mennesker, der betyder noget for hans liv. Først når der er problemer med at få udstyret til at fungere, begynder han at reagere og søge hjælp - og han kan ikke altid forbinde det, som sker i hans liv, med det, som sker med hans pik.

Det er især for tidlig sædafgang, frygten for at hans pik er for lille og rejsningsproblemer, mænd søger hjælp til. Ofte er der et overlap, så manden fx både har rejsningsproblemer og for tidlig sædafgang eller for mange bekymringer omkring sin piks størrelse og rejsningsproblemer.

Skridt for skridt: Udvid din sexhorisont

For tidlig sædafgang
Præmatur ejakulation tæller alt fra manden, der ejakulerer i samme øjeblik, han trænger ind i kvinden, til manden, der kommer inden for få minutter.

Tag nu Pelle. Han er 25 år gammel og har aldrig kunnet gennemføre et samleje, der varede mere end 2-3 minutter. Han oplever, at det går lidt bedre, når han er beruset.

Han er et klassisk eksempel på en fyr, som aldrig fik lært at ’udholde’ nydelse, da han tog fat på sex, og efterfølgende har han været så optaget af ikke at måtte komme, at hans frygt faktisk var en stor del af grunden til, at han kommer for tidligt. Kroppen magter simpelthen ikke være så top-stresset og skynder sig derfor at komme af med det, som stresser, altså afsted med sædafgangen.

Han skal lære at sætte tempoet ned og få styr på sine følelser. Det kan han gøre ved rent fysisk at bevæge sig langsommere, langsommere kærtegn og langsommere indtrængen. Oven i det kan den rigtige vejrtrækning også hjælpe. Hvis han fx trækker dybt ned i maven, mens han tæller til fire, holder lille pause og slipper det langsomt på seks med en lille pause, så vil hans para-sympatiske system aktiveres. Det er det system, som dulmer os ned igen, når vi fx er blevet forskrækkede af et bilhorn, så vi ikke går rundt og er angste resten af dagen.

Hos lægen ville han måske blive tilbudt lidocain-creme, som bedøver, eller måske Dapoxetin-præperater eller anden medicin, som er i familie med anti-depressiva (lykkepiller).

Derfor kommer du for hurtigt

Peter pumper sig til erektion

Pik-størrelser
Jeg får rigtigt mange henvendelser fra mænd, der er usikre på om deres pik er for lille.

Nogle ved egentlig godt, at den er ret gennemsnitlig, men er besat af tanken om, at andre har en større pik end dem. Hos andre handler det mere om, at de ikke rigtigt har haft andre end porno-modellerne at sammenligne sig med. Det er naturligvis en dyst, som de fleste mænd taber, fordi industrien finder særligt ’begavede’ mænd på samme måde, som mode-industriens modeller har uhyre lange ben, der får os andre til at ligne pygmæer.

En stor metaundersøgelse, der analyserede andre studier med flere end 15.000 penisser verden over, viser, at langt, langt de fleste pikke er mellem 12 og 16 centimer.

For de mænd, som ikke kan slippe forestillingen om, at deres pik er mindre end de mænd, som de møder eller hører om (fx eks-kærestens tidligere sex-partnere), er god samtale-terapi som fx KAT (Kognitiv adfærdsterapi) eller ACT (Acceptance and commitment therapy) med forskellige øvelser, der skal laves hjemme, vejen ud af deres personlige helvede. 

En af konsekvenserne af den uhensigtsmæssig store fokus på ens penisstørrelse kan være rejsningsbesvær.

SEXPERT-TV: Tre sexregler der pisker stemningen i vejret

Rejsninger
Når det gælder rejsningsproblemer, så plejer jeg at fortælle historien om, hvordan man tidligere havde kanarie-fugle med ned i kul-minerne fordi de var yderst følsomme overfor gas. Hvis kanarie-fuglen faldt af pinden, så var det bare at komme op.

Pikken fungerer på samme måde. Den er yderst følsom overfor ubehag og stress i kroppen. Hvis der er for mange bekymringer i hovedet på dig, fx om din rejsning finder på at falde, så vil kroppen ikke lege med og sender signaler ud til penis om at lukke det opdæmmede blod ud af svulmelegemerne i penis og tilbage i kroppen. 

Vores hjernes førsteprioritet vil altid være overlevelse, og er der optakt til at være fare på færde, så er det ikke tid at forplante sig med til at flygte eller slås.

En af de moderne metoder, som vinder frem for at hjælpe mænd til at bekymre sig mindre under sex, er meditation.

I meditation handler det om at lade tankerne flyve af sted, forbi dig uden at bide dig fast i især de negative af dem og på den måde komme til ligge og diskutere med dig selv. Denne evne betyder, at du meget bedre kan slappe af, fordi du ikke bliver fanget af dine egne tanker og følelser, og du derfor ikke producerer stresshormonet cortisol, adrenalin og nor-adrenalin.

Øver du dig i at holde dig ’meditativ’ i sengen, så vil du lettere kunne holde rejsningen.

Sådan løser du de tre værste kærlighedskriser

Sådan hænger opvask og erektioner sammen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind