Annonce:
Annonce:

Hver tredje vil prøve åbent forhold

Klumme: Så kysser man kæresten og siger: 'Nå, jeg smutter lige hjem til Linda og knalder - vi ses i morgen!'

Det ser sjovt ud på papiret - virkeligheden er muligvis knap så enkel. (Foto: ll Over)
Det ser sjovt ud på papiret - virkeligheden er muligvis knap så enkel. (Foto: ll Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Hvis man skal tro på resultatet af afstemningerne til højre for artiklen her, så vil hver tredje bruger af ekstrabladet.dk prøve et åbent forhold. Og hvorfor skulle man ikke det, når hele 12.000 mænd og 6.000 kvinder har deltaget...

Det lyder jo unægteligt betagende med de der åbne forhold, som vi fylder medierne med for tiden: Mere kærlighed. Mere ærlighed. Og ja - mere sex.

Men så får man vel også mere af det knap så sjove: Skænderier og skuffelser, krav og forventninger, stress og sure sokker.

Så drømmen er at blæse OG have mel i munden. Men virkeligheden er det måske snarere som at pisse i bukserne for at holde varmen...

Læs:

Ida låner sin mand ud til sex

Dette er vores sexpert og sexredaktør Tomas Roars tanker om åbne forhold:

Annonce:

Der er flere slags åbne forhold. Fra der hvor den ene har fået lov til at have 'noget' ved siden af, til de fuldt udviklede, hvor man har to kærester, som man begge elsker - og som endda er gode venner eller veninder.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvordan folk vælger at indrette sig.

Hvis du kan holde angsten, vanviddet og meningsløsheden for døren ved at bo i en jordhule og knalde mosegrise, så gør det og vær stolt derved. Eller hvis du kan få alt til at gå op i en højere enhed ved at dele din tid og kærlighed med mere end en person, så er jeg den sidste, der klager.

TV: 'Jeg havde to kærester på én gang'

En er rigeligt
Men for mit eget vedkommende: en kæreste er alt rigeligt - to må da være fuldstændigt forrykt i forhold til forventninger, krav, logistik og familiesammenkomster.

For ikke at tale om det absurde i at kysse kæresten og sige: 'Nå, jeg smutter lige hjem til Linda og knalder - vi ses i morgen!'

Eller har man delekærester, ligesom man deler sine unger efter en skilsmisse i 7/7- eller 9/5-ordninger?

Stre-e-e-ss.

Annonce:

Næ, hvis jeg skulle have et åbent forhold, må det være sådan et, hvor man har accepteret, at partneren nu og da kan finde på at hygge sig med andre, for sex er jo bare sex. Man ved det muligvis foregår, men man spørger ikke ind til hvem, hvornår og hvordan.

Læs:

Knald ved siden af uden at være utro

Dionysiske byture
Bevares, jeg kan i princippet godt udtænkte et scenarie, hvor jeg elsker to kvinder samtidig. De kan tiltale forskellige sider af min personlighed og seksualitet. En varm og tryg til hjemmebrug og søndaghygge, en crazy-vild til dionysiske byture og perverse udskejelser.

Men hånden på pikken: Det magter jeg ikke. Jeg er ret sikker, at jeg vil føle smurt tyndt på. Spændt til bristepunktet af reelle og indbildte krav.

Og så er der lige det der med jalousien. Mens jeg nyder, når andre mænd synes, hun er sexet og sej - og kan endda finde en vis pirringsværdi i om høre om fortidens seksuelle udskejelser - er jeg lidt mere loren ved tanken om, at hun lige nu ligger og jamrer henført som følge af, at en eller anden givetvis vældigt veludrustet guldpik høvler løs i hende.

Læs:

Derfor er utroskab godt

Annonce:

Som Newt
Men lad os for en stund antage, at jeg synes, et åbent forhold er en god ide for mig. Så går jeg hjem og siger som Newt Gingrich: 'Skat, jeg synes, vi skal prøve et åbent forhold.'

Mon ikke resultatet vil være en udpræget grad af mistænksomhed fra hendes side: 'Har han knaldet med andre allerede?/Elsker han mig ikke mere?/Sutter jeg dårligt pik?'

Og mistænksomhed er gift i et forhold.

Så er det nok bedre at plante ideen i postcoital hyggesnak som: 'Jeg læste en artikel på det der internet om nogen, der har et åbent forhold - det virker godt nok lidt mærkeligt på mig. Tror du, det kan lade sig gøre?'

Så kan man tage den derfra.

Læs:

Den moderne mand er en hanrej

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: