Kunsten at give kvinder komplimenter

Alle elsker ros - hvis man giver det på den rigtige måde

SEXPERT-TV: Dit begær tænder hende

-- Over artiklen her fortæller sexologen Signe V. Bentzen, hvordan manden skal vise sit begær, så hun forstår det --

’Hvad så der - god røv!’

Det virker. Måske.

For ifølge sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen er der en hel masse ’dos and don’ts’, når det handler om at give kvinder komplimenter.

Det drejer om kontekst, relation og formål.

– Komplimenter kan være vidt forskellige, fordi de både kan være afsendt med af forskellige grunde og blive modtaget af den, vi komplimenterer vidt forskelligt. Det samme kompliment vil fx opleves anderledes, afhængigt af hvem det kommer. Hvis min tante siger: ’Orv, hvor ser du smuk ud i den kjole!’ så tager jeg jo imod det på en anden måde, end når en fremmed mand hvisker det til mig ved en fest.

– Det handler det om at være dygtig til at læse kvinden (eller manden!) rigtigt og have den berømte situationsfornemmelse. En rigtig god kollega, som man har kendt i årevis, og som man ved ikke kunne drømme om at prøve på noget, kan måske godt slippe afsted med at sige sådan noget som ’God røv i de bukser!’

– Men det kan alle andre mænd på samme arbejdsplads bare ikke. Det ville i høj grad både være upassende og nærme sig sex-chikane.

Grænserne er flydende, men det en tommelfingerregel er, at hvis I ikke taler om meget private ting med hinanden, og I er godt inde i hinandens private sfære, så er den type komplimenter, der går på kvinder (og mænds!) kroppe bare ikke i orden, mener Bentzen.

Se også: Sådan træner du din seksuelle intelligens

Ikke for meget krop
I det hele taget er det en god ide ikke at være for kropsligt orienteret, når man giver komplimenter til andre end sin elskede, forklarer Bentzen:

– Hvis du fx er i byen og får øje på en underskøn kvinde, så er det helt fint at holde det lidt kropsneutralt og fx sige ’Du står der og ser så sød/smuk/yndig/dejlig ud.’ Den kompliment er ikke alt for aggressiv, mens at gå hen til en fremmed og sige fx ’Go røv!’ er en rigtig skidt måde at åbne en samtale på. Og noget med bryster er fuldstændig no go.

– Det er ikke en ’gratis’ kompliment; der ligger implicit i den, at man gerne vil noget seksuelt med den røv - og den samtale gider de fleste kvinder altså ikke. Heller ikke selvom de er i byen for at finde en sex-partner for en nat.

– Så man(d) kommer altså længere med at komplimentere en rasende flot kvinde ved at sige, at hun ser ’ser sød ud,’ end at hun er hamrende sexet. Det lukker simpelthen samtalen for de fleste.

Når hun nu ser godt ud, at hun givetvis har hørt det flere gange, skal man så finde noget alternativt at rose – fx sko, kjole?

– Det er er lidt sjovt, når en fremmed begynder at tale om ens outfit, men det godt blive lidt for tykt. Så hellere sige at hun ser sød ud fordi det handler mere om noget mere diffust og om ens udstråling.

– Hvis du tilgengæld IKKE er ’ude på noget’, så kan du sagtens glæde en kvinde ved at komplimentere hendes sko eller smukke smil i forbifarten på gaden.

–  Nogle af de bedste komplimenter, jeg har fået, har været af komplet fremmede mænd, som råbte en skøn kompliment i forbifarten på en cykel, eller som den dag en mand bag mig i køen roste mig for både at være charmrende og faglig dygtig til mit tv-job. Det var pænt af ham og dét lunede godt i den begyndende efterårskulde.

Sex og samliv Sex handler om magt - tag den!

Hvis man har brug for sex hver eneste dag, for at det er et fedt forhold, så sig det. (Foto: colourbox.com) Plus Sådan undgår du 'ikke i aften, skat’

HERUNDER SEXPERT-TV: Her er kvindernes sikre sextrick


 

19 kommentarer
Vis kommentarer