Annonce:
Annonce:

Luksusproblem? Når manden ikke kan få orgasme

Det kan være udmattende for både manden og kvinden, hvis han ikke kan komme

Annonce:
Følg Sex & Samliv

En mand, der ikke kan komme.

Det lyder som et luksusproblem. Men for de relativt mange, som lider af den form for seksuelle dysfunktion - altså forsinket eller udebliven udløsning - er det i høj grad problematisk.

Det fortæller sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, der her kommer med mulige forklaringer på, hvorfor nogle mænd ikke kan komme, og hvad man kan gøre ved det.

– Jeg får rigtigt mange breve fra mænd i alle aldre, der har problemer med at komme. For nogle er det et nyt problem, for andre har det været med dem on and off igennem hele deres seksuelle karriere.

– Når de beskriver det, kan jeg høre smerten bag. De synes ikke, de kan levere, og at de svigter deres partner, når de ikke kan præstere en ’finale.’

Hun kommer to gange - jeg kommer aldrig

Kvinde: Min fyr kan ikke komme

Tre grunde til at han ikke kan komme

Kvinden får jo al det pik, hun vil – burde alle ikke være glade?

Annonce:

– De fleste kvinder ved faktisk ikke rigtigt, hvad de skal stille op, når han ikke kommer. De vender det indad og tror, der er noget galt med dem. 

– Det kan manden jo godt mærke, og så påtager han sig skylden for, at kvinden bliver ked af det. Og så skal jeg da lige love for, at presset på ham er enormt. Det sjove forsvinder ud af sex, når vi føler os ude af stand til at leve op til det, der forventes af os. 

– Og nej, det er ikke kvinden, den er gal med. Hun kan være jordens mest sexede kvinde - og alligevel kan han ikke levere. Faktisk virker det omvendt. Jo skønnere hun er, jo gladere han er for hende, desto sværere har han ved at komme.

Præstationsangst
Så det er en form for præstationsangst?

– Netop. Problemet ligger i angsten for ikke at kunne præstere. I stedet for at slappe af og nyde det som sker i og med hans krop, forsvinder han op i hovedet. Og det er værst med dem, han helst vil imponere.

Annonce:

– Dybest set er det jo, fordi han ikke har tillid til sig selv. Han kan ikke finde den ro inden i, der skal til. Hovedet er fuldt af tanker, der skaber ringe af ængstelighed ned gennem hans krop. 

– Bølgerne af uro og frygt for ikke at kunne præstere, omdannes så at sige til kemiske processer, der hindrer ham i føle. Hans taktile sans nedsættes, der sendes "advarsler" til hans testikler og bi-testikler som dæmmer op for ejakuleringen. Typisk vil det nogle gange vil det betyde, at han mister rejsningen, andre gange at han ikke kan ejakulere. Oftest begge dele.

Sådan gør du
For at ’kortslutte’ den onde cirkel af tanker, der lammer din pik og suger glæden ud af sex, så skal du give dig selv et forbud, forklarer sexologen:

De næste tre måneder må du ikke komme. Hverken alene eller sammen med en partner. I begyndelsen vil det være mærkeligt og svært at forlige sig med, men ligesom man først ’falder ned’ efter et par dage på ferien, så vil du også begynde at slappe mere af efter nogle gange.

Annonce:

Missionen handler nu om at undersøge, hvilke ting der giver dig mest nydelse. Det kan være at kigge på hende/ham i en bestemt stilling, når du får et særligt godt blowjob, når du ligger mellem hendes ben, og alt er vådt, og hun vrider sig af liderlighed eller...

Når du bliver god til at mærke din egen krop og din glæde ved sex, så vil dit sind have lært, at der ikke er noget at være bange for. Når du ikke er bange, så kan du slappe af og nyde - og komme eller ikke komme, som du har lyst.

TV: Lynkineser? Lær at holde længere

Signe til mand: Sådan kommer du hurtigere

Ingen orgasme efter to timers sex

Har du det modsatte problem og kommer for hurtigt? Så lær teknikkerne herunder:

SEXPERT-TV: Hold længere i sengen - del 2

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: