Mandens seksualitet er meget mere end pikken

Der er store fordele for både manden og kvinden, hvis han for et øjeblik glemmer sin diller lidt, mener mandeterapeut

-- Orgasmeeksperten i videoen herover: Så meget bedre bliver sex, hvis du tænker med andet end pikken --

Pik-pik-pik.

PIK.

Pik-pik.

Sådan nogenlunde er den udbredte forestilling om mandens seksualitet. Han tænker med den, og den er centrum for alle hans seksuelle sansninger.

Men mandeterapeuten Jakob Kærgaard, der underviser mænd i at kultivere deres seksuelle energi, mener dels, at det er lidt af en myte, og dels, at mænd - og kvinder - med fordel kan nuancere og udvide billedet af mandens seksualitet en smule.

Jamen, Jakob, fortæller du mig, at det slet ikke har noget på sig, at mænd er pikfikserede?

- Denne myte bunder selvfølgelig et stykke henad vejen i virkeligheden. Pikken er i udgangspunktet langt den mest erogene zone for manden. Men der kan være mange problemer med det overdrevne fokus på pikken - både fra mænd og kvinder.

Et åbenlyst problem er, at det kan give præstationsangst, påpeger orgasmeeksperten Kærgaard:

- Hvis så meget af den mandlige seksualitet er centreret i pikken - både i mænds og kvinders bevidsthed - så er det selvfølgelig et kæmpe problem, hvis han ikke lige får jern på i en given situation. Og det kan jo ske en gang imellem. Så bliver det, som er et naturlig fysiologisk fænomen - at rejsningen kan stige og falde lidt - pludselig et kæmpe psykologisk problem, og så går det for alvor ned ad bakke for rejsningen, siger Jakob Kærgaard fra vitalunit.com.

Mandeblogger: Det her skal kvinder vide om mænd

Hypersensitivitet
Et andet problem med det overdrevne fokus på pikken er, ifølge mandeterapeuten, at det kan give hypersensitivitet dér:

- Og det kan give problemer med for tidlig udløsning. Det problem ser vi tit i kombination med overdrevet pornoforbrug, som gør seksualiteten ekstremt mental for manden - og ekstremt fokuseret i pikken. Onanivaner som for de fleste også er meget centreret på pikken, og som typisk er designet til med hurtige ryk at bringe én så hurtigt til udløsning som muligt, vil også ofte forstærke dette problem.

Men i virkeligheden 'vil' seksualiteten gerne være i hele kroppen, og ikke kun i pikken:

- Og rigtig meget af det arbejde, jeg laver, handler om at få den bredt derud. Dels fordi det er langt mere nydelsesfuldt og afslappende, men også fordi det altså kan være med til at løse nogle af de ovenstående problemer, siger Kærgaard.

Orgasmeekspert punkterer mandemyte: Ikke kun ude efter udløsning

Det kan du gøre
Men hvad kan man så gøre ved det som mand?

- Der er forskellige ting, man kan gøre. Den første og mest åbenbare er at stimulere sig selv - hvis man onanerer - eller få ens partner til at stimulere sig andre steder end bare lige på pikken. På den måde vækker man kroppen, og gør det gradvis nemmere at mærke seksuel tændthed og nydelse andre steder end i pikken.

Den anden mere radikale og for nogle angstprovokokerende måde er at give afkald på udløsningen i en periode:

- Dette fjerner automatisk fokus fra pikken og giver mere opmærksomhed til resten af kroppen og kontakten med partneren. Og så betyder det, at den energi, der normalt bliver skudt ud med udløsningen, nu kan blive sendt opad i kroppen i stedet for, hvilket gør, at manden kommer til at mærke resten af kroppen meget mere, og hvilket også kan føre til oplevelsen af multiple orgasmer uden udløsning. Jeg har med stort succes undervist mange mænd i denne metode på mit kursus, som jeg kalder Vital Force Sexual Mastery, siger Jakob Kærgaard, der erkender, at han også selv tidligere været meget ensidigt fokuseret på sin pik.

- Og selvfølgelig er rigtig meget af nydelsen centreret der stadig. Men via de tantriske øvelser, som jeg har lavet igennem tiden, og som jeg også underviser i, har jeg lært at trække energien og nydelsen ud i resten af kroppen. Og så sker der bare noget fuldstændig andet.

Mand efter to dage på orgasmekursus: Jeg har fået mit livs bedste sex

- Det er som et stort rum, der åbner sig, og sex bliver pludselig en ekstremt rigere og større oplevelse. Som en af mine tidligere kursister sagde det: 'Jeg følte det som om hele mig blev én stor pik!'

- Med andre ord så var den nydelse, der før var så fokuseret i pikken, blevet spredt ud i hele kroppen. Det er det, folk oplever, når de går i gang med dette, lyder det fra Jakob Kærgaard, der således påpeger, at der er noget sandt i myten for mange.

Han mener dog også, det er meget et spørgsmål om, hvordan vi er uddannet, hvordan vi vænner os til at have sex, og hvordan mænd og kvinder tænker om mandens seksualitet:

- I udgangspunktet har vi en tendens til at være ret fokuserede der, og når vi så forstærker det endnu mere, så kan det blive for meget. Jeg anbefaler helt klart mænd at gøre noget for at forbinde deres seksualitet mere med resten af kroppen - og give fingeren til myten.

Forskerchok mythbuster mandens seksualitet: Ja, mænd har også følelser med i sengen

7 myter der ødelægger dit sexliv

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.