Morgensex? Jatak!

Sexologklumme: Nogle mennesker synes, at morgenen er det er allerbedste tidspunkt på dagen at nyde hinanden, mens andre finder tanken direkte barbarisk

Morgensex.

Hvad er det med det?

For nogle mennesker synes, at morgenen er det er allerbedste tidspunkt på dagen at nyde hinanden, mens andre finder tanken direkte barbarisk.

Meningerne om, hvornår på dagen, det er bedst at dyrke sex, skiller vandene. Også ude i de små hjem, hvor det kan blive nærmest en tikkende bombe under forholdet at få noget halløj i soveværelset op at stå.

Lad os begynde med lidt anatomi. De fleste af os, uanset om vi er drenge eller piger, har stiftet bekendtskab med morgenrejsningen.

I mange år troede man at det skyldtes uartige, drømme og en anløben moral, der viste sig, når vi ikke var vågne og derfor kunne holde vores sande og langt mere uanstændige jeg ned. Men nu ved vi, at morgenstiverten (der også sker i klitoris) opstår som resultat af en og/eller flere sammenfaldende faktorer.

Jo, hede drømme kan bestemt gøre både mænd og kvinder kåde fordi REM-søvnen, altså den del af søvnen, hvor du drømmer, er det tidspunkt, hvor du er mest afslappet og derfor udskiller mindst nor-adrenalin.

Stress-hormonet nor-adrenalin får nemlig de små blodkar sig til at trække sig sammen, hvilket giver mindre blodgennemstrømning, også i penis - hvilket gør det vanskeligere for at få rejsning.

Samtidigt topper andelen af testosteron i blodet om tidligt om morgenen. Testosteron styrer vores sexdrift. Generelt siger vi, at jo mere testosteron, desto kraftigere sexlyst. Nu har vi altså to ud af tre vigtige faktorer på plads.

Så er der selve den fysiske stimulation; for selvom det bestemt hjælper at ligge i ske op ad en dejlig numse, så er det faktisk ofte den indvendige stimulation, der ansporer rejsningen. for når du skal tisse, ja så kilder det i dit køn, og den lille kildren er faktisk nok til at sætte gang i hele processen.

Hvorfor ikke?
Okay, det er altsammen fint nok, men når nu vi fysiologisk set burde have allermest lyst og vores fysik er allermest i stand til at dyrke sex om morgenen, hvorfor har ALLE mennesker så ikke sex der?

Næ, faktum er jo, at nogle af os synes, at morgensex er en rædsom ide.

Måske skal svaret findes i forskellen mellem A-og B-mennesker?

Nogle af os bruger et par timer på at blive sådan rigtige mennesker. Men på den anden side så kender jeg en del B-mennesker, som elsker at vågne lidt efter lidt, mens de har sex.

- Jeg er helt fri for bekymringer, når jeg ikke rigtig er vågen. Min dag er slet ikke begyndt endnu, så min hjerne farer ikke hid og did og tænker på alt muligt. Efter en hel dag med arbejde og unger er der mange tanker, som forstyrrer min koncentration, fortalte en af mine veninder.

Frisk
Et par sidder på min sofa. Deres sexliv er helt væk og har været forsvundet ud af deres liv, siden de fik deres sidste barn for to år siden.

Hun forklarer, at hun simpelthen er for træt til og KUN har lyst til at sove, når først ungerne er blevet lagt.

Han forklarer:

-Hun falder i søvn på sofaen kl 20. Når jeg går i seng, vækker jeg hende, men efter hun har slæbt sig ind i seng, så er der slet ikke noget at gøre. Hun er bare kold og afvisende, hvis jeg prøver på noget!

 Hun nikker og smiler undskyldende:

- Det er rigtigt, jeg er helt færdig.

Så spørger jeg hende, hvordan hun har det morgenen:

- Ih, der er jeg til gengæld frisk! Jeg vågner og er glad hver eneste morgen.

Hvorfor har I så ikke bare sex om morgenen?, spørger jeg.

- Jamen, han har aldrig været så vild med morgensex. Han er mere til det om aftenen.

Han nikker, men jeg kan se at der er ved at gå en prås op for ham. Måske må han gå på kompromis med, hvornår han foretrækker at have sex, hvis han overhovedet skal sikre sig noget på den dumme. I hvert tilfælde så længe hun er så udmattet om aftenen.

Se også: Læsernes sexdagbog - del 6

Deprimeret
Men for nogle er det ikke et rart alternativ. Nogle er inkarnerede B-mennesker, også altså ikke rigtigt levende før efter morgenbad og kaffe.

Hvis de så oven i købet har det som min veninde, der synes, at morgensex, når hun ikke rigtigt er vågen, er som to halvdøde kroppe, der masturberer på hinanden og nærmest efterlader hende lidt tom og deprimeret efterfølgende, ja så fungerer morgensex ikke så godt.

Har man så en mand, der er udfordret med en rejsning, der måske svigter ham om aftenen, og som bedst kan om morgenen, ja, så har vi et problem, der kræver kreative løsninger.

Det kan fx være at gøre undtagelser til principper. Det kan fx være at stille vækkeuret tilstrækkeligt tidligt til, at A-mennesket kan nå at servere en kop kaffe og et rundstykke for sit elskede B-menneske, måske søndag morgen.

Lad ungerne fråse i morgen-tv og æder al det tørre chokopops, de magter. Sæt lidt hyggelig musik på, tænd et stearinlys og lad B-mennesket blive menneske, før du kryber ned under dynen og verdenen passe sig selv.

- Jamen er det så ikke snarere Formiddagssex? ville visse emsige A-mennesker måske indvende.

Jo, det er det måske nok for dig, men ikke for din B-menneske-partner. Hjælp hendes krop til at vågne, stik hende også en tandbørste og et glas vand. Det gør det både rarere og nemmere at kysse, når mundtørheden og den værste drage-ånde er bekæmpet.

Kys ER vigtige for den, hvis der har det med at miste fokus og hvis hjerne har det med at stikke af med alt det, der ligger forude og venter på at skulle gøres. Bliver det for meget ren “gnide køn i/mod køn”, så flip-flopper koncentrationen lettere. Så KYS, hold øjenkontakt, inviter hinanden ind. KYS for filan, så vil selv det mest inkarnerede B-og-anti morgensex-menneske kunne få lyst.

Måske.

Se også: Her knalder vi mest

Plus Her er vores sextid

HERUNDER SEXPERT-TV: Sexperterne anbefaler den hemmelige missionær:

Kvinde: Hvilken dag har du oftest sex?

Kvinde: Hvilket tidspunkt har du typisk sex?

Se resultat

Kvinde: Hvilken dag har du oftest sex?

Kvinde: Hvilket tidspunkt har du typisk sex?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Mand: Hvilken dag har du oftest sex?

Mand: Hvilket tidspunkt har du typisk sex?

Se resultat

Mand: Hvilken dag har du oftest sex?

Mand: Hvilket tidspunkt har du typisk sex?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen