Annonce:
Annonce:

Nyd dit kedelige sexliv

Bliver du også helt forpustet over al det sex, du ikke får dyrket?

Det er god en ide at øve sig i at glæde sig over det sexliv, man faktisk har. Det er måske ikke så ringe endda - heller ikke sammenlignet med ’de andres.’ (Foto: shutterstock.com)
Det er god en ide at øve sig i at glæde sig over det sexliv, man faktisk har. Det er måske ikke så ringe endda - heller ikke sammenlignet med ’de andres.’ (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

BDSM, 50 Shades, tantra og pegging og anal mig, her, der og alle vegne - og ikke mindst: hele tiden.

Bliver du også helt forpustet over al det sex, du ikke får dyrket?

Så har sexologen Signe V. Bentzen et par beroligende råd.

Mange mennesker går alt for ofte rundt og tror, at alle andre har meget bedre og mere sex, end de selv har, mener Bentzen.

- Hvis man er i et parforhold, forestiller man sig måske, at alle ens single-venner hele tiden fløjter ud i nattelivet og er på de vildeste, frækkeste sex-dates, hvor de får alle mulige (og umulige!) seksuelle erfaringer med hjem. 

- Og alle singlerne sukker, når de ser deres gifte venne-par, som de mistænker har små flirts kørende hele tiden i deres helt eget hemmelige, underforståede sprog. Mange singler tror, at venneparrenes liv er een stor kærlighedshave, hvor man til enhver tid (hele tiden) kan plukker og nippe af de saftige frugter.

Annonce:

Hvis man tror, at alle andre har noget, som man tydeligvis selv mangler, så bliver man jo utilfreds. Både med sexlivet, med partneren og faktisk også med sig selv. Det stresser helt unødigt, forklarer sexologen.

Fem tegn på at dit forhold holder evigt

Realiteterne
Så hvad er realiteterne?

- De fleste singlers sexliv er jo rimeligt trivielt. Det er noget med at bruge meget mere tid på at søge efter mr/mrs Right og ofte ende op med Mr right Now i mellemtiden. Heldigvis er det da ofte hyggelige oplevelser med behagelige mennesker, men de fleste ved jo godt, at engangsknald ofte er sjovest, FØR man begynder at tage tøjet af. 

- Det er jo et nyt menneske og en ny krop, man skal finde rundt på og ind til. Det tager tid at finde ind til en fælles rytme og timing og alt det andet, der først lykkes hen ad vejen. Nogle gange lykkes det selvfølgelig, og så siger det bang med Tivoli-fyrværkeri, men det er altså ikke så tit, det sker i singlelivet.

Mere nærvær - færre sexperimenter, tak

Parsex
Og hvad med parlivet? Har de ikke kun sex hver anden uge med lyset slukket og fem minutter i sovetid?

Annonce:

– Jo ofte er det jo sådan det er. Hverdagen, hjemmet og livet med/uden børn og/eller arbejde, fritidsinteresser, videreuddannelser, venner og måske lidt motion, ja så er man måske ikke lige gearet til lire hinanden op til fem timers bondage-sex i køkken-alrummet. Så bliver det måske til lidt nulre hinanden eller et hurtigt, kærligt og effektivt put på 10 minutter

Så lykken er ikke det vilde sexliv, men derimod at være tilfreds med det helt almindelige sexliv, man givetvis har - hvor trist og fattigt det end måtte være?

Sex er bedst med kæresten

 – Ja, det er måske en ide at øve sig lidt i at glæde sig over det sexliv, man faktisk har. Det er måske ikke så ringe endda - heller ikke sammenlignet med ’de andres.’

– Du skal jo kigge på dit eget sexliv og undersøge, hvad du kunne tænke dig at udvide det med. Det skal være noget realistisk og opnåligt. Er du fx del af et par, og oplever du, at der er for lidt forspil og elektricitet i luften, så begynd, at fx smse med din kæreste, som om hun var en helt ny kvinde, du skulle score. Og ja, den duer også den anden vej. 

Annonce:

– Det kunne også være, at du kunne tænke lidt mere variation. Så måske er det tid til at spøge din partner, om der er noget, han kunne tænke sig mere af fx oralsex, som jeg ved rigtigt mange gifte mænd savner, siger Bentzen.

Er du single, kunne du jo prøve at sænke dine forventninger lidt. Prøv om du kan nyde ’det nye’ og derfor uperfekte lidt. Se det som nye sjove udfordringer, der giver mere indsigt - både i andre, men også i dig selv. Vi ved, at nye ting, hvor både vi både skal tune ind med krop og sind, er super-vitaminer for vores hjerne. Prøv om du kan blive lidt bedre til at kommunikere, hvad du har brug for, når du er sammen med en ny partner, så du får mere ud af det.

Det smadrer vores sexlyst

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: