Annonce:
Annonce:

Orgasmer er ikke noget, man får - det er noget, man tager

Klumme: Sexperten siger undskyld for orgasmeræset

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sexolog giver orgasmetips til kvinder --

Den danske journalist Anders Haahr Rasmussen - en slags intellektuel, velformuleret, yngre og mindre skaldet version af undertegnede - har opnået stor viral succes med en facebookvideo, hvor han fortæller, at han er blevet mødt af stor undren, når han ikke har fået udløsning med en partner:

Rasmussen forklarer, at eks-kæresten Hanne følte, at der var noget galt, med hende eller med ham, hvis han ikke kom, når de havde sex.

Han fortæller også, at kvinder efter et engangsknald spørger hinanden: 'Kom han?'

Her må jeg blankt erkende, jeg aldrig har hørt om kvinder, der stiller netop det spørgsmål til hinanden. Det kan være, at min omgangskreds er ældre, og at de slet ikke er vant til mænd, der ikke bare kommer hver gang.

Annonce:

Men det er så heller ikke pointen. Som derimod er, at vi lægger al for megen vægt på de der orgasmer.

Det kan jeg kun bakke op om. Personligt går jeg meget mere op i om min partner kommer, end om jeg selv gør.

Hvilket jo bare lægger endnu mere pres på kvinden for at levere en orgasme eller ti. Jeg erkender blankt: Privat såvel som fagligt har gjort mit for at fremelske dette orgasmehysteri. Til et omfang, hvor sex uden orgasme ikke rigtigt tæller som, nåja, sex.

Jeg har skrevet cirka 2000 artikler, der handler om orgasmer.

Undskyld.

Jeg har haft x antal samlejer, og i hvert et har jeg håbet på og forsøgt at give kvinden orgasme og har dermed lagt et moderat fysisk og dog ubevidst pres på hende.

Undskyld.

På orgasmekursus: Nu har jeg fuld kontrol i sengen

Hysteri
Det er den ene side af hysteriet. Den anden og mindst lige så ærgerlige er den diskurs og tankegang, som kommer til udtryk i udsagn som: Jeg giver hende en orgasme/han gav mig orgasme/jeg fik en orgasme.

Annonce:

Som om orgasmen er en gave, som modtageren ikke har nogen del i.

Orgasmer er sgu ikke noget, man får af nogen. Det er noget, man tager. Eller mere præcist. Det er noget, man giver sig selv - uagtet at man er to eller flere i seancen.

Du skal owne din egen fucking orgasme. Du har selv ansvar for dem. Det betyder, at du ikke kan forvente, at din partner leverer den der hjerneblæsende helkrops/sprøjte/g-punkts/a-punkts/prostata-orgasme ved kasse 1.

Du skal være klar mentalt og kropsligt til opnå det der klimaks. Din elsker kan komme med nok så mange avancerede sexteknikker - i sidste ende sidder orgasmen i dit hoved.

Se hvem der har ansvar for kvindens orgasme

Det ER bare sjovest, når hun også kommer

Præstationssymbol
Er jeg helt galt på den? Jeg spurgte sexolog og parterapeut Bastian Larsen, der som journalist også har en hel del sexartikler på sin samvittighed, om orgasmen har fået for meget opmærksomhed:

  • Orgasmen er helt klart blevet et præstationssymbol. Hvad er god sex? Det kan være meget svært at definere, og derfor er der nok mange, der bruger orgasmen som målestok, fordi den sædvanligvis er en tydelig markør. Men man glemmer måske, at der kan være større forskel fra orgasme til orgasme end på at komme og slet ikke komme. Orgasmen er rigtigt mange ting, og man kan sagtens have god sex uden, både mænd og kvinder, siger Larsen.
  • Men der er ingen tvivl om, at mange mænd, der er opdraget fra 60’erne og frem i højere grad end tidligere generationer bruger deres evne til at tilfredsstille kvinder til at definere deres egen seksuelle formåen, mener sexologen, der peger på, at kvinder også i højere grad har taget den holdning til sig i dag.
Annonce:

Særligt efter at man er begyndt at snakke om sex som en teknik, i stedet for hvad der egentligt foregår indeni af følelser, som man meget gjorde det op igennem 70’erne og 80’erne.

  • Da artikler om sex begyndte at blive, '5 gode tricks til bedre blowjobs' typen, forsvandt hele den indre dimension af sex, som jo trods alt er ret vigtig.
  • Og derfor er der desværre rigtigt mange mennesker i dag, der bruger deres partners reaktion og orgasmer som en slags termometer for, hvor god sexen er. Det gør det meget svært at være til stede i sin egen nydelse, og derfor er sex altid bedst, når man starter med at tage ansvar for sig selv, og dernæst sammen når derhen, hvor man gerne vil.
  • Så er der ingen der føler, at de ikke har gjort det godt nok, hvis deres partner ikke fik orgasme, siger Bastian Larsen.

45-årig kvinde i orgasme-dilemma: Hvem skal komme først?

Derfor skal du ikke tælle dine udløsninger

Det betyder kvindens orgasme - for manden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: