Annonce:
Annonce:

Rigtige mænd gider ikke knalde

Klumme: Måske kan du genkende nogle af disse situationer, som peger på, at det faktisk er ret mandigt ikke have lyst til sex

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Der er mange klicheer om mænd og kvinder, om køn og sex og magtkampe. Nogle af dem er kønsstereotyper, som begrænser os, fordi man kan føle, man ikke lever op til gængse forstillinger om, hvad det vil at være en 'rigtig' mand og en 'rigtig' kvinde.

OVER artiklen her kan du se sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen forklare, hvorfor mænd ikke har lyst til sex.

En sådan forestilling er manden, der altid har lyst til sex.

Du ved ham, der rykker på alt med en puls, som klikker på alt med bryster, og som hellere vil knalde end at passe sine unger. Og som spontan-erigerer, når konen, kæresten eller kollegaen så meget som antyder, der er mulighed for kønslig omgang.

Ægtepar: Sådan løftede vi vores sexliv

Så enkelt er det natuligvis ikke.

Det mener sexredaktøren Tomas Roar i denne klumme:

Annonce:

Du har grinet med, når vennen brovter: 'Der findes ikke små pikke - kun slappe skeder.' Og derfor nikker du også genkendende, når samme ven siger: 'Der findes ikke impotens - kun grimme kvinder.'

Men du ved bedre. For selv om der nok har været i situationer, som kan beskrives med overnævnte 'fyndord,' er de fleste grunde til, du ikke har lyst til sex, nogle andre.

Måske kan du genkende nogle af disse situationer, som peger på, at det faktisk er ret mandigt ikke have lyst til at knalde.

OVER artiklen her kan du se sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen forklare, hvorfor mænd ikke har lyst til sex.

Dårligt knald? Ud af min seng!

1: Manglende initiativ
Du kender køreplanen ned til mindste detalje, som alt efter forholdets karakter kan variere op til sengetid, hvor et ligger fast: Hun lægger sig klar og forventer tydeligvis, at du leverer kasse ved et (og måske også ved to og tre).

Og det er der de fleste gange ikke noget galt i. Men bare engang imellem ville det være dejligt, hvis hun selv ligesom gjorde noget. Prøvede noget nyt af. Lirede dig op. Forførte dig. Du er lidt træt af at være pik- og ideleverandør.

Annonce:

Og det er ret erotisk demoraliserende, at altid have ansvaret for sex.

Løsning (hende): Gør noget. Mangler du ideer, eller føler du dig fjollet, så tag udgangspunkt i, hvad du selv kan lide - og gør det samme med din kæreste.

Løsning (ham): Du mander dig op og siger fra (med fare for at såre hende og aldrig få sex igen). Du siger ikke: Du keder mig i sengen: Eller: Så gør dog noget. Du ville næppe selv reagere postitivt på den slags kritik. Derimod prøver du at foreslå en erotisk leg, hvor I bytter roller.

Rigtige mænd tør nemlig godt være bløde.

Når hun er mere liderlig end ham

Annonce:

2. Hun presser dig I
Hun vil bare have sex. Hun mærker ikke, hvor du er. At du måske er lidt nede, lidt følsom, lidt træt, lidt stresset eller bare ikke så liderlig, så det gør noget. Du vil måske bare hellere se tv og holdes om. Eventuelt trøstes med et blowjob. Men hun kører dig over. Hun forventer sex. Og ikke meget er mere usexet end pres. Indbildt eller ej.

Skal der siges noget positivt ved situationen, er det, at du indser, hvor let pres og anvisninger kan blive en ond cirkel, så du er mere forstående, når en kvinde ikke har lyst.

Løsning (hende): En slap diller er ikke altid et udtryk for, at han ikke kan lide dig. Så vær blot omsorgsfuld, og lav en hans livret.

Løsning (ham): Du har to muligheder: Hvis du kan få den op, skynder du dig at komme, så det er overstået. Eller du mander dig op og siger det, som det er (og det er jo angiveligt meget macho): Elskede, jeg er ikke på toppen. Kan jeg få en raincheck?

Rigtige mænd tør nemlig godt være trætte.

Fem grunde til manden ikke har lyst til sex

Annonce:

3. Hun presser dig II
Det kan komme sådan cirka fem minutter efter første date. Hun er klar til det hele. Hun har travlt, alt for travlt. Det begynder med: 'Jeg vil se dig igen - i morgen.' Eskalerer med: 'Øv, hvorfor vil du hellere ud med drengene? Og hvem er hende din nye veninde på facebook?' Og det kulminerer med: 'Kan du slet ikke lide mig?'

Der lægges i ovnen til familiesammenføringer og det, der er værre.

Det føles, som om hun presser dig for samvær og måske endda for følelser, du slet ikke er klar til at rumme endnu. Hun glemmer måske, at nogle mænd lige skal sunde sig lidt, ligesom en hel del mænd foretrækker at være ham med køllen.

Og det kan godt sætte sit præg på lysten til horisontale udfoldelser.

Løsning (hende): Træk dig tilbage. Måske opdager han så, hvad han går glip af.

Løsning (drengerøven): Lav strudsen og ignorer hende fuldstændig. Det kan dog give bagslag ved, at hun bliver endnu mere insisterende.

Løsning (den 'rigtige' mand): Sig det, som det er: You're just not that into her!

Se hvem der har det bedste sexliv

Annonce:

4. Dit liv er noget lort
Det spiller bare ikke for dig. Det er op ad bakke. Hver skridt føles tungt, som vader du i vand. Søvnløse nætter, rastløse dage, der smager jern og bitter kaffe. Kvalme helt ind i knoglerne. Og det er de gode uger.

Intet interesserer dig - heller ikke sex. Til nød kan du høvle den af til lidt netporno. Og drikke rødvin - lige til at tage toppen, som du siger til dig selv, når du åbner endnu en box og tænker på så lidt som muligt.

Måske er du slidt op på jobbet. Måske er du aldrig kommet dig over din største kærlighed, the one that got away. Måske er du stadig i chok over at være blevet far. Og midaldrende. Du sidder i dit mørke og drømmer om dine gyldne dage, da intet kunne røre dig og dine. Nu er alting blegt, bygget på svig og løgne.

Skilsmisse gør dig psykisk syg

Du er i hvert fald deprimeret. Og din kæreste kan ikke nå ind til dig.

Løsning (hende): Bed om hjælp.

Løsning (ham): Bed om hjælp.

'Rigtige' mænd tør godt være kede af det.

Underdanmark har dårligt sexliv

Annonce:

5. Sparer op
Du kan lide at have noget til gode - typen der spiser de bedste stykker i slikposen til sidst. Og lige nu er vil du fx se fodbold og glæde dig til, du bliver rigtig grundliderlig, end at fedte rundt i en lidt kedelig og forjaget omgang udveksling af kærtegn og kropssekræter.

Dit motto er hellere fantastisk sex end hyppig sex.

Løsning (kvinde): Nyd at han virkelig vil have dig, når han endelig vil.

Løsning (mand): Lir hende op, vis din kærlighed, og lad hende hænge, filteret ind i sin egen liderlighed. Og bliv ikke bange, når hun skriger på mere.

Rigtige mænd tør nemlig godt sige nej. Og ja.

Sådan undgår du 'ikke i aften, skat’

6. Biatch
Hun har travlt, især med at holde orden på dig. Jo mere emsig, kontrollerende og irettesættende hun er, jo mere kastrerer hun dig. Og så ved vi godt, hvad der sker i sengen.

Du bliver behandlet som en hendes knugede teenagedreng. Og de fleste af den slags vil ikke knalde deres mødre... I hvert fald er det ikke befordrende for din erotiske gnist i dobbelsengen.

Annonce:

Løsning (kvinde): Slæk på dine ambitioner på din mands vegne, løsn håret, lad det hele skride lidt ud, verden klarer sig nok endda. Så skal du se løjer - frie børn leger bedst.

Løsning (mand): Parforholdet kan være en kampzone, og du må kæmpe hver en centimeter. Mand dig op. Kræv dit ret, tag din plads. Det hedder modspil. Og kvinder æææælsker 'rigtige' mænd, der giver modspil.

Boblere: Han er sulten. Han lider af testosteronmangel. Han har lige onaneret. Og: Han er bare ikke liderlig.

Vil du prøve en mere sober gennemgang af mulige grunde til, at mænd ikke har lyst til sex, så tjeck sexolog og parterapeut Signe V. Bentzens analyse her:

Fem grunde til manden ikke har lyst til sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: