Sådan får du hende med på den værste

Ja, det begynder med kommunikation - og slutter med saftig sex

Indgangen til mange kvinders seksualitet går igennem hendes følelsesliv. Så hvis du kan sætte gang i hendes følelser, så kan du lettere få plads til at komme ind på livet af hende, forklarer sexologen. (Foto: shutterstock.com)
Indgangen til mange kvinders seksualitet går igennem hendes følelsesliv. Så hvis du kan sætte gang i hendes følelser, så kan du lettere få plads til at komme ind på livet af hende, forklarer sexologen. (Foto: shutterstock.com)

Du elsker din kæreste. I har en trygt og godt sexliv. Men du savner sgu lidt dynamik, liv, eksperimenter og initiativ fra din partners side. Du kunne godt tænke dig at vække hendes indre sexprinsesse.

Men du er flere løbet panden mod den iskolde afvisningsmur igen og igen.

Der er håb forude, for sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har et par fif i inderlommen, der kan få din lidt indelukkede kæreste til at lukke op for sluserne:

Det er udbredt, at manden oplever, at han presser og presser. De kan ikke forstå, hvorfor hun ikke bare åbner op for sluserne og slår sig løs.

Se også: Fem danske kvinder: Vores frækkeste sommersex

Han har stadig billederne af hende som fyrig elskerinde, som ikke kunne få nok af ham, fra dengang de mødtes, og han forstår ikke, hvor hun er blevet af, eller hvorfor hun forsvandt.

Hun forsvandt såmænd heller ikke over en nat. Hun forsvandt i såmænd takt med, at hans lyst til dybe samtaler og til at åbne for de emotionelle sluser svandt ind. I begyndelsen er vi nemlig både meget seksuelle OG meget emotionelle og verbale overfor hinanden:

Vi kigger hinanden i øjnene, snakker, kysser, taler mere, fletter fingre, smiler, ser i øjnene, taler, kysser , rør, elsker, ser hinanden i øjnene, smiler kysser, taler, falder i søvn i hinandens favntag.

Ingen kan holde til at være forelsket alt for længe. Det er vidunderligt, men det er også temmelig krævende arbejde at være så tæt forbundet med et andet menneske og så opsat på at ’tune ind’, at vi nærmest står på hovedet for hinanden for at komme tæt nok på og være det, man tror, den anden har brug for.

Derfor trækker vi os naturligt nok lidt tilbage med tiden og bliver mere os selv igen. Og det er her, at manden møder en kvinde, som ikke ser sig selv som en sexhungrende huntiger eller som en liderlig lillepige, for den sags skyld.

www.shutterstock.com Sexperterne - 13. dec. 2014 - kl. 21:14 Mangler du lidt lir? Her er fem frække weekendtips

Rollemodeller
Mange fortæller mig, at de hele tiden hører om kvinder, som er vildt gode til at dyrke sex, men mange kan slet ikke forbinde det, de læser med det billede, de har af dem selv. I virkeligheden mangler moderne kvinder seksuelle rollemodeller.

Så hvis manden oplever, at han står lidt i en ’lærer’-position, så er det jo nok ofte lidt sandt. Det betyder ikke, at hun ikke også har meget at lære ham. Men jeg skriver dette mest for at anerkende, at mænd ofte bare har et mere afslappet og modent forhold til deres seksualitet end en del kvinder har.

Når jeg har et par i terapi, vil manden typisk være langt bedre til at komme i tanke om, hvilke stillinger de foretrækker, eller hvilken slags porno de tænder på og til at beskrive, hvordan de kan lide at blive slikket.

Sexperterne - 10. sep. 2014 - kl. 14:15 Åh nej - nu vil han knalde igen

Sådan åbner du hende
For det første skal man tale med hende. Fortælle hende at man synes hun er skøn, dejlig og elsket. Formålet er at få hende til at slappe af. Det gør hun bedst, når hun oplever, at han ser hende som hun er, ikke som han helst ser hende.

Det vil derfor være at skyde sig selv i foden at lægge ud med at skrive piv-frække sms'er for at fyre op under hende, hvis hun i forvejen har svært ved at komme i kontakt med sin seksualitet. Lad hende vide, hvad hun betyder for dig, hvordan hun får dig til at føle.

Se også: Sådan får du ham til at slikke dig

Indgangen til mange kvinders seksualitet går igennem hendes følelsesliv. Så hvis du kan sætte gang i hendes følelser, så kan du lettere få plads til at komme ind på livet af hende.

Kys hende, kig hende i øjnene. Kærtegn hendes ansigt, for det forbinder hun med ømhed, omsorg og hengivenhed. Det er rigtigt gode følelser at sætte i gang for det vil give hende en følelse af at være tryg.

Er hun tryg og føler hun sig følelsesmæssigt forbundet med dig, så er hun lettere at lokke til at give slip og glemme forsigtighed og forbehold.

Det er selvfølgelig kun første skridt på vejen. Næste skridt er at få sat ord på det, I allerede laver. Fx hvis det var skønt at have sex i går, så beskriv, hvorfor og hvordan fx i en ’tak for i går’-sms.

Bed også hende beskrive det, hun kunne lide. Jo bedre hun bliver til at sætte ord på sex, jo bedre bliver hun til at formulere det, hun har lyst til fremadrettet overfor dig. I begyndelsen af hendes ’bevidstgørelsesproces’ skal du IKKE spørge hende under sex: ’Hvad har du lyst til at jeg skal gøre ved dig?’ for det er altid en show-stopper for den lidt (endnu) lidt blufærdige kvinde.

Du kan til gengæld godt tage emnet op, når I har gode snakke om ’Livet, døden og kærligheden’ over rødvinen sent lørdag aften.

- I virkeligheden kan man begynde med det, som man i forvejen gør: Man bytter bare om på rækkefølgen, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 24. feb. 2015 - kl. 20:59 Bryd vanerne og få nyt liv i sengen

Hun er nu klar til at få sine føle-, lugte-, høre- og smagssanser udfordret. Gæt en madvare! I princippet er der ikke noget, du ikke kan lade hende smage på, mener sexologen. (Screen shot fra '9 1/2 uge') Sex og samliv Fem tips til gratis sexglæder

Kvinder - stram op
Men vi kvinder må også selv komme ind i kampen. Fx ved at tage at initiativ til sex også selv om initiativet ikke udspringer af et et dunkende underliv. Det dunkende underliv kan man jo arbejde sig frem til. Lysten til sex kommer jo alligevel også ofte først undervejs, når det er ham, der tager initiativet.

Vi bliver også nødt til at spørge os selv - og måske også veninderne imellem - hvad er egentlig fed sex? Hvilke ting er dejlige? Hvad får dig til at svømme hen? Hvad kan gøre dig ekstra kåd? Hvad kunne du tænke dig at I gjorde mere af? Hvad filan gør de andre kvinder?

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 20. feb. 2015 - kl. 13:52 Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

SEXPERT-TV: Sådan bevarer du lidenskaben i dit forhold

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere