Sådan får du mere romantik ind i dit forhold

Romantik handler om at bryde igennem kvindens forsvarsværker og finde ind til hendes bløde punkt: Få sexologens guide her

Romantik handler om at bryde igennem kvindens forsvarsværker og finde ind til hendes bløde punkt. Ramme hende lige lukt i hjertekulen, så hun bliver rørt. (Foto: shutterstock.com)
Romantik handler om at bryde igennem kvindens forsvarsværker og finde ind til hendes bløde punkt. Ramme hende lige lukt i hjertekulen, så hun bliver rørt. (Foto: shutterstock.com)

Selv om visse undersøgelser peger på, at romantik virker demotiverende på mandens sexlyst, så er der alligevel fordele i at tænke noget mere romantisk ind i forholdet:

For romantikken virker befordrende på kvinders lyst til erotik.

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen forklarer her, hvordan romantik virker og hvad DU kan gøre for at få mere af det i DIT forhold.

Derfor skal du give en gave Valentinsdag - og alle andre dage '

Romantik? Sådan noget med to lys på et bord og italienske serenader. Bvadr!,' tænker mange mænd, når hører ordet.

Ja, mange kvinder tænker faktisk det samme. Vi kan godt sidde og blive enige om, at vi da slet ikke er spor romantiske anlagt. At vi er alt for cool og selvdrevne til den slags. Vi kan da selv åbne bildøren eller købe blomster (så får man jo også den rigtige slags) eller 'overraske' os selv med en lille sviptur til Toscana eller en æske af Beier's fyldte chokolader.

Efter nytår venter skilsmissen og nye dates

Romantik handler om at bryde igennem kvindens forsvarsværker og finde ind til hendes bløde punkt. Ramme hende lige lukt i hjertekulen, så hun bliver rørt.

Forestil dig, at du slår til en stemmegaffel. Kvindens væsen er den stemmegaffel, og det, du skal gøre for at få en spændende kvinde, som 'synger for dig' er at slå til den stemmegaffel.

Lyder det sjovt? Det kan jeg love dig det er. For det er der, kvinden åbner sig for dig, det er den tilstand, hvor hun kan give sig hen til dig - følelsesmæssigt ja, men sørme også seksuelt.

Fem frække gaver der redder din Valentinsdag

Så hvad er romantisk?

Tja, for nogle kvinder er det faktisk, at du har gjort dig umage med at lave to retter mad, strøget din eneste dug og tændt stearinlys. Det er ikke dugen eller lysene, der gør det - det er det, at du har brugt tid på at gøre. Bare for at glæde hende.

For andre kan det være fire små gaver, som du nøje har udvalgt til hende, og som formår at vise hende, at DU kender hende og det, hun ønsker sig rigtigt godt. Du har ikke sovet i timen. Fordi du VIL hende.

Eller det kan være at invitere hende tilbage til det sted, I allerførst mødtes, og erklære hende din kærlighed (igen). Måske med et lille digt fra en sej nutidig poet og/eller en kop varm cacao med skumfiduser.

Romantikken tænder hende

Eller hvis det ellers altid er din kone, der er først med sommerferien; så overrask hende med, at du allerede har tjekket årets fedeste sommerferiemuligheder ud og præsenter hende for to-tre, som hun kan vælge imellem.

Hvis du vidste, hvor mange kvinder, der føler, at deres mænd er komplet uinteresseret i at holde fri og tage på ferie med dem, og hvor meget sådan et initiativ ville betyde, så ville alle rejser være bestilt inden 15. januar.

Sådan ser du forskel på liderlighed og kærlighed

Romantik - også for mænd?
Romantik betyder ikke nødvendigvis det samme for og kvinder. Det mener sexredaktøren Tomas Roar. Det vil sige, vi forstår godt, hvad romantik er for kvinder og kan relatere til ønsket om at blive set og elsket fuldt ud, men:

- Jeg tror, at en del mænd kan føle hele den der romantiske iscenesættelse som en anelse kunstigt og anstrengende - måske fordi vi lynhurtigt får sådanne kvalme pladderromantiske hollywoodbilleder på nethinden. Og med mindre han går rundt med en producer i maven, der elsker at arrangere og planlægge og overraske, er han langt mere interesseret i hendes glæde ved det end sin egen.

Derfor keder I jer i sengen

Romantik for mænd kan lige så vel være en tilfældig gåtur i stormvejret, hvor parret virkelig mærker hinandens nærvær under elementernes rasen, som en supricemiddag med det store udtræk, violiner og trøffler.

Så hvad kan en kvinde gøre for at vække romantikeren i manden?

- Med fare for at lyde som neandertalversionen af Carl-Mar Møller: Ros din mand (og hans pik), server hans livret med et smil, lyt til, hvad han har at sige, og giv ham et blowjob til dessert. Det’ sgu da romantik.

Og så ikke et ord om Valentinsdag og bøf&blowjobdag...

Tv: Bøf, balder og bryster - Sådan laver hun musik

SEXPERT-TV: Sådan bevarer du lidenskaben i dit forhold

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?