Annonce:
Annonce:

Sådan får I sex på skemaet - uden at det ender som en sur sexpligt

Man må planlægge sig ud af det seksuelle dødvande

Man må være åben overfor det spontane, og klar til at planlægge. (Foto: shutterstock.com)
Man må være åben overfor det spontane, og klar til at planlægge. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

En af parforholdets største udfordringer er at finde fælles fodslag omkring hyppigheden af de seksuelle interaktioner. 

Det ender let i en ond cirkel af pres og afvisninger. Blandt andet fordi planlagt sex let kan føles som en sur pligt i stedet for en herlig partid.

Men Signe V. Benzten har et par bud på, hvordan man kan komme hinanden i møde.

– Jeg tror, at de fleste par kan nikke genkendende til at diskussionerne om, hvor meget eller lidt sex man synes, at man har. Og det kan være svært at holde fast i al den dejlige og hyppige sex, man havde, da man mødtes.

– Vi er jo ret udfordret på tid i Danmark. Ikke mindst fordi vi virkelig forstår at udnytte den og nå en masse. Vi får en masse fra hånden igennem sådan en dag. Ikke mindst kvinderne. Det betyder, at kræfterne har det med at slippe op, når dagen går på hæld.

Vi har sexlege på ugeskemaet

Annonce:

Sådan holder vi gang i vores sexliv

Lad din kærestes sexbehov fylde mere end dit eget

Prioriteringer
Irriterende for den partner, som måske både har lidt energi tilbage og lyst til at dyrke sex. Derfor handler det blandt andet om at prioritere.

– I stedet for at man død og kritte skal have postet den seneste update på weekendens sjove hændelser på Facebook, ordne vasketøj og send mails til kunderne søndag aften, så man først rammer sengen møg-sent og dermed allerede har givet sig selv dårlig samvittighed over, at man nu kom så sent i seng og derfor ikke får den gode, udhvilede start på ugen, som man havde lovet sig selv. Så tag en beslutning om, at det skal være anderledes.

Der er en diskrepans mellem vores planer, drømme og idealer på den ene side, er den faktiske virkelighed på den anden:

Annonce:

– Frem for at vente og se om der bliver tid og overskud til sex, når alt andet er gjort, så begynd bagfra. Foretrækker I sex om aftenen, så begynd der. Spørg dig selv: ’Hvis jeg skal have kræfter til sex i aften, hvor meget kan jeg så overkomme at lave igennem min dag?’

Så hvis I gerne vil sove ved 23.30-tiden og gerne vil have sex i en times tid, ja så skal I jo ligge i sengen omkring kl. 21.45.

Spiser I kl. 19, så er der to en halv time at gøre god med før, I skal stå i badeværelset og gøre jer klar til natten.

Øvelsen går altså ud på, at I arbejder jer baglæns og på den måde anskuer jeres tid (og liv) anderledes.

Pligtsex skidt for dit forhold

Ønsker
Det her forudsætter så, at begge partner mener, at der er et problem, og at det kan løses?

– Lad os kalde det et ønske, og at ja, begge ønsker at få det opfyldt. Hvis man vælger at kalde ’mere sex ind i vores liv’ et ønske, som begge i grunden har haft, men som måske kun den ene part har oplevet som en stor mangel i hans liv, fremfor at se på det som et problem, så bliver det lettere at finde en vej det kan lade sig gøre.

Annonce:

Det er kunstkneb, som virker, når man laver terapi, forklarer Bentzen:

– Når par, som kommer i min konsultation for at netop få mere sex ind i deres liv, får stillet denne opgave, går der ikke ret lang tid, før de opdager en hel række fantastiske side-effekter: De oplever, at de bruger tiden meget mere fornuftigt, og de oplever mere fordybelse og større kvalitet i tiden, de har sammen med børnene.

22-årig pige: Mangler sexlyst - savner den ikke

Derfor skal du satse på efterspillet

Lysten
Så er der det med lysten. Efter den første tossede forelskelse har lagt sig og især kvindens bio-kemi er tilbage i ’normalt leje,’ hvor hendes libido er svagere og ikke helt så nemt antændeligt som før, så er der jo forskel på mandens og kvindens lyst:

Annonce:

– Mandens er måske også blevet lidt mindre, end da han var ny-forelsket, men den kan stadig antændes rimeligt let. Man kan sige, at kvindens lægger lidt dybere end mandens. Den er mindre spontant antændelig, den kræver (mere) arbejde at kalde frem.

– Derfor hører vi ofte mænd klage over, at kvinderne ikke så ofte er dem, som tager initiativ til sex og kvinderne over at de aldrig når at føle lyst, før deres mænd er kommet dem i forkøbet.

– Nogle synes det er møg-irriterende at naturens har disponeret os så forskelligt. Men sådan er det altså bare for størstedelen af os.

I stedet kan vi acceptere, at der er en forskel på, hvor let vi tænder og på, hvor nemt eller krævende det er for os at blive liderlige og så begynde at arbejde med det, som er.

For kvinderne har jo en fordel, når først de er tændt og det tunge lokomotiv kommer i gang: De kan komme flere gange og får ofte dybere og længerevarende orgasmer end mændene, forklarer Bentzen.

155 orgasmer på 28 dage

Singlesex vs parsex: Hvad er bedst?

Derfor skal du dyrke pligtsex

Annonce:

SEXPERT-TV: Ja, kærestesex er det bedste

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: