Annonce:
Annonce:

Sådan træner du din seksuelle intelligens

Selv om du ikke blevet født med en høj sexintelligens, er der alligevel ting, du kan gøre for at få en bedre sex-iq

Selv om du ikke blevet født med en høj sexintelligens, er der alligevel ting, du kan gøre for at få en bedre sex-iq. (Foto: shutterstock.com)
Selv om du ikke blevet født med en høj sexintelligens, er der alligevel ting, du kan gøre for at få en bedre sex-iq. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du har sikkert hørt, at man kan have forskellige former for intelligens. Faktisk taler mand om hele syv forskellige.

Men sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen slår et slag for endnu en intelligens, som hun kalder Seksuel Intelligens.

Benzen mener, at skal bruge samtlige intelligenstyper for at få en høj sex-iq:

- Med lidt god vilje kan man sige, at skal bruge din visuelle/rummelige intelligens til at nyde synet af din partners krop og til fx at kunne komme fra sengen til bordet. Du skal bruge din logisk/matematetiske intelligens for at komme frem til, hvilke stillinger, du har størst succes med eller hvordan hans krop hænger sammen. Du skal have en vis musikalitet for at kunne ’danse’ med din partner i sengen og til at fornemme stemninger og have spot-on timing.

Annonce:

Den Kropslige intelligens bruger du til at være i synk med din egen krop. Hvad kan den lide, hvordan reagerer den bestemt stimuli, og hvad har den brug for nu? Erfaringerne og data fra egen krop bruges i den interpersonelle intelligens, hvor vi qua empati og den sproglige intelligens skaber god kontakt til vores partner.

- Oven i det har vi den personlige intelligens, som nogle også kalder den følelsesmæssige intelligens, som vi bruger til at mærke, efter hvordan vi har det og dermed finde ud af, hvad vi har brug for, forklarer Bentzen.

Læg en slagplan og få mere sex

Hjørnesten
Vigtigst er nok den kropslige, den følelsesmæssige, den sproglige og den sociale intelligens.

- Det er de fire hjørnesten. Det er dem, der gør os i stand til at opleve og forstå det seksuelle rum, vi skaber sammen. Det er nok, her man skal sætte ind, hvis man skal træne sin seksuelle intelligens lidt.

Annonce:

- Den kropslige intelligens kan trænes ved at øge den kropslige opmærksomhed og lære at sætte ord på det, du oplever. Prøv fx at lege ’Opdagelsesrejende’ med hinanden. Den ene ligger på ryg eller mave og den anden begynder nu at røre med forskellige typer berøring fx langsomt med hele håndfladen, prikkende med pegefingerne eller roterende med tomlen. Den, som ligger, skal nu mærke efter og beskrive, hvordan det føles og bedømme følelsen fra 1-5, hvor 5 er dejligst. Det gør dig klogere på din egen krop, det øger din kropsbevidsthed og giver jer nye data om hinandens anatomi og sanselighed.

- Den følelsesmæssige intelligens handler om at du bliver mere opmærksom på, hvordan du i grunden går rundt og har det. Du kan lægge ud med bare at give din dag point, igen 1-5, hvor 5 er bedst. Når du er kommet i gang med det, vil du hurtigt opdage, at dagens tal faktisk ændrer sig fra morgen - aften, at der ind imellem sker ting, som rokker ved dit tal. Nu kan du sætte tal fx 3 gange om dagen. Skriv tallet ned, så snart du oplever, at det har ændret sig.

Kun for kvinder: Sådan bliver du en bedre kæreste

Annonce:

- Du kan træne din sociale og sproglige intelligens i forhold til den seksuelle ved at begynde at sætte ord på dine tal og udveksle tal og forklaringer med din partner. Vær så lydhør som muligt uden at ’dømme.’ Alt er i princippet ok at føle. I elsker hinanden, så I kan også lære at rumme, at den anden har det svært, skidt eller er vred uden, at du skal ’lave om’ på det.

- Til gengæld kan man undersøge, hvad den anden har brug for. Spørg fx om din partner har brug for et kram, eller om du kan hjælpe på anden måde, men vær helt opmærksom på, at det ikke er meningen, at du skal fixe noget her. Du skal rumme og udvise empati, siger sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen.

TV: Få mere sex og højere løn

Sociolog og sexterapeut Marty Klein mener, at seksuel intelligens kommer til udtryk i evnen til at skabe og vedligeholde begær i situationer, der er ugunstige eller ukomfortable; i evnen til at tilpasse sig sin ændrende krop; nysgerrighed og åbenhed overfor alle betydninger af nydelse, intimitet og tilfredsstillelse, og evnen til at tilpasse sig, når tingende udvikler på anden vis end forventet.

Annonce:

Og forfatter og sexterapeut Esther Perel definerer erotik intelligens således: 'Vi fødes sansende, vi udvikler os til at blive erotiske. At dyrke det erotiske er at engagere sig i seksualiteten med en vitalitet og livsnerve, der gør det større end blot seksuelle teknikker. Vi lærer at lege, at være nysgerrige, at bruge fantasien og forventnings glæde. Erotisk intelligens er vores evne til tilføre fornyelse til det bestående og mystik til velkendte.

Her er hemmeligheden bag et sexet sexliv

Bliv superelsker med disse fem tricks

Drop dit brok og få mere sex

Det elsker og hader vi ved hinanden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: