Annonce:
Annonce:

Sådan undgår du sexdræberne

Tjeckliste over lysttyvene: Her er de fem hyppigste grunde til, du ikke har lyst at elske med din elskede partner

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt. Det er noget af det sjoveste, du kan foretage dig - og alligevel giiiiiider du ikke rigtigt.

Dit liv er nemlig fyldt af lystdræbere.

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen identificerer de værste fem lysttyve, ligesom hun kommer med bud på, hvordan du holder dem fra døren.

Det smadrer vores sexlyst

Rod og hygiejne
I sin praksis møder Bentzen ofte par, hvis sexliv er gået helt i hårdknude over simple ting, som - hvis de var blevet sagt eller gjort noget ved i tide - aldrig var endt i hendes sofa. Så det handler om at få det sagt. Og så om at tage imod det i den kærlighedens ånd, som det jo faktisk er sagt med.

Det kan være helt basale ting, fx som at han roder og aldrig rydder op efter sig.

Annonce:

- De sure sokke-støv-bolde under sofaen og hans tandpasta/branflakes-klatter i håndvasken hende ikke bare irritabel, men ødelægger hendes lyst til at være tæt på ham, siger Bentzen.

Knald kedsomheden væk

Hun har forsøgt at slappe af og leve med det, men hun har ikke sagt det til ham. Og derfor har han aldrig skænket det en tanke, at hun kunne have det sådan.

Det samme gælder de lange næse-hår, han dyrker, eller hendes menstruationsbind, der sjældent når skraldespanden, og som han går helt kold overfor. Eller at hendes yndlingstrusser til forveksling ligner karklude, vel at mærke før de har været en tur i klorin.

- Der er vi altså nødt til at være mere modige og hjælpe hinanden til at være - nåja - mindre ulækre, mener sexologen.

Sådan undgår du sexdræberne

Ansvar
Lysten kan også være forduftet, fordi ansvarsbalancen i forholdet er blevet helt forvredet.

- Mange kvinder klager over ’drenge-mænd,’ der ikke tager deres del af opgaverne - og ansvaret for husholdningen.

Det smadrer vores sexlyst

Annonce:

- Omvendt betror en del mænd mig, at de har mistet lysten, fordi den skønne, selvstændige og sjove kvinde, de i sin tid mødte, har forvandlet sig til et MOR-monster.

Ofte er ansvaret blevet forvredet, fordi vi går og muger med tingene for os selv eller små-brokker os ud gennem sidebenene i stedet for at tage det op for alvor og behandle det som rigtige emner, der skal vendes og drejes - og tales til ende.

TV: Derfor orker mænd ikke mere sex
Kuren her er ret simpel:

- Man sætter sig ned sammen og laver en fælles liste over alle de ting, som man hver især mener er en opgave eller et ansvar, nogen i huset skal påtage sig. Bagefter går man listen igennem sammen. Man forhandler om og fordeler punkterne. Denne del kan godt tage lidt tid. Så er det bare listen op på køleskabet.

Annonce:

Allerede når sedlen rammer køleskabet, begynder lysten så småt at vende tilbage. Fordi man ikke går med det alene længere, og man er et team igen. Man oplever, at partneren tager problemet alvorligt og gerne vil være med til at ændre på tingenes tilstand. Ændringerne kan være svære at føre ud i livet med det samme, fordi det er svært at ændre på gamle vaner. Så hav tålmodighed med hinanden.

Rigtige mænd gider ikke knalde

Dårlige senge-kundskaber
Masser af kvinder indrømmer, at de faktisk tænder af på de ting, deres partnere gør ved dem i sengen:

- Men de har bare aldrig kunnet få sig selv til at sige noget til ham af frygt for at såre ham. De forestiller sig, at han vil blive dødeligt såret og føle sig narret. Det er jo bare brandærgerligt ikke at få det sagt, for nu er lysten bare helt væk.

- Det kan fx være, at hele hans opmærksomhed handler om hendes kønsdele, og at han filer løs på hendes klitoris med tørre fingre og i det hele taget har for travlt med at få den smurt ind, så han kan få den kørt den ind.

Her må hun altså tage sig sammen. Hun må æde sin frygt og begynde at hjælpe ham. Han vil helt sikkert foretrække at få lidt konstruktiv kritik frem for undvære sex.

Annonce:

- Så: Læg op til lidt lir, og vis ham eller fortæl ham, hvad der ville gøre dig glad/liderlige undervejs. Det er ikke engang sikkert, at han vil opfatte det som kritik, sandsynligvis vil han bare tænde helt på, at du taler dirty og tager styringen for en gangs skyld.

22-årig pige: Mangler sexlyst - savner den ikke

Attituder
En sikker lystdræber er, når partneren går rundt og er lidt små-gnaven eller irritabel, møg-sur eller sågar kommanderende i tonen.

- Når han vrisser af ungerne eller af hende, eller når hun begynder at uddele ordrer til alle i familien som en anden hærleder, og det begynder allerede fra morgenstunden af: ’Ret dig nu lige op! Du skal da ikke have den skjorte på! Skynd jer nu lidt!’

Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

Hvis man har tendenser til den slags dårlig opførsel, skal man nok ikke forvente, at ens partner kaster sig over én ved enhver given lejlighed.

Løsningen her er igen at tage fat om problemet i stedet for at ’leve med det.’

Annonce:

- Find et tidspunkt, hvor din partner er i ok humør, og I har godt tid til at få snakket jer rundt om det. Tænk hele tiden på, at det ikke handler om at rakke hinanden ned, men fortælle, hvordan det føles at være dig udsat for den slags attitude. Undlad konsekvent sætninger der begynder med ’Du.’ Brug heller aldrig ordene ’aldrig’ eller ’altid.’ Begynd i stedet dine sætninger med ’Jeg bliver ked af det/rasende/mister lysten til at være tæt på dig, når…’

Syv dage med sex

Nul selvtillid
Manglende selvtillid og utilfredshed med sig selv eller sin krop er også en slem lystdræber. Både hos den, der går rundt og dunker sig selv i hovedet med sin(e) ’fede/grimme/flade mave/røv/hage/underarme/bryster.’ Men sørme også, og ofte i endnu højere grad, hos den, som er nødt til at lytte til det, og som forventes at skulle opveje al den negative iscenesættelse og stå parat til at super-booste den andens selvtillid hele tiden.

Modgiften er, i første omgang, at hun skal helt stoppe med at sige sine negative tanker højt.

Han tænder mig ikke mere

- For når vi taler negativt om os selv, får de negative tanker pustet endnu mere liv i sig. Han skal til gengæld hjælpe hende ved at stoppe hende, når hun alligevel falder i, i stedet for at gå med på legen. Han kan fx bare sige ’Stop!’ og så kysse trusserne af hende i stedet for at tale mere om det.

Annonce:

- Det er vigtigt, at hun tager ansvar for sin utilfredshed. Det er kun hende, der kan ændre på den følelse, hun har inden i. Enten ved at gøre noget ved problemet eller ved de følelser, hun har. Intet han kan sige, vil rette op på skrøbelig selvtillid eller på, at hendes ’småkage/motion’-ratio halter.

Stress smadrer sexlysten

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: