Sexolog-opsang: Slap nu af, kvinde

'Vi kvinder er blevet så bange for ikke at slå til - at vi faktisk ikke slår til,' skriver sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen

’Lige et øjeblik, jeg skal bare lige… barbere mine ben, waxe understellet, pille øjenbrynene, så de udgør den perfekte bue fra artiklen i Cosmopolitan, mens jeg lægger den ’Nude’-make-up, der tager en krig af få til at se ud som om man slet ikke har make-up på.

Jeg skal også lige skifte til det kridhvide sengetøj, der har lufttørret i den milde, syrenduftende aftenbrise (ikke i den hårde forårssol, der er i følge Alt for damerne er skrækkelig fuld af birkepollen og bystøv).

Der skal sættes hånddryppede (økologiske!) bivokslys i stager og kreeres et lille tableau bestående af kloge bøger (Tolstoys Krig og Fred og Pablo Nerudas samlede værker, et par lækre, patinerede oilskinsbetrukkede notesbøger og støvede fløjlsbånd, kastet på casual henover mit sengebord, så det hele kan give ham et indtryk af, hvem jeg er som menneske.

Mere sex, mindre arbejde. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Den perfekte dag: Sex i fire timer, job 3 1/2

Jeg må også lige have svunget støvsugeren igen under sengen (nullermænd har det med at samle sig igen efter man har skiftet sengetøjet) og lige have arrangeret de lækre, floffy badehåndklæder i bløde douche farver i små, buttede ruller på den rå hylde af det drivtømmer, jeg sankede på Hornbæk strand sidste år. De vanvittigt dyre duftlys med ægte ylang-ylang og moskusfedt af det der super-lækre økologiske mærke, som kun Illums forhandler skal også tændes.

Jeg skal have sat håret, så det ser tilfældigt og vildt ud på den der sexede, men ganske underspillede måde, før jeg ifører mig det dyre, dyre lingerie fra den lille skønne butik på Grønnegade, som jeg har hørt Kronprinsessen også frekventerer.

Jeg smider lige de ægte, franske bobler (naturellement!), som jeg altid har på køl i en retro-køler med et par håndfulde håndhugget is og sætter krystalglassene, som jeg fik hustlet ud af min oldemors dødsbo (tag den, faster V!), og som vist nok var med, da tipoldefar og Karosserimager Bendtsens kufferter, da han kom hjem fra Amerika.

Jeg runder lige af med lidt musik af den chokolade-fedende, under-bælte-steds-dunkende slags, som lige lægger et afsluttende fernis henover min sexede selv-iscenesættelse, der er som taget ud af en fransk-amerikansk kærlighedsfilm.

Sexperterne Drop dit brok over din uperfekte kæreste

Perfektionisme
I denne uge blev en ny undersøgelse af af forholdet mellem kvinders perfektionisme og kvinders dysfunktioner offentliggjort i tidsskiftet ’Archives of Sexual Behavior.’

Konklusionen er desværre på ingen måde overraskende. Jo vigtigere det er for kvinder at fremstå som perfekte sex-partnere, desto mindre får de ud af lagengymnastikken. No shit Sherlock!

Vi kvinder er blevet så bange for ikke at slå til - at vi faktisk ikke slår til. Vi svigter både os selv og vores partnere, når vi jagter og forsøger at iscenesætte og levere den “sublime” oplevelse. Men det kan ikke lade sig gøre. Hvis du ikke tillader dig selv bare at være og opleve dét, som er, men konstant er på vagt overfor om ALT nu også er perfekt, så kan du ganske simpelt ikke være til stede i din egen krop.

Hvis du ikke er til stede i din krop, så kan du ikke sanse dét, du er i gang med. Kan du ikke sanse; føle, lugte, smage, høre, se, så har du ikke en kinamands chance for at opleve hverken din partner, dét din partner gør ved din krop eller for at nyde dét, du selv gør for din partner.

Summasummarum - så er der faktisk ikke nogen oplevelse - hverken sublim eller ringe. Dét, der sker, sker ikke, kunne man fristes til at sige, hvis der ikke er nogen til at sanse, at det sker.

Kys & kærlighed Her er formlen på det gode liv

Tempo
Så hvad gør en klog, og hvad gør vi kvinder så?

Vi sætter tempoet ned. Vi tillader os selv - ja ligefrem tilstræber at være uperfekte. Vi skal til at være helt menneskelige i den virkelige verden, hvor vi ikke altid får ryddet kaffekoppen og havregrynstallerkenen af morgenbordet, inden vi flyver ud af døren. Der hvor vasketøjsstativet spærrer udsynet til det ikke længere så skarpe, men pænt støvede tableau på sengebordet og den uredte seng.

Nogle gange når vi bare ikke i bad (igen) inden vi tager på date og så må de små hårstubbe på skinnebenet tale deres tydelige, ikke helt så fløjlsbløde sprog. Men hvis vi mærker efter, mens vi lader lysten til hinanden og til at lade os henføre være den bærende drivkraft, så går det nok endda.

Det vil måske endda føles lidt kinky - al den frække uperfekthed.

Man skal huske på, at når man kommer tæt på en anden person, får man også han/hendes problemer og smerter, opture og nedture, tæt på. Hvis vedkommende er crazy-vild og en dramadronning m/k, så bliver dit liv derefter. Og omvendt - er han/hun et kedeligt vanedyr, skal du ikke regne med eventyr og overraskelser. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed 12 tegn på din kæreste er den rigtige

Selvom datingsider kan få os til at tro, at man kan designe den perfekte kæreste, er virkeligheden lidt mere broget. Mange vil gerne lave om på deres kærester. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Vi vil lave om på kæresten

Kys & kærlighed Mandeblogger: Det her skal kvinder vide om mænd

9 kommentarer
Vis kommentarer