Sexologen: Sådan var mit tantraeventyr

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen fortæller om massage, hjerteåbninger og nøgenhed på tantrafestival

-- OVER artiklen her anbefaler sexperterne tantra --

Har du også undret dig over, hvad det der tantra egentlig handler om?

Så læs med i denne klumme, hvor vores sexolog og parterapeut Signe V. Betzen fortæller om sin sommeroplevelse på en tantrafestival:

’Hey, hvad med at tage på tantrafestival i Estland?’ skrev jeg lidt henkastet til min gode veninde over chatten, en dag hvor jeg sad og små-kedede mig på redaktionen.

’Okay, Let’s go!’ lød svaret.

Bordet fanger, for man er vel ikke en kryster! Vupti, så var fly, bil og festivalbilletter købt.

Nogle læsere vil måske huske, at min Sexpert-kollega Tomas og jeg prøvede tantramassage for nogle år tilbage. Læs om de oplevelser her og her Jeg har også været til enkelte foredrag og hen ad vejen læst mig til forskellige små øvelser, som jeg bruger, med stor effekt, i min praksis på Frederiksberg.

Men praktisk talt var det to tantra-novicer, der ankom til festivalen.

Det smukke Venevere i Estland dannede den perfekte ramme om en festival, der spandt fra tantrisk massage til meditation, fra ayuvedisk kogekunst til dans, fra åbne forhold til akrobtisk yoga.

Tantra betyder ’spindelvæv.’ Det giver god mening, når det går op for en, hvor mange facetter tantraen beskæftiger sig med. Det er nok mere en livsfilosofi end noget andet. Tantraen er, som yoga, mange tusinde år gammel og en lang række anvisninger på, hvordan man bliver et lykkeligt menneske. Seksualiteten er blot en lille, men uhyre vigtig del af det hele.

Øv dig i at se og reagere på det gode, din elskede er og gør. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Top tre: Sådan får du bedre sex

Energi
Tantrikerne betragter alting som værende ren energi. Asfalt, græs, mælk, lys, mennesket, biler, et kys, tanker - ja alt er energi, der svinger med forskellig frekvens. Tantra er læren om, hvordan man manipulerer eller arbejder med energierne, så de kan hjælpe dig til et lykkeligere liv.

Okay, so far so good. Men hvad gør man så i praksis?

Fx var der en sjov workshop, hvor vi legede med blive gøre vores feminine og maskuline energi kraftigere. For i tantra siger man, at den stærkest mulige maskulinitet og tiltrækker den mest feminine energi og omvendt.

Og hvorfor så det?

Jo, for tantra handler meget om polaritet; jo kraftigere feminin kraft, jo stærkere maskulin kraft, og jo større polaritet desto større seksuel spænding. Jo større seksuel spænding, desto voldsommere orgasmer og desto større åbning til ’åbenbaringen.’

Jeg kom til at lave alle øvelserne med en smuk, to meter høj, tyveårig, estisk gut, der gav den max gas med et vældigt intenst og begærligt blik.

Øvelsen gik i al simpelthen ud på, at han skulle lede på en så tryg og fri måde, så kvinden i mig virkeligt kunne udfolde sig. Han skulle holde sit blik på mig - ikke på de andre skønne kvinder, så jeg ikke var det mindste i tvivl om, at han ville have mig - og ingen anden.

Efter et par minutter blev der en lille pause, hvor jeg skulle give ham både positiv og negativ feedback, så han kunne optimere sin adfærd. Jeg sagde fx at jeg vældigt godt kunne lide at sole mig i hans blik og at han holdt mig godt, men at han gerne måtte snurre mig lidt mere rundt. Så dansede vi videre og blev det bedre for os begge to? Ja, det gjorde det faktisk. Jeg har sjældent smilet og leet så meget.

Det var skideskægt og lidt farligt at blive gjort kur til af en ung mand, kun få år ældre end min søn, og jeg måtte takke og beundre ham for hans ihærdighed og store mandsmod, om end han tydeligvis gerne ville have fortsat dem på tomandshånd. Han skal nok skabe ravage omkring sig.

- Faktisk vil jeg vove at påstå, at enhver som ikke kan holde ud at tilbringe et samleje så intimt, som missionæren er, med sin partner ikke er helt så fri og vild, som vedkommende måske selv tror, siger sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen. (Foto: All Over) Sexperterne Derfor er missionæren bedst

Jublende
Næste mission ’Love your body’ var kun for kvinder og foregik i det såkaldte ’Free Body Area’ (nøgenhed kunne komme på tale i dette område). Jeg satte mig så yderligt som muligt blandt de cirka 150 fremmødte kvinder og tænkte ved mig selv, at hvis det blev for meget, kunne jeg jo bare lige så stille stikke af.

Flugt kom aldrig på tale. I stedet fik jeg en så fin og hjerteåbnende oplevelse sammen med en lille gruppe bestående fem kvinder af forskellig alder og nationalitet.

I begyndelsen skiftedes vi, i mere eller mindre afklædte versioner og møg-blufærdigt, til at fortælle om de dele af vores kroppe, vi havde det lidt svært med.

Men da workshoppen var slut, sad vi ganske nøgne og leende sammen med en vidunderlig følelse af, at vi hver især havde en unik og smuk krop, der var skabt til leg og glæde.

Euforisk endte det hele faktisk med at 150 kvinder ganske spontant sprang nøgne og jublende i den klare skovsø.

Og så fik jeg mediteret en masse! Det var fedt at opleve den intense stilhed og fordybelse, man kan skabe sammen med andre.

Er du vant til at meditere alene, så kan det altså godt anbefales at finde andre at meditere sammen med. Det er meget effektivt at blive guidet af en dygtig lærer, og det hjælper virkeligt at sidde i stemningen af mange, dybt koncentrerede hjerner.

Sexperterne Kama Sutra for begyndere

Massage
Den tantriske massage var det allersidste på programmet for os. Vi kunne akkurat lige nå det. Eller rettere noget af det. For desværre havde underviseren Somananda meget mere på hjertet, end der var tid til (nogle genkender måske navnet fra programmet om alternativ behandling på DR2, hvor han gav to kvinder voldsomme fuldkropsorgasmer, ganske uden at røre dem).

SE Somananda give kvinder tantraorgasme her:

Sex & samliv - 20. apr. 2015 - kl. 22:07 TV: Se den vildeste tantra-orgasme

Derfor kom jeg og min tilfældigt tildelte partner fra Istanbul sent i gang med selve ’massagen.’

Lad mig afsløre med det samme; Jeg kom ikke. Langt fra. Men det var interessant, at hans hænder, som det meste af tiden lå ganske stille på mit hjerte og min bug, afgav voldsom varme og gav mig oplevelsen af at have en lille, strålende sol løbende rundt i min mave.

Det blev et smukt, gyldent punktum for en smuk og sanselig weekend.

We’ll be back next year, Venevere! Namaste!

HERUNDER KAN DU SE VIDEO FRA FESTIVALEN i ESTLAND

Se også: Tantra: 'Hun masserer mig med sine bryster'

6 kommentarer
Vis kommentarer