Annonce:
Annonce:

Sexologens scoresikre datingråd

Med disse huskeregler burde du kunne begå dig på mobildating

'Jeg må sige, at livet som single er faktisk blevet en hel del sjovere med alle disse dating-apps. Et enkelt swip og du er i kontakt med en potentiel date. Det er da nemt! Og det er sjovt,' skriver Signe V. Bentzen. (Foto: shutterstock.com)
'Jeg må sige, at livet som single er faktisk blevet en hel del sjovere med alle disse dating-apps. Et enkelt swip og du er i kontakt med en potentiel date. Det er da nemt! Og det er sjovt,' skriver Signe V. Bentzen. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du er både hip og med på noderne og derfor har du downloadet de første tre-fem datingapps - tinder, happn, blume, hot or not og hvad har vi.

Her kan du få masser af små daglige kicks ved at swipe løs, til der er et match eller hundrede. Helst hundrede. Men hvad skal du gøre for at få fleste mulige matches - og hvad skal du undgå?

Det fortæller sexologen og parterapeut Signe V. Bentzen:

Seks grunde til at hade dating

Fotoregler
De fleste af disse datingapps tilbyder at gøre det meste af arbejdet for dig ved at 'låne' billeder og informationer fra Facebook. Men du gør klogt i at luge ud i dem. Er du mand, så frasorter alle billeder af din bil, din båd og din motorcykel.

Annonce:

Drop også portrættet af dig selv som karikatur eller det, der har været en tur igennem en af den helt vilde sjove photoapplikationer. Det er muligt, at du selv synes, det er god humor, men du får et stort NOT, hvis vi ikke kan se dig.

Du kan selvfølgelig godt bringe billeder af bil, båd og andre statusobjekter, hvis du søger kandidater, som du vil 'sugar date', men vær klar på, at kvinder, der liker dig, så er ude efter det, du ejer - og ikke det, du har i bukserne.

Er du kvinde, så slet straks alle duck face - billeder med mindre du KUN er til casual sex. Ja, mænd tænder underligt nok på det - men kun på den der 'hey der er kød, jeg kan stikke min penis ind i'-måden.

Smil og scor med dansk dating-app

Vi er også mange, som er trætte af mænd i spandex. Reducer venligst mængden. Jep, du har BÅDE lavet en Ironmand, løbet maraton BÅDE i Berlin, Kbh OG N.Y., og ja du kan ikke leve uden søndagmorgensspinning eller crossfit hveranden dag, men et billede af dit sporty selv er mer' (!) end rigeligt.

Annonce:

Sørg til gengæld for at dine billeder ikke er alt for gamle. Hellere 4 nye af dig end 4 fra fire forskellige årtier (et enkelt barndomsbillede får dog altid kvinder til at sige 'åhhh')

Hav både nærbilleder og billeder i halv- eller heltotal. Der må også meget gerne være billeder af dig sammen med venner, på rejse eller andet, som siger noget om dig (og nej, ikke flere sportsbegivenheder!)

Og nej - ikke billeder fra spejlet i badeværeslet. Men hvis du som mand alligevel sniger et vådrumsselfie med, så lad det da endeligt være i bar overkrop, hvis du kan bære det, men vi gider ikke se dine pubeshår (eller at du ikke længere har dine pubeshår!).

Dette er det allervigtigste kvinder leder efter hos en mand

Tekstregler
Vi kan lige så godt være ærlige: På datingapps betyder fotos ekstremt meget, så derfor er råd omkring din tilhørende tekst (hvis du vælger at have en) også færre:

Annonce:

Hvis du kun er ude på sjov og ikke leder efter noget seriøst, så skriv det. Hvis du søger kæreste og slet ikke gider casual sex, så skriv det. Er du i åbent forhold, gift eller er det bare ’kompliceret’, så skriv det.

Jo klarere du er i mælet, desto mindre spilder du din egen og andres tid. Og vi er der jo for at få fede match, hvor begge har lyst til at mødes, ikke sandt?

Man behøver ikke skrive så meget i teksten. Er du kvinde så STOP dig selv, hvis du er i gang med at brug den sparsomme plads på at beskrive mr. right. Det er meget ucharmerende at læse, at man ikke må være under 190, ikke må være håndværker, skal have børn i alderen fire til syv, bør have bil, hus, lige tænder og familie på Fyn.

Mange dating-muligheder gør dig ikke gladere

Møderegler
Men nu skal det jo ikke gå op i regler det hele. Jeg må sige, at livet som single er faktisk blevet en hel del sjovere med alle disse dating-apps. Et enkelt swip og du er i kontakt med en potentiel date. Det er da nemt! Og det er sjovt.

Annonce:

For hold da op en masse mennesker, du kan møde gennem disse apps. Eller i hvert tilfælde komme til at chatte med. Jeg har været i kontakt med folk, jeg aldrig ville have mødt ude i virkeligheden, ganske enkelt fordi jeg ikke har ret mange venner som er brandmænd, VVS'ere eller arkæologer.

Og tænk - det viste sig, at det faktisk var arkæologen, der havde de største overarme - hvem skulle have troet det? Ja, man kan virkelig blive underholdt - og klogere, når man swiper omkring.

En anden morsom ting er, at du kan risikere/være heldig at både gode venner og dine eks'ers ansigter dukker op. Hvad gør man så? Er man på talefod, kan man jo like for på den måde lige sige hej-hej og score lidt hurtige point - eller man kan’ notte’ og roligt glemme alt om ham/hende - for de kan jo ikke se, hvis du ikke liker. Pyha!

Problemet med, at like eks'er kan være, at de misforstår og tror, at der er optræk til et ’encore’.... men ’sex med eks’ kan jo også være sjovt (som i både trygt og foruroligende på en gang!)

Dansk app hjælper dig med at score på sommerens festivaler

Annonce:

Fredagsslik
Men kan man ikke blive lidt overmæt, kynisk og kvalm af på den måde at like eller kasserer mennesker med et swip?

Jo! Det er ligesom fredagsslik - spis det med måde og sørg for at få noget rigtig menneskekontakt ind i mellem. Sid ikke bare der og Dis/like. Chat lidt og så afsted ud i virkeligheden og mød folk.

Et par billeder og lidt smart-ass-tekst gør jo ikke et menneske. Jeg kender fx flere ret smukke og dybe mennesker, der aldrig ville have en chance på Tinder - de er simpelthen ufotogene og ville hellere dø end skrive noget hipt om dem selv.

Fem grunde til du IKKE skal date en yngre model

Seniorer er til dating og sexlegetøj

Her er de fem værste datingfejl

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: