Annonce:
Annonce:

Sextabuer vi ikke tør dele

Sådan fortæller du din partner, at du har lyst til noget anderledes

En del mænd drømmer om at blive domineret i sengen, men tør ikke fortælle det til partneren. (Foto: All Over)
En del mænd drømmer om at blive domineret i sengen, men tør ikke fortælle det til partneren. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Kender din partner alle dine seksuelle længsler og lyster? Tør du fortælle ALT? Føler du, dit (sex-)liv ikke er komplet, før du får levet din sextrang ud? Og ikke mindst: Kender du din partners inderste seksuelle behov?

Så læs med her, for sexolog og kognitiv parterapeut Signe V. Bentzen fortæller, hvordan man kan åbne sig.

Bliv sex-master med det frække grej

- Der er forskel på, om man hygger sig for sig selv med at forestille sig ting, der kan peppe fx onanien op og så på ting, som man føler, man har brug for at opleve. Skellet går et eller andet sted, hvor fantasi bliver til en længsel - til noget der mangler i sexlivet, forklarer sexolog og kognitiv parterapeut Signe V. Bentzen.

I det følgende taler Signe først og fremmest taler om mænds lyster, der selvfølgelig varierer fra mand til mand. Men problemstillingen med at fortælle om det er den samme for begge køn.

Danskere: Sex der ændrede vores liv

Annonce:

Farerne
Fordi den ene part betror sin partner en seksuel længsel eller drøm, betyder det ikke, at den anden så skal opfylde den.

- Når man vil dele noget hemmeligt med den anden, er det ikke et godt udgangspunkt at insinuere, at det sexliv, man allerede har, ikke er godt, eller at det bliver skidt, hvis ikke man får dette eller hint realiseret, forklarer Signe V. Bentzen.

- Den indgang kan kun skabe følelse af ikke at slå til som elsker hos den anden, og så er der modstand.

Det er kun kinky første gang

Ifølge Bentzen skal du vise din partner, at du føler, at I nu er SÅ tætte og har det så dejligt sammen, at du er tryg ved at lade din partner kende til dine kostbareste hemmeligheder.

- Hvis du fortæller det med den indgang og samtidigt har i mente, at din partner måske er komplet uforberedt på, hvad der kommer på bordet, og derfor skal bruge god tid og mange forklaringer og eksempler på, hvordan og hvorfor det ville give dig glæde, før det begynder at give mening, så er du kommet rigtigt godt fra start.

Læs:

Spring ud som pervers

Læs:

Se hvilken der er bedst i numsen

Annonce:

Tredjepart
- Et andet tabu er lysten til at have en tredjepart med i seng. Rigtigt mange mænd har en stor drøm at opleve det. Som oftest handler det en ekstra pige, men der er også mange mænd, der drømmer om en ekstra mand.

I nogle parforhold kan denne kommunikation virkelig gå skævt, forklarer Signe V. Bentzen.

- Fx har mange kvinder været vildt kede af det, fordi de tror, at de ikke er nok - ikke elskede nok, ikke lækre nok for deres mænd, fordi han har en drøm om at opleve to kvinder på samme tid, mener Bentzen.

Sådan deler man hinanden seksuelt

- Men drømmen havde han sandsynligvis før den nuværende partner. Men igen - at han har denne drøm, betyder hverken, at hun er for lidt, eller at hun skal opfylde den. Hun er sin gode ret til at sige: ’Wow, spændende tanke, men ikke en, jeg har lyst til at tage en del i.’

Forkæl hende med ekstra mand i sengen

At han eller hun er afvisende lige nu, behøver dog ikke betyde, at det altid vil være sådan:

Annonce:

- Jeg kender fx par, hvor hendes drøm om at blive taget af to mænd i mange år fik lov til at være en sjov fantasi, de begge fik noget ud af at tale om før og under sex. Indtil en dag, hvor han opdagede, at han faktisk syntes, at det kunne være sjovt at overraske hende med en mand, han selv havde fundet på nettet. Og hun blev overrasket - og i første omgang vildt bange, så de var nødt til at lave det om til et te-party den aften, men de lavede en aftale om at lege weekenden efter.

Danskere: Sådan var vores saftige trekanter

Blive domineret
Nogle mænd drømmer om at blive taget af deres kvinde, men har store kvaler med at få det sagt. Ligesom man som kvinde kan have stort behov for ’at blive taget af’ eller at overgive sig til en, der ved, hvad man skal hvornår, og som tager ansvaret for, hvordan sex'en udvikler sig, så har mange mænd den samme lyst, forklarer Signe V. Bentzen.

- Jeg møder en del mænd, som har det meget svært ved at skulle indrømme længslen efter at blive domineret overfor deres partner. I stedet tyer de til klubber eller prostituerede, hvor de kan få den omsorg, som de oplever, der ligger i at blive domineret.

Læs:

37-årige Søren: Jeg er sexslave

- Selv om nogle af dem siger, at de ikke skammer sig, så tør de alligevel ikke tale med konen derhjemme om det. De er sikre på, at hun vil rynke på næsen af dem, le eller synes, de ikke slår til som mænd. Det er som regel ikke sandt.

Annonce:

- De fleste kvinder, som bliver delagtiggjort i deres mands længsel efter dominans, kan ret godt forstå det. Det er selvfølgelig ikke dem alle, der kan eller har lyst til at blive domina, men det er uhyre sjældent, at kvinderne ikke har forståelse for længslen efter at overgive sig til et andet menneskes nåde og omsorg, lyder det fra Signe V. Bentzen.

Sådan styrer jeg manden seksuelt

Sådan deler du din lyst
Hvis du gerne vil dele din hemmelige lyst med din partner, så sæt dig i hendes/hans sted. Send ikke et uopfordret brev! Tag det i stedet op på et tidspunkt, hvor I er tætte og glade, hvor du føler kommunikationen imellem jer flyder rigtigt godt, forklarer Bentzen.

- Så kan du fx åbne op for det ved at foreslå, at I begge fortæller noget meget personligt og seksuelt om jer selv. På den måde er din partner tunet ind på, at nu kommer der et par guldkorn, som hun/ han aldrig har haft lejlighed til at have hørt før.

Hvad med at plante ideen under sex, så den kan finde grobund i liderligheden?

- Jeg vil sige, at det kommer MEGET an på jeres sexliv, som det ser ud. Netop fordi det kan skabe modstand hos partneren og følelser af afstand, mindreværd eller lede at åbne for noget, der er komplet uventet.

Annonce:

- Og når man i sengen er i gang med at have det dejligt og godt, så har man måske ikke har lyst til at stoppe op og spørge ind til, hvad ’det’ egentligt handler om. Det kan blive noget, man blot undrer sig over eller frastødes af, uden at man kan få ind i en ordentlig dialog og få misforståelser af vejen. Og så kan det blive svært at få en ordentlig dialog i gang.

Læs:

Vær pervers for en dag

Sådan skal du modtage
Som partner handler det om at holde sig åben og nysgerrig for det, der bliver betroet. Spørg ind. Hvordan skal det gøres? Hvad vil det give dig? Hvad ville en partners rolle være? At være nysgerrig og så open minded som muligt betyder ikke, at du skal sørge for, at din partners ide bliver realiseret. Det betyder blot, at du viser din partner accept og interesse.

Læs:

Derfor er vi til s/m

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: