Skift tempo i sengen – og få bedre og længere sex

Fra fulde gardiner til laaaangsom elskov - og tilbage igen

SEXPERT-TV: Sådan er det frække temposkift

Temposkift er ikke kun noget, der hører sporten og musikkens verden til. Også lagengymnastik bliver bedre, når deltagerne evner at sætte tempoet op eller ned, alt efter behov.

Det forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen:

- Det, som virker på banen, virker også fint i sengen. Varieret sex handler om langt mere end at høvle igennem en masse stillinger.

- Det kan være meget frugtbart at gå til sengelegene med lidt større musikalitet. Tænk på et stykke klassisk musik eller metal, som har et tema, som der så laves variationer over, op og ned i tempo, noget mere følsomt og fint, andre dele mørkere og grovere.

Berøring er vigtigt i skabelsen af sociale bånd. Kys & kærlighed Vi har formlen: Så langsomt er det perfekte erotiske kærtegn

Det lyder pærenemt, men rigtig mange har faktisk svært ved det, eller oplever faktisk ikke selv, at de ikke er rigtigt tilstede, fordi de er så vant til at have hovedet fuld af tanker. (Foto: All Over) Sexperterne Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

Selv om du ikke blevet født med en høj sexintelligens, er der alligevel ting, du kan gøre for at få en bedre sex-iq. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne Sådan træner du din seksuelle intelligens

Temposkift har også den fordel, at man kan holde længere og få liderligheden helt op på de højeste nagler ved at trække den ud i yderpunkterne, mener Bentzen.

- Nogle af variationerne kan være stille og kærlige kærtegn, der pirrer liderligheden frem med sin uendelige langsommelighed. Noget kan være kraftfuldt og langsomt som fx indtrængning i munden. Eller kraftfuldt og hurtigt i tempo måske i doggy-style. Hvorefter man så skifter igen til langsomme, dybe elskovsbevægelser i missionæren.

Hvor længe de enkelte stykker skal vare, kommer an på timing. Både din og din partners. Man lytter, fornemmer hvor den anden er, og hvor vil man have elskoven hen:

- Vi kan ikke holde ud at køre oppe i top-liderlig hele tiden, så går vi sukkerkolde - eller kommer før tid. Så at bevidst gå efter at tillade lysten bølge op og ned, er en god måde at få legen til at vare længere på.

Sexperterne Her er den perfekte knaldelængde

Utålmodig
Den ene part kan sagtens opleve utålmodighed:

- Utålmodighed opstår af flere årsager: enten af behov for at få lov til at komme, fordi kroppen ikke magter at være så liderlig længere. Eller fordi man ikke gider længere og er begyndt at kede sig lidt. Det kan også skyldes, at man ikke kan klare, at den anden har kontrollen med tidsplanen for ens krop. Eller at man bare er godt træt, fordi det er sent efter en lang dag.

Disse temposkift gør, at man bliver mere opmærksom på sin krop og seksualitet:

- Det hele handler jo om at være lydhør og lytte efter impulser fra dig og fra din partner og lege med det. Tone op og ned. Tænk på hvor voldsomt et hus dunkle indre kan virke på dig efter at have opholdt dig i sommerens kraftige dagslys. Både voldsomme kontraster og nuancer er geniale for vores sanser. Vi bliver mere åbne og lyttende, mere sansende og dygtigere til at opleve forskellene, jo mere vi udsættes for dem.

www.shutterstock.com Sexperterne Få frækkere sex med disse tre tips

- For de fleste vil bevidste temposkift også betyde, at han kan holde længere - eller at han bedre kan komme, hvis han er en af dem, som har svært ved at komme og som maser på i samme, rasende tempo. (Foto: Colourbox.com) Sexperterne Sådan støder du hende i den 7. himmel

For nogle er lykken at være samme sted - og komme samtidig. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Sådan kommer I samtidig

5 kommentarer
Vis kommentarer