Små skridt mod sjovere sex

Sexologen giver dig tre smutveje til bedre sexliv. Stikord: Vaner, favntag og fokus

SEXPERTERNE Anbefaler: Dogmesex

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Prøv dogmesex --

Har du også sat dig (for) store mål for alle de frække ting, du gerne vil prøve af i 2016 - og har du igen-igen erkendt, at du fejler og aldrig når i mål?

Så læs med her, hvor sexolog og parterapeut Signe V. Benzten tager dig i hånde og guider dig i de små skridt på vej mod den større seksuelle lykke.

– Ligesom de fleste danskere har jeg det også med at tage munden for fuld, når det nye år står jomfrueligt for døren. Tag nu mit lokale fitness-center. Der plejer fx at være dejlig god plads, og man nikker genkendende til hinanden. Men her i januar er der nærmest kø om at komme først til crosstrainerne og løbebåndene lørdag formiddag, og det vrimler med nye, stålsatte og kraftigt ophedede ansigter og kroppe skruet ned i spritnyt, smart udstyr.

– Men jeg tager den med ro, for når vi når 31. januar, er flokken næsten reduceret til den størrelse, vi havde inden jul og så er der god plads til de ’gamle elefanter’ igen.

Vaner
Og hvad er så forskellen på de nye dyr flokken og de gamle elefanter? Vanerne, forklarer Bentzen:

– Man siger, at det tager 8 uger at implementere en god vane, så den bliver siddende - vel at mærke, hvis den giver god mening i din hverdag. For det giver jo ikke mening for en speltpapa fra Valby at bruge to timer på motion lige efter fyraften hver anden dag, når han har en familie på 4 og en hverdag, der ikke kan hænge sammen uden ham derhjemme. Så det gælder om at begynde i det små og ændre vaner eller tilføre sit liv ’det nye’ lidt ad gangen.

– Tag nu mit nytårsfortsæt. Jeg vil gerne have mere tantra ind i mit sexliv. Det lyder jo umiddelbart let, men selv sexologer og deres elskeres sexliv er præget af at gøre tingene, som vi plejer.

Så i stedet for at omlægge HELE ens sexliv og indføre tre timer lange, indviklede seancer, hvor man skal gøre alt muligt nyt, så kan man stedet nøjes med at tilføre de gamle rutiner en lille forandring. Det kan fx være at aftale at sætte tempoet ned inden samlejet, og huske på, at det faktisk er ret dejligt at trække tiden lidt ud under forspillet og kysse mere og dybere, forklarer Bentzen.

– En anden lille tantrisk vane kan også være at sørge for at lyset i soveværelset gør sig godt til intimitet. Lidt og blødt lys gør os modigere og mere sexede end det, sengebordslys, der er godt at læse ved..

- I virkeligheden kan man begynde med det, som man i forvejen gør: Man bytter bare om på rækkefølgen, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 24. feb. 2015 - kl. 20:59 Bryd vanerne og få nyt liv i sengen

Favntag
– En mere tantrisk vane kan også være at holde om hinanden i længere tid, end vi sædvanligvis gør. Bliv stående i favntaget, når I møder hinanden. Giv jeres kroppe tid til at mødes og glædes over at mærke din elskedes krop. Prøv at gå efter at blive i favntaget mindst tre minutter (180 sekunder!) UDEN at tale. Bare stå stille og favne hinanden.

Kan det også være noget med at tildele målene i særlige reservater - så det ikke er altid, men kun lørdage man prøver nye ting?

– Netop. Man jo fx finde kalenderen frem og aftale, at hver 4. lørdag er reserveret til Voksenhygge. Ungerne skal passes eller være på sleep-over hos vennerne, og man takker nej til alle invitationer, som ikke er strengt nødvendige. Der kan man jo finde den velduftende massage-olie og badelagnerne frem.

– Hvis man udvider med en blød massage før det sædvanlige forspil, så bliver det en helt anden slags sex - også selvom man derefter gør, som man plejer. For det føles anderledes at have sex med en krop, der er olieret. Det skaber mere intimitet og bliver mere "hemmeligt", når man har rørt ved hinanden over hele kroppen og givet sig god tid til at kigge og røre alle vegne, også der hvor man ikke lige når hen til dagligt.

HERUNDER anbefaler Sexperterne slooow sex

Fokus
En anden lille øvelse kan være, at man aftaler at skifte sengen ud med sofaen, gæstemadrassen i stuen eller badeværelsesgulvet, hvis der er dejlig gulvvarme, fortæller sexologen.

- Du kan altså ændre på dine sexvaner ved at fokusere på en lille del ad gangen. Det kan såmænd også være, at du bare er mere opmærksom på en bestemt legemesdel ad gangen, hendes hals, numse eller inderlår.

Ved at bruge mere tid og have et øget fokus på bestemte ting, skærpes nydelsen og nye oplevelser opstår.

– Uanset om dit mål er at blive verdensmester i tantra eller bare ’vildere’, ’mere’, ’sjovere’ eller ’bedre’ sex i 2016, så handler det om at ændre på en lille ting ad gangen og hvis det er fedt, så gør det igen og igen og så tager I fat i en ny, lille ting, I gerne vil have mere.

Sexperterne - 4. jan. 2016 - kl. 10:43 Fem frække ting du burde prøve i det nye år

Sexperterne - 8. jan. 2016 - kl. 21:52 Sexologen til sit yngre jeg: Elsk med både kvinder og mænd

Se også: Den slags sex skal vi nyde mere af i 2016

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere