Spis dig til mere sex

Afrodisiaka: Sexologen giver saftige madråd, der får tænder og andet til at løbe i vand

Så blev vandmelonen en smule sjofel. (Foto: shutterstock.com)
Så blev vandmelonen en smule sjofel. (Foto: shutterstock.com)

Du har sikkert hørt om det - at visse typer mad kan virke på lysten, ja og endda på evnen til at dyrke sex.

Jeg taler naturligvis om det afrodisiastiske køkken. Afhængigt af, om du har brug for at styrke potensen, kunne holde længere, blive vådere eller føle dig mere sanselig - eller måske få en hårdere rejsning, så har jeg samlet en lille 'håndkøbsmedicin-kasse', som er lige til at gå til og den perfekte huskeliste at tage med på ferien.

Fræk til fitness: Her er den hemmelige orgasme-maskine

Fisk - fisk og atter fisk
Du ved, at fisk er sundt for dig, men ved du også, at fisk gør dig mere viril? Der er videnskabelig dokumentation for, at mænd, der spiser fisk hver dag, har langt flere aktive og levedygtige sædceller end mænd som ikke spiser fisk jævnligt.

Det er også bevist, at fiske-spisende midaldrende mænd er mere potente og har markant hårdere rejsning end jævnaldrende kødspisende mænd, som ellers tog et tilskud af fiskeolie.

Det er jo heldigt for sommeren er fuld af muligheder for at grille de skønne fisk, ikke mindst sommer-makrellen som smager skønt med nye, kogte kartofler, smør og persille.

Her er dine tre største sexproblemer

Vandmelon
Udover at det er en meget saftig og sensuel oplevelse at sætte tænderne i et stykke sødt og modent stykke vandmelon, så kan det faktisk virke både kolesterol-sænkende og blodtrykssænkende.

Jo bedre dit blodtryk er og jo færre af det slemme kolesterol, jo bedre blodgennemstrømning i genitalierne ved at få blodkarrene til at slappe af (ja en slags naturlig Viagra).

Vandmelon fremmer altså både lysten i både mænd og i kvinder. Desuden er vandmelon jo genial til at holde væskebalancen oppe i sommervarmen, så du ikke bliver dvask og doven, når I rammer siestaen i de hedeste eftermiddagstimer

Seks råd der øger din potens

Spice it up!
Tommelfingerreglen er: Jo mere krydret, desto bedre. Især chili, ingefær, gurkemeje, hvidløg og spidskommen er rigtigt gode for din lyst. Ikke nok med at det bliver mere eksotisk at spise kylling eller fisk, det sætter gang i blodomløbet og dermed skaber liv i understellet. Tag derfor rigeligt af humus, baba ganoush, hvis du er så heldig at være i Tyrkiet eller af Tom Yum eller curry’en hvis rejsen går til Thailand.

Asparges og avocado
Er begge fulde af vitamin E, som sørger for at din krop producerer masser af hormoner som fx østrogener, progestoron og ikke mindst tesptosteron.  Hormonerne strømmer gennem din krop og sætter gang i dit libido bl.a. ved at få klitoris til at svulme op og får safterne til at flyde.

Bananer
Potasiummet i bananen er guf for dine muskler. Potasiummet gør musklerne stærkere. Stærkere muskler betyder stærkere sammentrækninger i din bækkenbund og dét er lig med kraftigere og længerevarende orgasmer.

Et æble om dagen gør hende... våd

Hot Chocolate
Hvis sommervejret slår fejl, og I er nødt til at trække jer tilbage til sommerhuset, kan I dele en plade Marabou med god samvittighed. Det lidet sexede, kemiske ord phenylethylamin, som findes i kakaobønnen, dækker nemlig over en hurtig genvej til en lækker velvære-følelse, der igen er en åben invitation til at opgive kampen og i stedet dyrke hed sex med sin Backgammon-modstander.

Eller hvad med at lave et par kopper varm cacao? Eventuelt spicet up med lidt chili, det smager djævelsk godt.

Tilsæt lidt ægte vaniljekorn til din kakao, og få ekstra følsomme nerve-ender, der får den sensuelle berøring til at virke endnu mere sexet og lækkert.

Østers - og andre skaldyr
Endelig kommer vi ikke uden om alle tiders og det nok mest berømte afrodiak. Friske østers smager lækkert af hav, det føles frækt og det ser super-sexet ud at se sin elskede skylle sådan en ned og skåle efter i bobler. Det er zinken i dem, der får testosteron til at pumpe ud i blodet og skyder libidoen godt i vejret.

Gratis madorgasmer

Sunde har bedre sexliv

Kys dig lykkelig

TV: Få smukkere bryster - og mere sexglæde af dem

Denne træning booster dit sexliv