Syv tegn på at I skal være kærester

Sexolog giver dig tjeklisten

SEXPERT-TV: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed --

Det moderne menneske har adgang til nærmest uudtømmelige muligheder af partnere.

Det simple swipe med fingerne, der kalder en ny profil frem, gør, at nogle af os lidt ender som prinsessen i Svinehyrden: 'Væk - duer ikke. Næste!'

Nogle gange går det lidt for hurtigt. Vi glemmer at være rigtigt tilstede og mærke efter. Vi har jo travlt og skal nå at finde Mr. Right, så vi kan skynde os at finde ud af, om han nu også kan gøre os lykkelige på et øjeblik. Ellers må han jo ud. I en fart.

Næste!

Vi er priviligerede. De fleste af os behøver ikke at blive i et kuldsejlet ægteskab uden kærlighed pga økonomi, eller fordi der ikke er andre muligheder.

Vi er ikke tvunget til at tage den første, der kommer vores vej, vi har råd til at vente på den bedste. Men nogle gange er vi lidt for hurtige på aftrækkeren og opdager for sent, at 'Hov, hende der var i grunden slet ikke så ringe endda!'

TV: Kærester eller bare bollevenner?

Det kan være svært at skelne skidt fra kanel. Selvfølgelig skal du tænde på hende og hun på dig. Det er også en god ide at overveje, om I nu også har mulighed for at være og blive sammen pga. geografi, børn/ikke-børn, livsværdier, store aldersforskelle osv. Den del har de fleste rimeligt styr på. Mange har måske endda sørget for en grov-sortering, allerede inden man mødes, ved at skrive hvad man søger efter allerede i profilteksten.

Næ, kunsten er at kunne finde ud af, om man skal blive sammen, når det hele ikke længere er spritnyt, og man ikke længere render kulret rundt, høj på dopamin og endorfiner.

Should I stay or should I go?

Måske vil listen her gøre det lettere for dig at falde til ro. Du får syv punkter, der fortæller dig, om der er basis for noget sundt og varigt med den, du er sammen med nu.

Tre grunde til ikke at blive skilt

1. Du slapper af
Du slapper af, når du er sammen med ham. I begyndelsen er vi allesammen lidt nervøse for ikke at slå til, men nu føler du dig i ro. Sammen med ham kan du virkelig være dig selv. Du oplever, at han synes, du er mere end bare okay. Han respekterer dig for den, du er. Hvad der er endnu bedre; du kan lide dig selv, når du er sammen med ham. Han inspirerer dig til at være den bedste, mest afslappede udgave af dig selv.

2. Interesse
Hun er interesseret i dig, og derfor gør hun sig umage for at sætte sig ind i dét, som interesserer dig. Uanset om du går vildt meget op i cross fit, vegansk madlavning eller vilde, lokalpoltiske strømninger, så vil hun forsøge at sætte sig ind i, hvad du tænker om det.

Hun behøver ikke selv trække i træningstøjet og tage med dig til træning eller ændre på sine egne madvaner, men hun vil være interesseret i at forstå, hvorfor det får dig til at tikke. Hun er nysgerrig på det, fordi det fortæller hende noget om dig, og hun vil blive ved med at spørge ind til det.

3. Støtte
Han støtter dig, og han tror på dig. Han bakker op, når du sætter dig mål og i at dyrke dine egne interesser. Han står bag dig med moralsk opbakning, når du kæmper med din chef, dine børns anden forælder eller imod badevægten. Den gode kæreste tror på dig, når du selv græder med tvivl om, hvorvidt du slår til.

4. Behov
Den gode kæreste tilgodeser dig og dine behov. Du føler, at hun har dine behov og følelser med i sine overvejelser, når hun tager beslutninger, og når hun overvejer, hvad et kompromis kunne være. Hun anerkender, hvad du føler, så selvom I kan være uenige om, hvad der er rigtigt, så er dét, du føler, aldrig forkert.

Seks ting du ALDRIG må sige til en ny kæreste

5. Ændrer dig ikke
Han forsøger aldrig at ændre dig. Han accepterer, hvem du er, og han forsøger ikke at fixe 'det, som er galt med dig'. Det kan godt være, at du ikke altid lever op dine egne (eller andres) forventninger, men han bebrejder og dømmer dig ikke for ikke at slå til. I hans øjne er der er ikke noget galt med dig.

6. Undskylder
Hun er ikke bange for at sige undskyld. Hvis man virkelig vil hinanden, så er man villig til at forsøge at forstå den andens standspunkt. Den gode kæreste er villig til at sætte sig i dit sted og leve sig ind i, hvordan det, hun gjorde eller sagde, kan have været smertefuldt eller gjort det svært for dig.

Hun behøver ikke være enig i dine synspunkter, men hun har lyst til at blive bedre til at se og forstå dem. Hun er villig til at søge efter det sted, hvor I kan mødes og forsones.

7. Plads
Han skaber plads til dig i sit liv og vil få dig til at føle dig velkommen i hans univers, hvad enten det er hjemme hos ham, sammen med hans venner eller familie.

At blive inviteret indenfor handler om at skabe plads, om at du gerne må fylde fysisk i hans hjem, og at han f.eks. rydder en skuffe til dig.

Det handler også om, at han skaber tid til dig i sit liv. Du føler dig prioriteret, og han sørger for at finde tid til dig, også selvom han i forvejen har en tæt belagt kalender.

Disse ting MÅ du ikke lave om på ved kæresten

Sexologens tip: Det her gør den gode kæreste

Herunder Sexpert-tv: Tre grunde til at din kæreste er den rigtige: