Tantra for begyndere

Sexologen guider de nysgerrige i gang med den nærværende seksualitet

Sexpert-tv: Derfor skal du dyrke tantra

-- Over artiklen her viser sexologen en tantraøvelse, du kan bruge allerede i aften --

Tantra her, der og alle vegne.

Vores sexolog Signe V. Bentzen er faldet i gryden med tantra. Og det er der god grund til, forklarer hun her, hvor hun også fortæller, hvad det betyder, og hvordan kan komme i gang med tantrasex:

Sådan kommer I i gang
Sæt godt med tid af til det og gør det på et tidspunkt, hvor I ikke er for trætte. Sex foregår desværre ofte, efter vi har kapituleret og i virkeligheden bare gerne vil se indersiden af vores øjenlåg. For at være bevidst, er man nødt til at være vågen. Hvis du kæmper imod søvnen, bliver du ukoncentreret og kan ikke give det bedste af dig selv.

Glem alle dine forestillinger om hvad der 'burde' ske. Mange, især mænd, har mange fantasier om fx stillinger og dagdrømmer sig til hele 'drejebøger' til det næste knald med konen.

Glem dem. Der er ikke noget i vejen med fantasierne, men i tantraen fordyber man sig i det som er, her og nu, i jer og imellem jer og lader dét inspirere jer.

Begynd med at indrette en lille 'rede', hvor det er rart at ligge eller sidde sammen. I skal placere jer, så I har god øjenkontakt og gerne kan røre ved hinanden, holde i hånden, flette ben etc.

Sexperterne - 18. dec. 2015 - kl. 21:54 TV: Signe, 45: Så vild var min vagina-massage

Find jer godt til rette. Mærk at I falder ned i kroppen, bliver tilstede i den, mens I etablerer en  øjenkontakt, som vil fortsætte så vidt muligt indtil I vælger at denne 'oplevelse' er slut.

Træk vejret dybt, forbi navlen og hold det gerne et par sekunder før du slipper det. Det dybe åndedræt skaber ro, nærvær og centrering i krop.

Hvordan har din krop det? Hvordan føles det at være dig lige nu? Hvilke tanker eller følelser lægger du mærke til fylder eller flyder forbi? Hvilken slags kontakt har du lyst til at have - eller ikke have med din partner i dag?

Måske er du lidt hudløs og har brug for masser af tæt, tæt kropskontakt, ingen penetration og måske slet ikke noget der involverer kønsorgamerne.

Eller måske du føler dig i overskud, lidt legesyg og har lyst til at prøve at få smæk. Del dét du mærker/opdager med din partner, så hun/han ved hvor du er - og omvendt.

Begynd at trække vejret endnu dybere, hold øjenkontakten, og leg med at få det til at synkronisere en tid. Når I er klar, vil den ene eller begge føle impuls til at begynde at kærtegne hinanden. Følg impulserne, men vær hele tiden opmærksom på, om du selv er med i det - ellers ret det til og om din partner er med i det - ellers ret det til.

Oplevelsen slutter også med at ligge tæt og dele hvordan man har det og hvordan oplevelsen blev oplevet.

Sex og samliv På tantrakursus: Heftigt at ligge blandt 30 mennesker, der råbte og sukkede og stønnede i ekstase

Det betyder tantra
Tantra er sanskrit og betyder bølge, men også teknik eller praksis. Tantra bliver ofte sammenlignet med at væve. Tantra går ud på at forene det som føles adskilt fx det feminine med det maskuline.

Tantraen foreslår, at vi anskuer livet på jorden som en fantasisk hændelse, der sker for os hele tiden. Gennem at dyrke sin eksistens på jorden og virkelig være tilstede i sit liv med alle sine sanser og i alle dele af sit liv, vil man kunne opnå spirituel oplysthed og, nå ja, lykken.

At leve tantrisk med hinanden handler om at være fuldt tilstede med dét, som er. Så fx at være bevidst om hvordan det føles i kroppen - lige nu og hvordan man har det - lige nu og at være lige så bevidst, åben og kommunikerende med sin partner, så I er helt tunet ind på hinanden. 

Sex og massage er to af de mange bevidste måder at være i livet på. Tantra ser alt som energi opstår af  dynamikken mellem yin/yang eller de maskulin/feminin principper som er tilstede i alting og i os allesammen.

Mange kan nikke genkendende til at elskov kan skabe en enorm energi - både inden i og imellem de udøvende sexpartnere. Tantra er også meditation, filosofi, energi-arbejde, kost, massage, teoretiske værker, spiritualitet, yoga, dans, musik, arkitektur, kost, forholdet til naturen, dyrevelfærd osv.

Sexperterne - 18. aug. 2015 - kl. 22:27 Sexologen: Sådan var mit tantraeventyr

Bevidst
Så det mest essentielle i tantra er at være bevidst. Hele tiden. Mange af os slår bevidstheden fra og lader kroppen sådan køre lidt hjerne-dødt afsted med os uden rigtigt at have kontakt med det, vi har gang i, om vores følelser eller være nærværende med vores partner, familie og venner.. Det sker både sådan i en almindelig dagligdag, men det sker faktisk også rigtigt ofte når vi har sex.

Hvis vi er helt tilstede med hinanden og altså tunet helt ind og deler vores indre med hinanden, så er det mega-helende. Det kan fx hele ting fra barndommen eller ting, der er sket imellem jer og gjort det svært at være åbne og kærlige.

'At blive mødt' kaldes det på terapeut-lingo, der det lykkes at tune ind på hinanden. Det er en meget rammende beskrivelse. Vi oplever at vi åbner os og derved gør os sårbare, men i stedet for at bliver overset, misforstået eller afvist, oplever vi at vores partner ser os, kommer os i møde og tillader os at have det, som vi har det uden at skulle 'fixe' os med løsninger eller trøste os fordi de ikke kan holde ud, at vi føler os kede af det.

En tantrisk elsker vil være lige så interesseret i at skabe nydelsen for dig, som hun vil være i at rumme dig, hvis du er ked af det eller har brug for at ligge i ske.

Han vil være ret ligeglad med at komme, faktisk vil han gøre en del for ikke at ejakulere, men lade energien/orgasmen bevæge sig op ad rygraden. Det betyder heller ikke så meget, om du kommer.

Derimod vil have været en succesfuld tantrisk oplevelse, hvis I begge har kunnet mærke jer selv og I ikke er slået over på autopilot, men så meget som muligt har været tilstede i kroppen og være 'tunet ind' på hinanden.

Signe om massagen: Det er skønt, og jeg slapper fuldstændigt af med lukkede øjne. (Arkivfoto: colourbox.com) Sexperterne Sådan er tantramassage

Se også: Tantra: 'Hun masserer mig med sine bryster'

Sexperterne - 7. mar. 2014 - kl. 12:38 TV: Derfor skal du prøve tantra

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen