Annonce:
Annonce:

Test dig selv: Er du en god kæreste?

Måske kræver det mindre, end du tror

SEXPERT-TV: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv:  Er det ægte kærlighed?

Er du en god kæreste?

Det kan du finde ud af ved at læse om sexolog og parterapeut Signe V. Benztens klumme om tre fællesnævnere for de gode kærester. Hun identificerer, hvad den gode kæreste kan og gør:

Se din kæreste
Det kræver, at du ser ind i din kæreste, at du ser, hvad han hun virkelig har behov for - og så hjælper der:

Det kræver hverken penge eller stort menageri at blive en endnu bedre kæreste. Det er hverken store, dyre gaver, total underkastelse eller enorme mængder sex, der gør den store forskel, som ligger mellem at bare være kærester og i at være netop din kærestes kæreste.

Det kræver, at du er opmærksom, virkelig opmærksom og SER din kæreste.

Annonce:

Du ser på hende og ser, hvad hun har brug for. Ikke hvad DU synes, hun har brug for, men hvad hun sukker efter - måske endda uden at vide det selv. Tag nu mig fx. For ikke så lang tid siden var der en kær bekendt, som boede hos mig noget tid. En dag står han og kigger på min badeværelsedør, som jeg har klaget over slår ind mod karmen. Han vil gerne lave døren og kigger i min værkstøjskasse, om jeg har en bestemt dingenot, der kan stramme beslaget. Det har jeg ikke.

I stedet for at lade det ligge, så tager han en rask beslutning og går ned til underboen, som er håndværker. Han har heller ikke dingonoten, men de to laver lige en aftale om, at underboen kommer op og fixer min dør.

Jeg vidste det ikke, men hold nu kæft, hvor var det fedt, at en mand gik ind og tog hånd om noget FOR mig. Jeg er rimelig selvhjulpen, men han spottede altså så fint, at det der ville jeg aldrig selv få taget hånd om. Nøj, det var overraskende fedt! Kæmpe pluspoint der!

Lytte
Sandsynligheden for, at du kan spotte, hvad din kæreste har brug for, øges betydeligt, hvis du også er rigtig god til at lytte. Der er stor forskel på at være en aktivt lyttende samtalepartner og på bare at deltage i en samtale.

Annonce:

Oftest når vi taler sammen, er det sådan lidt 'ping-pong'; A fortæller noget fra sit liv, der får B til at tænke på noget, der er sket for ham, hvilket får A til at bidrage med sin udgave af samme tema og så skifter B måske spor til et nyt emne og så fremdeles. Man bruger samtalen til at fortælle.

Men når man bruger samtalen til at Lytte, så ser den helt anderledes ud: Anisette fortæller om sin dumme chef, der igen har gjort hende ked af det. Bobo (hendes mand) spørger ind til hvordan, hvad hun gjorde, hvordan hun har det nu.

Anisette får nu lov til at fordybe sig i det, hun har bragt op i samtalen. Hun mærker efter, tænker sig om forklarer, at mønstret faktisk er det samme hver gang og får det klarsyn, at hvis det er så forudsigeligt, hvad chefen gør, hvorfor hopper hun så selv på den hver gang?

Bobo er helt med og undrer sig sammen med hende: Ja det er i grunden mærkeligt. Han falder IKKE i fælden, hvor han går og fortæller hende det, hun helt indlysende skal gøre næste gang, men spørger hende, hvad hun tænker, at hun vil gøre.

Annonce:

Bobo er altså mere interesseret i at Anisette får lov til at gå på opdagelse i sit eget liv, og han holder sig meget flot fra at ty til at 'fixe' tingene for hende. Han lægger ikke en plan for hende eller beder hende føle eller være som han synes hun "burde". Han kommer ikke med løsningen. Han lytter og rummer hende.

Skinne
En tredje, helt simpel ting, den fabelagtigt skønne kæreste gør, er at hjælpe sin elskede til at skinne. Hun (eller han) giver plads til, at hun kan udfolde sig dér, hvor hun stråler allermest. Om det er at spille på panfløjte, brilliere på sin mono-bike eller være en haj til at sælge software i til produkudviklere i Trekantområdet.

Uanset hvordan hans (eller hendes) talent ser ud, så hjælp og støt ham i at udfolde sit talent, lad ham skinne igennem, så du ser ham i det lys. Først bliver vi forelskede og synes, at han er Åh så dygtig og for vild!

Annonce:

Men hurtigt og alt for ofte bliver vi skinsyge enten på talentet eller den opmærksomhed, vores elskede får ud af det. Så bliver vi smålige og forsøger at pille dem ned: 'Åh er det nu ikke nok med den mono-bike? Jeg tror folk er lidt trætte af at høre om dit arbejde, skat!

I stedet skal vi SE på hans begejstring og glæde ved og nyde og selv lade os begejstre af det. Så stråler han endnu mere og så er du en meget heldig kvinde (eller mand), der igen er forelsket i denne her vildt skønne, strålende og meget sexede person, der elsker dig af lykkeligt og taknemmeligt hjerte.

Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Ved du hvordan din kæreste vil elskes?

Piiiinligt: Nu danser kæresten igen den kiksede far-dans

HERUNDER SEXPERT-TV: Tænk dig om før du skrider:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: