Annonce:
Annonce:

Tre grunde til ikke at blive skilt

Drømmer du om det vilde singleliv? Parterapeuten slår et slag for, at du kæmper for dit forhold

SEXPERT-TV: Tænk dig om, før du skrider
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Virker dit parforholdet tungt, omklamrende, kedeligt?

Du drømmer om det vilde singleliv med masser af frække sexpartnere, frihed og råd og plads til alt det sjove med alle venner og veninder?

Så du vil skilles?

Tænk dig lidt om først, mener sexolog og parterapeut Signe V. Benzen.

Er græsset ikke grønnere på den anden side?

– Jo, sådan kan det jo godt virke, hvis man står i bleer til nakken, kæresten snerrer oftere ad dig end hun spinder, og det hele bare er for meget arbejde og for lidt sjov. Så ser singlelivet jo nemt og tillokkende ud. Men der er helt sikkert nogle ting, som du ville savne, hvis du skred, siger Bentzen, som her lister tre gode grunde til at blive i forholdet.

Tag testen, før du skrider fra din kæreste

Sådan løser du de tre værste kærlighedskriser

Økonomi
Det koster at blive skilt, og det er dyrere at leve adskilt:

Annonce:

– I gennemsnit koster det 100.000 kr. at splitte et hjem ad i to. Oven i det kan du så lægge eventuelle advokater og statsamtsmæglinger, hvis I ikke kan blive enige om, hvordan og hvor meget tid I hver især skal have med ungerne. I skal nu også begge to til at betale fuld husleje, alle forsikringer selv, og der er også dobbelt op på el og varme.

Så selvom man synes, at alle ens penge går til unger og kærestens (u)vaner, så er man faktisk endnu fattigere efter en skilsmisse?

– Du skal også alene som at betale Tivolituren, biffen og ferien til Tyrkiet. Faktisk ser det ud til, at skilsmissebørn koster mere en dobbelt så meget som børn i kernefamilier. Det skyldes måske skyldfølelsen over at have rykket vores ungers liv op med rode, og så må de jo endelig ikke mangle noget, og derfor fyrer vi ekstra op for oplevelserne og gaverne, når vi er skilt. Og så skal de måske næsten have to alt, fordi de bor to steder,

TV: Kvinde - lær at tale med din mand

Nyd dit kedelige sexliv

Sex
Også på det seksuelle område er græsset faktisk lidt grønnere på familiens trygge græsplæne, mener Bentzen.

Annonce:

Det er da langt sjovere med en ny partner hver weekend plus bollevennerne/veninder i stedet for den rutineprægede indsats, man måske oplever derhjemme?

– Måske. Men har du fx tænkt over. hvor lang tid det tog for din kæreste at blive ’dus’ med din krop? Det tager tid få optimal sex op at køre. Javist, der er seriøs fare for at falde i lidt for meget til ro i rutinerne, men jo mere vi vænner os til hinanden og til at være nøgne sammen, så mere hygger vi os. og jo tættere og nok så vigtigt friere føler vi os.

– Jo, vi kunne måske godt lære af ’det gnidningsløse knald’ med en fremmed, at være mere årvågne og at tillade os selv at vise andre sider af os selv. Oven i det er der jo kærligheden og ømheden, som jo gør sex så meget dejligere og gør glæden mere varig efterfølgende, siger sexologen.

Sådan får du et langt og lykkeligt forhold

Annonce:

Livsvidne
Hvad så med forelskelsen og den nye spændende person, som man kan tro er derude og bare venter - er han/hun ikke mere interessant og brugbar?

– Jo, men måske ’hun’ ikke findes i virkeligheden, måske du bruger dit håb og gejst på noget, du i virkeligheden aldrig kommer til at møde. Og måske du skulle vende din energi til at huske, hvad det var for kvaliteter, du faldt for hos ham /hende og se, om de ikke stadig er der. Måske er dine ’briller’ lidt fedtede af utilfredshed og melankoli.

– Prøv at opføre dig, som om du er forelsket. Gør alt det, du ville gøre, hvis du var helt tosset forelsket, og se, hvad den forandring, der sker inden i dig. Og opdag også, hvilken forandring der sker for din partner.

– Desuden er det faktisk svært for mange at måtte undvære det menneske, som kender dig bedst, og som har været vidne til alt det, du har oplevet igennem forholdets forløb. Man kan sige, at et livsvidne forsvinder ud af dit liv og tager en vigtigt del af din historie med sig.

I medgang og modgang: Er du gæst i dit eget parforhold?

Sådan får du mere romantik ind i dit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: