Tre tips: Sådan får du mere og bedre sex

Ja, du vidste ikke lige, at jalousi kan virke erotisk stimulerende...

SEXPERT-TV: Forny dig i sengen

-- Over artiklen her giver sexologen Signe V. Bentzen tips til at forny sig i sengen --

Selv det mest harmoniske forhold kan opleve, at sexlivet langsomt, men sikkert fader ud, så den brusende elv af frådende lyst svinder ind til stille bæk.

Det er såre naturligt og ikke nødvendigvis et problem. Sex er ikke alt, er der nogen, der siger. Men hvis begge parter i forholdet savner ilden, begæret, det intense samvær og den ufiltrerede kommunikation, som god sex er, kan man eventuelt prøve nogle af disse tips.

De anbefalede tips kan selvfølgelig også tjene som inspiration for par, der stadig har et saftigt og aktivt sexliv.

Advarsel: De kan risikere eksplodere i hovedet på jer, med år i terapi eller skilsmisse som resultat. Men ud fra rock 'n' roll-devisen it's better to burn out, than to fade away er her tips den dødsforagtende kamikaze-kærlighedspilot.

12 tegn på din kæreste er den rigtige

Jalousi
Jalousi æder sjæle op. Og parforhold.

Når først forestillingen om, at din elskede flirter, kysser eller endda knalder med en anden, har sat sig fast i, er den svær at blive kvit. Og ligesom angsten, der som bekendt også æder sjæle op, er det snarere forestillingen om det, man frygter, der er problemet, end selve angstens genstand.

Nogle terapiformer arbejder med eksponering, hvor man hurtigt eller gradvist møder det, man frygter, så man til sidst er vant til det og indser, det ikke er så farligt. Nogenlunde det samme kan gøres med jalousi:

Parterapeuter anbefaler altid par at gøre noget sjovt sammen noget nyt, noget spændende - sammen.

For eksempel kan I gå i byen sammen. I kan endda gå i sauna OG i byen samtidig.

Din kæreste drikker sprudlende tør cava i sin lille våde bikini. Og hvis hun, som de fleste andre kvinder, er en smule ekshibitionistisk anlagt, og hvis du har husket at hviske til hende hver eneste dag, at hun er mega lækker, vil hun nyde den opmærksomhed, som andre mænd og måske kvinder tildeler hende i form af blikke og småflirten.

En flirten som tager til i takt med, at varmen i saunaen stiger og alkoholen går i blodet. Og det er en god ting. Det er bare dine medmennesker, der bekræfter dig i, at du har god smag.

7 fejl alle laver i faste forhold

Måske kommer der en pæn mand ind i svedehytten. Måske mærker du din kærestens energi ændre sig med det samme - som en kontakt der tændes. Du sanser det skift, fordi I er så fintunede på hinanden, at selv de mindste udsving registereres. Her bliver du udfordret på din jalousi.

En klump i maven truer med at vokse sig til kvalme og aggressionsstørrelse.

Det er bare din angst, der taler. Fokuser i stedet for på hende overfor med de frodige bryster og voluminøse røv. Hende har du jo også haft et godt øje til. Din kæreste er ikke anderledes i sine instinktive reaktioner. Det er ren biologi, og ikke noget frygte.

Din kæreste mærker, at hun lever, din kæreste nyder den der lille kilden i kroppen, som en umiddelbar fysisk tiltrækning sætter i gang.

Men den fordamper ikke nødvendigvis, når det mere eller mindre tilfældige objekt for den forsvinder ud af saunaen. Den kilden skal bare holdes ved lige og kultiveres, så den retter sig mod dig: Kys, kærtegn og helt ind i øjnene jeg elsker dig' lige der, vil tjene dig godt hele weekenden, i stedet for en passiv-aggressiv kold skulder eller en decideret vredladen 'hvad fanden har du gang i, kælling? melding.

Næste dag må du gerne bemærke overfor hende, hvad du oplevede. Hvis hun er lige så glad for dig og lige fint indstillet på dig og følelser, som du er på hende(s), vil hun huske det på fremtidige byture, og sørge for at OGSÅ tildele dig opmærksomhed i situationen.

Jeres sex denne dag flammer op på en benzin af hendes glæde over at blive begæret af fremmede mænd og af dig og på din, nu lille og kontrollerbare, jalousi, der byder dig at knalde hende på plads. Du viser hende, at hun er din.

Du viser det med din pik.

Fem tegn på du IKKE er swinger

Eventyr 1
Parterapeuter fortæller, at i rutiner og vaner lurer kedsomhed og kærlighedens stille død. Og især skulle kvinder føle, at llivsflammen fader ud, i takt med eventyret forvandles til hverdag, matadormix og rødvinspatter.

Den umiddelbare reaktion hos jer begge: Det er også bare kærestens skyld. Men I har hver især ansvaret for, at i det mindste forsøge at ændre lidt på det.

Det lille eventyr behøver ikke indebære hele hollywoodudtrækket med bortførelse, limosinekørsel og Stillehavsøer. Det handler om pirre hendes længsler med nogle oplevelser, som får hende til at føle sig oplivet, begæret og, nåja, set.

Du skal ikke gå over dine egne grænser. Stå fast. Men du behøver ikke at være rigid. Er hun en piksulten tøjte med en halv-hemmelige drøm at blive knaldet af en fremmed, skal du ikke bare lade hende gøre det en tilfældig lørdag, hvis din jalousi vil brænde for dybt.

I stedet arrangerer du tid og sted, hvor hun skal få tre timer lang tantramassage - inklusiv yoni - af en mandlig massør. Hun får uddelt maskulin opmærksomhed, hun bliver dronning for en dag (eller rettere et par timer, men det holder længe...) og det er din gave, og derfor er det dig, der er i kontrol. Og derfor er massøren ikke en trussel - blot din forlængede arm.

Hun vil være helt blød og klar til dig, når hun igen er i dine arme.

Tre måder kærligheden ødelægger dit sexliv

Eventyr 2
Nå, din kæreste er måske mere typen, som liver op på rejsen til Thailand. Desværre har du flyskræk, får diarre, så snart du forlader kommunens vante bakterieflora og sover dårligt i fremmede senge.

Så du får afkommet afsat og sørger for en weekend til Berlin eller Stockholm. For en stund er der kun jer to, alene i jeres egen boble, hvor I genopliver glæden ved hinanden på listige restauranter, i hotelsengen om morgenen, eftermiddagen og aftenen, og på ukendte stræder, som I udforsker i fælleskab.

Eventyret er det uvante og det overraskende, ikke afstanden dertil.

Og nu vi er ved afstand, så kan du gå den stik modsatte vej. Lade hende rejse alene med veninderne. Hvis I bor sammen og endda har børn, ender I let med at blive en mellemting mellem familieforvaltere og husslaver, som drømmer sig væk fra den vrantne kæreste, de krævende unger og den urimelige chef.

En gang i mellem skal man have tingene lidt på stand for at se dem i klarere lyst. Som den kendte psykoterapeut og forfatter Esther Perel siger, skaber afstand erotisk energi. Savn er simpelthen sexet. Og måske får I genoplivet kærestebrevskrivningens kunst. Og måske forstår du igen meningen med Tom Waits, når han synger om savn.

Hvis I ikke får lyst til at flå tøjet af hinanden og tage store glubske bidder, når hun kommer hjem, høj på venindehygge, ferieflirt og længsel efter dig, så er der intet, der kan redde jer.

Og hvem ved, måske ender det med, at hun også giver dig et fripas til en tur med drengene. Og så kan du på vej hjem efter tre dages intensiv mandehørm/druk/fiskeri nyde savnet i din tømmermændsmelankoli og svømme hen til Thåströms fortælling om at blive helt sig selv i sin elskedes arme.

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan tæmmer du dit jalousimonster


 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt