Annonce:
Annonce:

Valentinsdag er morgensex og håndskrevne breve

Parterapeuten kommer med bud på en god dag i kærlighedens navn

SEXPERT-TV: Gør Valentinsdag til en festdag
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Gør dig umage på Valentinsdag.

Valentinsdag - muligvis er du ved at kaste op i din mund over amerikaniseringen af mærkedage, men Store Kærlighedsdag er blevet så, nåja, stor, at du ikke kan komme uden om den.

Det mener sexolog og parterapeut Signe V. bentzen, der her forklarer, hvorfor det er en god ide at fejre sin elskede denne dag, og samtidig giver hun nogle gode tips til den rådvilde.

– Lad det være sagt med det samme, jeg er ikke selv stor fan af, at man stort set nu fejrer hver eneste amerikanske mærkedag fra Valentines til Thanks Giving. Men når nu Valentines Day er blevet så stor, at Facebook nærmest flyder over og hver eneste butik skilter med det, så kan det være ligefrem anti-romantisk og ligefrem smertefuldt IKKE at blive husket på Valentines.

Annonce:

– Derfor er det ofte ikke være nogen god ide at ignorere Valentines, for selvom din elskede måske ikke forventer noget af dig, så vil det måske føles lidt pauvert, når "alle de andre" kan berette om spa-weekender, blomster og romantiske kærlighedserklæringer.

Morgensex
Er det kun manden, der skal gøre noget?

– Nej da. Kvinden kan sagtens gøre noget romantisk også. Bor I sammen, kan det fx være at forkæle ham fra morgenstunden med ekstra lækker morgenmad eller lidt morgensex. Det kan være, at du har smurt madpakken og lagt et lille kærlighedsbrev ved, eller at du har fået ungerne passet og bestilt bord på hans yndlingsrestaurant. Ja, disse initiativer kan jo lige så vel være den enes som den andens.

Bor I ikke sammen vil et rigtigt gammeldags kærestebrev, skrevet i hånden på papir og sendt med posten, kunne få din elskedes hjerte banke lidt hårdere i brystet. En e-mail er bare vand ved siden.

Har I ikke så mange penge, så kan et veltillavet måltid med lys, servietter og romantisk musik i baggrunden sagtens gøre det ud for en romantisk date.

Annonce:

Blomster er også en god ide. De fleste kvinder ææælsker blomster. Køb ikke hvad som helst (og ALDRIG benzintankens slatne dusk), men find evt ud af hvilke blomster, som hun holder mest af. Den lille ’gøren-sig-umage’ betyder alverden.

Forkæle
For en gangs skyld er det virkelig tanken, der tæller her?

– Ja, med tryk på Tanke. Hele ideen med dette her at vise, at du tænker på ham/hende, og at du gerne vil gøre dig umage for at vise det.

– Og helt ærligt så kunne vi allesammen godt være lidt mere opfindsomme og gøre lidt ekstra ud af det ind imellem. Så er det mere end tre måneder siden, du har gjort noget ekstra for din elskede (og nej, julegaverne tæller ikke), er Valentines da en udmærket reminder om at sparke dig selv ud af mageligheden og vise dig fra den romantiske side

– Men tage en snak med din skat om hvilke ting, I finder romantiske eller virkelig sætter pris på hver især. På den måde har I et lille ide-katalog, som I kan bruge af, når I virkelig skal forkæle den udkårne - ikke bare på Valentines, men jævnligt, så I holder gnisten ved lige.

Annonce:

Danske par: Sådan var vores første gang sammen

Sådan får du mere romantik ind i dit forhold

Sådan blev vi kærester

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan får I mere passion i forholdet

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: