S/M-sex: Her er det en fordel at være et sexobjekt

To nye videnskabelige undersøgelser viser endnu engang, at BDSM er sundt

Det er sexet at være sexet for andre. (Foto: www.shutterstock.com)
Det er sexet at være sexet for andre. (Foto: www.shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Efterhånden som det er blevet klart for selv den mest formørkede puritaner, at s/m-dyrkere ikke er afsporede og syge, er videnskaben også begyndt at se på BDSM i mere mindre fordømmende lys.

Lige nu er der for eksempel publiceret to af hinanden uafhængige studier, der begge har fokus på s/m.

Den portugisiske undersøgelse i 'Journal of Sexual Medicine' tog udgangspunkt i 68 selverklærede sadomasochister og deres sexliv.

Derfor dyrker de kinky sex

Her fremgår det, at deltagerne i gennemsnit ventede seks år, fra de først fik interesse i BDSM, til de prøvede det af, hvilket peger på, at en vis modningstid er naturlig del af blive s/m'er.

Men bare fordi man er til den mørke side af seksualiteten, betyder det ikke, at man går rundt og pisker hinanden i et væk. I hvert fald var de fleste af deltagernes seneste seksuelle eskapade IKKE en del ikke deres primære seksuelle isme.

På slaveskolen bliver pigerne lykkelige

Deltagerne rapporterede også om eventuelle problemer i BDSM-kontekst og i vaniljesex. Blandt kvinder var der stort set ingen forskel i forhold til lyst, ophidselse, orgasme - dog kunne de bedre forblive liderlige i s/m-seancer.

For mænd var der signifikant færre seksuelle problemer - bortset fra i forhold til for tidlig sædafgang og udebleven orgasme - når de dyrkede BDSM.

Derfor er vi til s/m

Sexobjekter
Det andet studie, udgivet i 'Journal of Sex Research,' har fokus på kropsbillede og s/m. Et negativt kropsbillede og (for meget) selvbevidsthed under sex har vist sig at være et udbredt problem for især kvinder.

Elsk din krop - og få mere sex

Men forskeren bag undersøgelsen 'Somebody's Fetish: Self-Objectification and Body Satisfaction Among Consensual Sadomasochists' har en teori om, at netop fordi sadomasochister ofte kommunikerer meget med partnere om deres seksualitet, og fordi det at være en andens sexobjekt kan være en del af BDSM, så vil de være mindre plaget af de negative konsekvenser af selvovervågning etc.

Og sørme om ikke hun får bekræftet sine hypoteser:

'Det ser ud til, at sadomasochisme har potentiale til at give individer magten til at åbent forhandle grænserne for samtykkende selvobjektificering og til at gentænke deres kroppe som nydelsesobjekter. Som t-shirten med 'I am somebody's fetich' peger på, er det en positiv rolle at have.'

Med andre ord: BDSM gør frækt at være sexobjekt.

Kinky sex er ikke spor sygt

SEXPERT-TV: Sexologen giver s/m-råd

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?