Annonce:
Annonce:

Spies-reklame pisser på singler

Kvinde bag livsstilsmagasin for singler er vred over ny reklamevideo. Se den her

Annonce:
Følg Sex & Samliv

I går onsdag fik rejseselskabet Spies' nye reklamevideo, 'Do It for Mom,' stor succes på de sociale medier, hvor den allerede har fået næsten 900.000 visninger.

Den handler om, at vi skal knalde noget mere, så landets (kommende) bedstemødre kan få nogle børnebørn.

Det lyder jo både sødt og sexet og lidt uskyldigt.

Men ikke for Pia Damsgaard Bach, der står bag livsstilsmagasinet for singler, singlepot.dk. Hun mener, reklamen udstiller singler. Og hun blev så indigneret, at hun har skrevet et blogindlæg om Spies-reklamen.

Annonce:

- Jeg synes simpelthen, den er så krænkende over for singler. Den fremstiller os som nogen, der bor hjemme hos vores forældre og gokker den af foran computeren, mens parrene er de glade, smukke mennesker. Det kan da ikke være rigtigt i vores tid. De fleste singler, jeg kender, er da frie, selvstændige mennesker, der sagtens selv kan betale for at rejse og finde ud af at tage af sted, uden at mor skal betale eller opfordre til, at vi tager af sted, siger Bach til ekstrabladet.dk.

- Vi er 1,5 millioner singler. Er det virkelig sådan, en stor gruppe mennesker skal fremstilles?

- Singlemanden i reklamen er jo ensom og trist, det er først, når han ser kvinden i reklamefilmen, at han bliver glad. Den underliggende pointe er jo: Du bliver glad af at have en kæreste. Jeg gider ikke rejse med Spies i hvert fald, lyder det fra Pia Damsgaard Bach. (Foto: Greg McQueen)
- Singlemanden i reklamen er jo ensom og trist, det er først, når han ser kvinden i reklamefilmen, at han bliver glad. Den underliggende pointe er jo: Du bliver glad af at have en kæreste. Jeg gider ikke rejse med Spies i hvert fald, lyder det fra Pia Damsgaard Bach. (Foto: Greg McQueen)
 

Ung alenemor: Når jeg er liderlig, skal jeg bare ha' noget

Hun skriver følgende på sin blog:

'Normalt betragter jeg ikke mig selv som sippet eller nærtagende, men når man tænker på, at der er omkring 1,5 mio. singler i Danmark og langt størstedelen af dem faktisk er ret almindelige, smukke, selvstændige mennesker, så virker det snotdumt at udstille os som nogle småfede computernørder, der sidder og gokker den af hjemme på værelset hos forældrene og skal have hjælp af mor for at komme ud og møde en kæreste.'

Annonce:

'Jeg troede faktisk, vi var kommet længere - at det egentlig er sådan nogenlunde ok at leve sit liv, som man vil uden at blive peget alt for meget fingre af, men for Spies er det eneste rigtige åbenbart stadig, at når man er en mand eller en kvinde, så vil man finde en af det modsatte køn at få børn med. Vi andre er nogle tabere, der bor hjemme hos vores mor og kun får håndsex alene foran computeren med en rulle toiletpapir.

'Den video er så meget med til at skabe en stereotyp for, hvordan 'det gode liv' er, så alle os, der ikke lige passer ind i den boks, kan gå og føle os forkerte. For det er jo vores skyld, at der ikke bliver født nok børn i Danmark, og så gør vi vores forældre ulykkelige oven i købet. Fedt nok. Tak, Spies!'

Syv ting du skal vide, hvis du vil date en mor eller far

Det meste humor arbejder jo netop med karikaturer og stereotyper - har singler ingen humor og selvironi?

- Jo, det synes, jeg da i hvert fald selv, at jeg har, men problemet er for mig at se, at det her slet ikke passer. De fleste singler, jeg kender, er frie, selvstændige mennesker, der sagtens selv kan både betale og finde ud af at tage initiativ til at lave de ting, de gerne vil. Hvorfor ikke vise en glad single, der tager på lækre eventyr alene i stedet for en stilforvirret ensom stakkel, der bor hjemme hos mor?

Annonce:

- Jeg kan da godt se på en eller anden måde, at det er sjovt, men ligesom mørke mennesker er trætte af (næsten) altid at blive fremstillet som kriminelle, terrorister og bandemedlemmer, er jeg træt af, at det altid bliver fremstillet, som om det bedste for alle er at være den ene halvdel af et par. Singlemanden i reklame er jo ensom og trist, det er først, når han ser kvinden i reklamefilmen, at han bliver glad. Den underliggende pointe er jo: Du bliver glad af at have en kæreste. Jeg gider ikke rejse med Spies i hvert fald.

Skal du på date i aften? Så læs lige dette først

Hvilken reaktion håber du at få med dit indlæg?

- Jeg synes generelt, at alt for meget handler om dating og 'den store kærlighed,' når vi snakker om singler, og det får os alle sammen til at jagte et eller andet opskruet ideal om kernefamilien, som Spies jo også promoverer her.

- Jeg håber nok bare på, at man snart anerkender, at langt fra alle gider det der glansbillede, men at friheden ved at være single kan have sine ret store fordele, og at man ikke behøver gå og være ked af, at man ikke har en kæreste, for det fylder rigtig meget hos mange. Desuden kan man jo se på skilsmissetallene, at parlivet jo langt fra er så glamourøst, som det virker i reklamerne.

Hvad mener du? Udstilles singler som sølle tabere, specifikt i reklamen og sådan helt generelt?

Guide til singlepiger: Den gode flirt

Annonce:

Single-John: Jeg er besat af sex

Sådan bliver du kæresteklar

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: