Springer ud som swinger

Kink Coming Out Day handler om at smide sine fordomme og sin skam: Jonas fortæller om første gang i swingerklub

- En af fordommene, vi havde, var jo, at alle legede med alle. Vi anede ikke, hvad vi skulle forvente, da vi jo var helt nye, fortæller Jonas. (Arkivfoto: www.shutterstock.com)
- En af fordommene, vi havde, var jo, at alle legede med alle. Vi anede ikke, hvad vi skulle forvente, da vi jo var helt nye, fortæller Jonas. (Arkivfoto: www.shutterstock.com)

Lørdag er Kink Coming Out Day, hvor skabsperverse opfordres til at omfavne deres kink og springe ud.

Se også: Spring ud som pervers

I den anledning har den kinky sexshop og erotisek guideside for BDSM-interesserede uniguelady.dk fået Jonas, der er i 30'erne, til at fortælle om sin første gang som swinger. Mange har desværre fordomme om swingere og hvad de står for. Jonas er en ganske almindelig gut, der fandt en veninde,  som havde en lyst til at udforske swingerlivet. Han tog udfordringen op, og det blev starten på en spændende rejse igennem det danske swingermiljø.

Se også: Syv grunde til at blive swingerpige

- Jeg var lige blevet skilt efter  ti års[ ægteskab og begyndt på mit nye sexliv som single. Jeg mødte denne her pige, som gerne ville i swingerklub og med det samme kørte fordommene rundt i mit hoved: For er en swingerklub ikke et sted for halvgamle, overvægtige mænd, der er der for måske at score en pige hver anden måned? Hvis de var heldige! Og knalder alle ikke bare med alle, hvis nu ikke lige der kommer en kvinde forbi?

Nysgerrigheden havde dog slået rod, og veninden havde efter et år ikke lagt tanken fra sig. Så noget skulle der ske og det ’noget’ blev starten på et surprise-arrangement for veninden. Kalenderen blev fundet frem, der blev valgt en par-aften, for så frygtede Jonas ikke, at veninden blev fristet af en stor skare af single mænd.

Par-aftenen havde også den fordel, at der jo så også var en sikkerhed for, at der var kvinder tilstede. Således blev første fordom nedlagt med valget af par-aftenen og nu skulle veninden så bare holde dagen ledig i kalenderen - uden at vide, hvad der skulle foregå vel at mærke.

- Sex er jo lidt som at cykle, fandt jeg hurtigt ud af, og Niels fik lynhurtigt smurt min kæde, griner Kirsten, der faldt pladask for den charmerende mand og hans evner i sengen. (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex og samliv Kirsten, 46: Nu skal sexlivet leves

Dagen kom, veninden blev hentet. Forinden havde hun fået besked på, at hun skulle have tøj på, hun følte sig tilpas i. Endnu en fordom blev med valget af tøj nedlagt:

- Jeg har altid tænkt, at folk der gik i swingerklub skulle være nøgne, have lak, læder eller latex på. Og det er jo slet ikke sandt, Hvilket også var det vi oplevede. Lingeri, frække kostumer og catsuits er velkommen som påklædning. Selvfølgelig skal man tilpasse sin påklædning, hvis der er en temaaften i klubben, Men det kan man oftest se i klubbens kalender.'

Første møde med swingerlivet blev i Scor Loungen i Valby. Før klubben åbnede var der rundvisning med tøj på, og den deltog Jonas og veninden i. De fik set klubben i fuld belysning, uden gæster og uden at føle sig pinlige.

(Polfoto) Sex og samliv Tykke Niels har succes i swingerklubben

Efter rundvisningen havde Jonas arrangeret en god middag, til at lade oplevelsen bundfælde sig på. Da oplevelsen var en  overraskelse for veninden, havde de ikke fået aftalt, hvilke regler der skulle være. Regler og aftaler er vigtige, så ingen føler sig trådt over tæerne eller gået for nær. De kom under middagen frem til at de ville følges ad ind i klubben – og også ud igen, hvis der skulle leges med andre, skulle de begge være enige om det og ville en af dem hjem, så skulle de begge tage hjem.

Min kæreste ved ikke jeg er til s/m - hvordan får vi gang i dominansen? få svaret på uniquelady.dk

Regel nummer to var især vigtig:

- En af fordommene, vi havde, var jo, at alle legede med alle. Vi anede ikke, hvad vi skulle forvente, da vi jo var helt nye. Ingen af os blev antastet på aftenen eller spurgt, om vi ville deltage i noget, måske fordi de andre i klubben kunne mærke, at vi var nye. Reglen var alligevel vigtig, fordi den var med til at få os til at føle os trygge.

Tilliden er vigtig, når man swinger med sin partner: Inden de kom ind i klubben, havde de en gensidig tillid, og for at denne kunne holdes var det også vigtigt, at hvis den ene sagde fra - ja så skulle den anden respektere det. Regel nummer tre var med til at holde tilliden ved lige imellem dem.

Sex & samliv - 4. mar. 2014 - kl. 20:29 Kig med: Sådan gør de i swingerklubben

Efter aftensmaden drog de igen mod klubben, og mange mennesker mødte dem indenfor dørene. De fik hurtigt vist et sted, hvor de kunne klæde om og lægge deres tøj. Klubben er udstyret med skabe, hvor du kan lægge dit tøj og andre personlige genstande, så du ikke skal slæbe rundt på dem. Nøglen afleverer du i baren, og når du på et tidspunkt skal have noget at drikke, ja så oplyser du bare dit skabsnummer. Regningen betaler du, når du går igen.

Jonas og veninden startede ud i baren, hvor de, kun iført undertøj, følte sig tilpas ved at sidde. Efter fem minutter føltes det dog mere naturligt at sidde der, for alle de andre i swingerklubben var jo også kun iført cirka den samme beklædning. Nogle vejede 50 kg og nogle vejede mere. Et mere nuanceret swinger publikum mødte dem og endnu en fordom blev nedbrudt. 

Se også: Kvindelig fotograf på lur i swingerdanmark

- Der var et bredt udvalg af folk. Nogle tændte man ikke på, men jeg vil sige, at der var ret mange man tændte på. Alderen vil jeg skyde til at ligge på mellem 35 og 40 år. Nogle har været ældre, og der var i den grad også personer, der var yngre.

I dag er det blevet sådan, at mange swinger klubber arrangerer Young Swingers Night, som er en aften kun for swingere under 30 år. Har du en partner, der opfylder alderskriteriet, ja så kan du også deltage selvom du er ældre. Modsætningen til arrangementet er Adult Swingers Night som jo så er for swingere, der er fyldt 30 år.

Jonas’ råd til dig, der måske har en swinger gemt i maven, er at kigge på de forskellige klubbers hjemmesider, før du besøger dem. De fordomme du har er nemlig det - fordomme.

Måske skal du ikke vælge en temaaften, hvis du eller din partner er genert anlagt, for det kan måske skræmme, og det skal jo gerne være en god oplevelse for alle. Stil jer selv nogle spørgsmål inden, som I tror, I vil komme til at få, når I sidder der.

Hvad skal man huske på, når man fx vil prøve en trekant i en swingerklub? Få svaret på uniquelady.dk

- Men jeg tror også, at vi har haft nemmere ved det end andre mennesker, der starter som meget yngre. Vi har ikke noget, vi skal bevise for nogen, for det har vi gjort i resten af vores liv. Så vi hviler meget i os selv, og det har åbenbart en betydning også i den her verden, siger Margit. (Foto: BL Foto) Sex og samliv Gamle swingere: Så vildt er vores sexliv  

Se også: Michelin-mad og vinsmagning i swingerklubben

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen