Svensk politiker: Unge skal have kørekort til sex

Unge burde udstyres med licens til at dyrke sex

Klara Larsson savner omfattende seksualundervisning.
Klara Larsson savner omfattende seksualundervisning.

Unge skal have omfattende seksualundervisning i skolen, som afsluttes med, at de man får et kørekort til sex.

Det mener svenske Klara Larsson, som sidder i bestyrelsen i SSU (Socialdemokratiets ungdomsforbund) i Uppland.

I et debatindlæg skriver hun, at mangelfuld seksualundervisning er skyld i alt fra overgreb og dårligt helbred til elendig sex:

'Og ja, vi skal have grundige eksamener med det her, med mulighed for få alt fra A- F (red: -3 til 12). Hvis man ikke består, må man ikke dyrke sex. Jeg havde lige så godt kunnet foreslå en stigning i formueskatten eller noget andet, som kaldes 'vanvittigt kontrollerende.' Men så langt vil jeg ikke gå, i stedet foreslår jeg en løsning, der mindsker antallet ødelagte (pige-) anusser.

Et kørekort til sex skal eksistere af samme grund, som at folk med våbenlicens låser deres våben inde, for at børn ikke skal kunne komme til dem.

Skal deres frihed til at bære våben begrænses, skal deres frihed til at gå bananas med sin seksuelle inkompetence også begrænses. Der er lige så stor risiko for at komme til skade. Det bløder bare ikke nødvendigvis,' skriver ungdomspolitikeren, der overfor nyheter24.se fortæller, at hun skrev artiklen for at sætte liv i debatten om porno og om at mange unge ender i uønskede seksuelle situationer.

Forslaget er IKKE officiel politik i SSU.

Kys & kærlighed Sådan undgår vi sexkrænkelser

Coach og forfatter Lucy Vittrup vil hjælpe teenagere og deres forældre med den svære sexsnak. Kys & kærlighed Gratis guide: Sådan tackler du teenagerens frække sms'er

SEXPERT-TV: Det burde alle unge vide om sex

84 kommentarer
Vis kommentarer