Tattoo? Så må hun være fræk!

Undersøgelse peger på, at mænd tror, de kan få bid hos kvinder med tatoveringer

Pige med tavovering = hurtig sex. (Foto: colourbox.com)
Pige med tavovering = hurtig sex. (Foto: colourbox.com)

Tænker du 'billig tøs, hurtigt sex', når du ser en pige med den karakteristiske amagerplade hen over lænden?

Så er du ikke alene.

Det fremgår i hvert fald af en ny undersøgelse publiceret i 'Archives of Sexual Behavior.'

Bag undersøgelsens to eksperimenter står den den franske evolutionspsykolog Nicolas Guéguen, der forsker i menneskets parringstrategier, som de udspiller sig ude i virkeligheden. Det handler grundliggende om, hvad mænd og kvinder tænder på, og om hvordan vi reagerer på hinandens signaler.

Det har blandt andet resulteret i et par artikler her på sitet:

Kvinder tænder på guitarister

TV: Disse kvinder går mest sexet

Derfor tænder kvinder på brandmænd
 

Nu har Guéguen så set nærmere på, hvordan mænd ser på kvinder med tatoveringer. Tidligere studier har peget på, at tatovererede kvinder blev set som mindre attraktive, men mere seksuelt promiskuøse.

For at teste den teori i virkeligheden fik en gruppe kvinder en midlertidig tatovering over lænden, en anden gruppe fik ingen. Kvinderne skulle så ligge på en strand på maven og læse en bog.

Første eksperiment viste, at flere mænd henvendte sig til tatoverede kvinder end til de ikke-tussede, og de gjorde det hurtigere.

Det andet eksperiment pegede på, at mændene mente, de havde større chance for at få en date og få sex med en tatoveret pige.

Sådan ser den typiske pornomodel ud

Set i evolutionspsykologisk perspektiv er forklaringen på dette forhold, at kvindens tatoveringer (ligesom sminke og tøj) er en måde, hvormed hun fremhæver sin seksuelle attraktionsværdi (i forhold til konkurrenterne). Ifølge samme teori er mænd tilbøjelige til at gå efter kvinder, der er seksuelt modtagelige - hvilket en tatovering således ses som et tegn på.

Med andre ord: Kvinden får en tatovering for at gøre sig sexet for mænd - mænd går efter en tatoveret kvinde, fordi hun signalerer, hun er frisk med den.

Nicolas Guèguen påpeger på den baggrund, at mænd kan risikere at misforstå tatovererede kvinders signaler Og derfor håber han, at fremtidig forskning kan belyse, om mænds forestillinger om tatoverede kvinders seksuelle adfærd bygger på stereotyper eller på faktiske erfaringer.

Tatoverede unge vilde med sex