Teenagere opfinder kondom, der afslører sexsygdomme

Tre elever på blot 13 og 14 år har netop vundet hovedprisen til TeenTech Awards. De har opfundet kondomer, der lyser i bestemte farver for at afsløre sexsygdomme

Tre teenagere har opfundet et kondom, der lyser i forskellige farver, hvis det har 'fanget' en sexsygdom. Disse kondomer har dog ingen relation til historien.
Tre teenagere har opfundet et kondom, der lyser i forskellige farver, hvis det har 'fanget' en sexsygdom. Disse kondomer har dog ingen relation til historien.
Følg Sex & Samliv

Kom ikke og sig, at teenagere ikke går op i sikker sex. Det gør 13-årige Muaz Nawaz, 14-årige Daanyaal Ali og 14-årige Chirag Shah  fra London's Isaac Newton Academy i hvert fald.

De har netop vundet hovedprisen til TeenTech Awards for at have opfundet et kondom, der lyser i bestemte farver, hvis det registrerer en sexsygdom. Helt konkret er der tale om en indbygget molekylelag, der registrer seksuelt overførte bakterier og virus. Det skriver Metro.

Gummibuksen der hindrer herpes

Kondomerne kan ligefrem lyse i forskellige farver, afhængig af hvilken sygdom der er tale om. Den lyser grønt ved klamydia, lilla ved en virus der kan give kønsvorter og blå for syfilis.

- Vi ville skabe noget, som gør det tryggere at afsløre skadelige sexsygdomme. På denne måde kan folk handle øjeblikkeligt i deres private hjem frem for de indtrængende fremgangsmåder hos lægerne, siger Daanyaal Ali.

De tre drenges intentioner med opfindelsen har bl.a. været, at folk skulle være endnu mere ansvarlige.

Pas på i sengen: Klassisk kønssygdom gør comeback

Kondomet er dog endnu ikke tilgængeligt. En talsmand for TeenTech Awards, der har til formål at hjælpe teenagere med at se karrieremulighederne i naturvidenskab, ingeniørvidenskab og teknologi, siger, at det stadig blot er et koncept og ikke et færdiggjort design.

Sex uden kondom fører til stor spredning af gonorré

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+