Teori: Dine sædceller bliver bedre af utroskab

Men det er altså din kærestes utroskab, der optimerer din ejakulation

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Mand tænder på at se konen med andre mænd --

Yder du dit bedste, når du mærker, at der bud efter din kæreste fra konkurrerende hanner?

Eller rettere: Bliver din sæd ekstra potent af risikoen for utroskab?

Den evolutionspsykologiske teori, der foreskriver det, hedder sædkonkurrence, og har så vidt vides ikke meget at gøre med at spille kiks (oplysning til personer uden penis: Spille kiks henfører til en moderne myte om grupper af mænd - gerne i militæret/langt væk fra kvinder - der spiller pik sammen, hvor det så går ud på, at man skal komme først - på en kiks. Og den, der kommer sidst, skal spise kiksen).

Sædkonkurrence handler om, at manden, ubevidst selvfølgelig, producerer bedre sæd, når han mærker, kampen om hunnen intensiveres, for på den måde at øge chancerne for, at lige hans sæd gør kvinden gravid. Termen bruges også til at forklare, hvorfor mænd med utro kvinder angiveligt skyder kanonen af hurtigere for at sikre sig, at deres sæd kommer først.

Det nye studie med titlen ‘Do Men Produce Higher Quality Ejaculates When Primed With Thoughts of Partner Infidelity?’ søger så at bevise hypotesen om, at mænd med potentielt utro kvinder producerer bedre sæd.

Forskerne tog fat i 45 unge mænd og fik dem til at onanere i et kondom efter at have bedt dem om at tænke på, at deres kærester er utro.

De onanerede også på et andet tidspunkt uden den plantede utroskabstanke, kontrolsæden.

Således kunne man undersøge sædkvaliteten á to omgange.

38-årig københavner-kvinde: Jo mere slutty og tøjtet jeg er, jo mere tænder min mand

Ups
Desværre for forskerne var der ingen korrelation mellem tanker om kærestens utroskab og sædkvalitet.

Mændene producerede ikke bedre sædkvalitet i sædkonkurrence-settingen i forhold til kontrol-settingen.

Det slår dog ikke hovedforfatter, evolutionspsykologen Todd Shackelford ud. Han henviser til tidligere studier (som han selv har lavet), som påviser psykologiske og fysiologiske konsekvenser af sædkonkurrencen:

De viser fx, at mænd ejakulerer hurtige, når de ser porno med nye/fremmede kvinder, at mænd med utro kvinder kommer hurtigere, samt at ombejlede kvinder får mere sex af deres mænd. Det sidste kan du læse om længere nede.

Shackelford giver skylden for den manglende bekræftelse af hypotesen på studiets metoder:

Mændene havde kondom på, hvilket kan have mindsket den seksuelle ophidselse, og det er måske heller ikke nok bare at bede mændene om at tænke på kærestens mulige utroskab.

Der skal mere og mere virkelige tiltag til for at påvirke sædproduktionen.

Sædkonkurrence-teorien kan også forklare, hvorfor nogle mænd tænder på cuckolding. De bliver liderlige af, at kæresten flirter med og er sammen med andre mænd.

Cuckold: Derfor tænder jeg på, at min hustru har sex med andre mænd

Mere sæd
Dyre-studier viser, at en hun, der får meget opmærksomhed fra andre hanner, har mere sex med sin faste mage.

Det menes at være et tegn på såkaldt sædkonkurrence: Hannen, der oplever, at hans hun er ombejlet, bliver jaloux, og i et forsøg på at sikre sig, at det er hans sæd (og dermed gener), der viderebringes, dyrker han mere sex med sin kæreste.

Lignende forhold gør sig også gældende blandt mennesker, mener evolutionspsykologer, selv om det selvfølgelig er lidt mere kompliceret. Om ikke andet fordi vi omgås langt flere mennesker hver dag end vores forfædre gjorde.

Ikke desto mindre sætter  studie (http://www.toddkshackelford.com/downloads/Pham-et-al-JCP-2014.pdf) fokus på temaet: Godt 400 mænd i faste forhold rapporterede om, hvor ofte de har sex med deres partner, og om hvor mange mandlige kollegaer og venner deres partner har, og hvor meget opmærksomhed hun får fra andre mænd. Desuden skulle deltagerne angive, hvor attraktive de tror, at andre mænd synes deres partner er.

Og sørme: forskerne fandt beviser for, at jo flere mandlige kollegaer og venner kvinden har, jo mere sex dyrker hun med sin mand - men kun når manden mener, at andre mænd synes, hun er sexet.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri