Annonce:
Annonce:

Terapeutens opråb til mænd: Tag ansvar for dit parforhold

Mikael Hoffmann mener, at det mandens opgave at holde kvinden erotisk i live. Plus: De ti myter om parforhold

Ifølge Mikael Hoffmann er kvinder afhængige af deres mænds begær. Når manden begærer sin kvinde, udvikler han både sig selv, sin kvinde og parforholdet, forklarer han. (Foto: shutterstock.com)
Ifølge Mikael Hoffmann er kvinder afhængige af deres mænds begær. Når manden begærer sin kvinde, udvikler han både sig selv, sin kvinde og parforholdet, forklarer han. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Kvinden er ofte motoren i et forhold.

Og det kan betyde, at manden bliver kørt ud på et sidespor, hvor han går mere op i at vedligeholde sin bil end sit forhold.

Det må høre op, lyder det fra Mikael Hoffmann, der nu udgiver bogen 'Partner for livet - at navigere i parforholdet i medgang og modgang.'

Hoffmann, der er parterapeut, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach, mener, at manden skal tage ansvaret for sin kvinde og hendes følelsesliv ved at holde hende erotisk i live.

- Han har også ansvaret for relationen mellem dem, det vil sige lederskabet, mens kvinden har ansvaret for moderskabet, forklarer Hoffmann i en pressemeddelelse. For hvis kan ikke gør det, risikerer han at miste forholdet.

Drop jagten på den perfekte partner

Annonce:

Begær
Ifølge Mikael Hoffmann er kvinder afhængige af deres mænds begær. Når manden begærer sin kvinde, udvikler han både sig selv, sin kvinde og parforholdet, forklarer han. Altså en win-win situation. Når kvinden til gengæld er erotisk vækket, udfolder hun sig og udfordrer manden. Det holder parforholdet i live, mener Hoffmann.

Hvis manden mister interessen for sin kvinde eller trækker sig, bliver hun enten rasende og bebrejder ham alt muligt ligegyldigt, eller også afviser hun ham. Manden skal i parforholdet tage ansvaret for sin kvinde og hendes følelsesliv ved at holde hende erotisk i live. Manden har ansvaret for relationen mellem dem, det vil sige lederskabet, mens kvinden har ansvaret for moderskabet.

Sexologens nytårstale: Mere inderlighed, tak!

Hoffmann eksemplificerer ansvarselementet således:
At begære sin kvinde har kun en lille smule at gøre med sex. Det vigtigste er det sværeste, nemlig at give hende opmærksomhed - og at blive ved med det år efter år. Kvinder bliver tiltrukket af magt, indflydelse, lederskab, sikkerhed, berømmelse, udseende, penge, eksklusivitet (eftertragtet og derfor svær at få fat på) og personlighed.

 8 myter om det perfekte par

Annonce:

En mand med personlighed er selvsikker, han bekymrer sig ikke, han er spændende og eventyrlysten, han er udfordrende og mystisk, han virker meget maskulin, han giver sin kvinde en følelse af styrke og kontrol, og han er god i sengen. Endvidere er han i stand til at forstå kvindens primære kærlighedssprog, og give hende, hvad hun ønsker sig allermest. Det kan for eksempel være enten anerkendende ord, tid til hinanden, gaver, tjenester, fysisk berøring eller samhørighed.

Både mænd og kvinder har både det maskuline og feminine i sig. Det gør jeg meget ud af at pointere i hele bogen. Men de fleste mænd har mest af det maskuline, og de fleste kvinder har mest af det feminine.

Når manden tager ansvar, får han sat sunde naturlige grænser for sig selv, og han prioriterer sin kvinde før alt andet. At tage ansvar betyder for manden, at han skal tage lederskabet i parforholdet og familien.

SEXPERT-TV: Få mere sex og højere løn

Brønden og elastikken
Ifølge Hoffmann skal manden (eller rettere: det maskuline i både mænd og kvinder) gøre det modsatte af det, der er naturligt og let for ham, nemlig at udtrykke sig, og fortælle, hvor længe han har tænkt sig at forsvinde ind i sin hule. Og han skal følge med kvinden (det feminine i både mænd og kvinder) ned i hendes brønd.

Annonce:

Tidligere trak manden sig tilbage til sit 'herreværelse', men i dag er vi mere eller mindre "på" hele tiden. Ofte er der kun toilettet tilbage som privat rum, hvor man kan være i fred.

Det maskuline har brug for at trække sig en gang imellem med alene-tid uden forpligtelser. Det kan være med sport i TV, computerspil, jagt, fiskeri eller venner. For at få den nødvendige tid for sig selv, skal han bare huske at fortælle, hvor lang tid han har tænkt sig at være væk, mener Hoffmann.

Fem tegn på at dit forhold holder evigt

Struktur
Det er vigtigt med en form for struktur i hverdagen. Dette indebærer for eksempel, at man umiddelbart efter arbejdstid mødes til en nærværende kontakt med hinanden, som kan være på 5-10 minutter. Derefter kommer familietid med madlavning, spisning, putning og så videre.

Annonce:

Herefter skal der være alenetid for begge parter, hvor ingen føler sig forpligtet af den anden. Måske har man lyst til at meditere, tjekke emails, se en film sammen eller andet. Lige inden man går i seng, skal der være par-tid, hvor man giver hinanden sit fulde nærvær og opmærksomhed. På den måde er der chancer for at alle parter får, hvad de har brug for.

Sådan får du mere erotisk energi

Mandens tre værste vaner

Samtale
Ifølge Mikael Hoffmann har det feminine et helt naturligt behov for at snakke problemer igennem. HELT igennem! Med følelser, antagelser, bekymringer og håb. Det kan det maskuline (manden) have uendeligt svært ved at forstå, men sådan er det altså bare.

Det er vigtigt at kvinden bruger de fem magiske ord, lige inden hun har brug for at snakke: 'Det-er-ikke-din-skyld for, at manden kan være i stand til at lytte til hende. Da det er de færreste mænd, der er clairvoyante, skal hun også omhyggeligt instruere ham i, hvordan han skal lytte til hende. Når hun taler, må hun slet ikke bruger ordet 'du'. Alt dette kan få manden til at være nærværende i meget lang tid - helt op til 20 minutter.

Læs mere om Mikael Hoffmann her

 8 ting alle kvinder burde vide om mænd

 Mere nærvær - færre sexperimenter, tak

Sæt sex i banken

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: