Annonce:

To øvelser til kvinden: Sådan får du orgasme

Har du problemer med at komme? Fortvivl ikke - sexpert Signe V. Bentzen har et par gode råd

Mange kvinder har problemer med at nå frem til orgasmen - men det er der råd for. Foto: Shutterstock
Mange kvinder har problemer med at nå frem til orgasmen - men det er der råd for. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv
Kun i Ekstra Bladet

Hejsa Signe.

Jeg har et problem, for jeg har kun fået en orgasme i mit liv, og der blev jeg kysset i nakken. Men når jeg rører ved mig selv og kan mærke, at jeg er ved komme, så spænder jeg så meget i underlivet, at det gør ondt.

Hvad kan jeg gøre for at komme til at slappe af og kunne få lov til at mærke en varm følelse i kroppen?

Med venlig hilsen ung kvinde 34 år.

PS. Jeg har fået to børn.

Kære unge kvinde

For det første skal du fortælle din partner om din store glæde ved at blive kysset i nakken. Han vil elske at mærke, hvor lystfyldt du bliver af det. Giv den gas og fortæl ham, hvor liderlig du bliver af det, og instruer ham efterfølgende, så han kan få lov til virkelig at mærke din lyst.

Når det kommer til at elske med sig selv, så vil jeg i første omgang bede dig glemme orgasmen lidt. Det er nødvendig for at kunne give sig hen til de øvelser, jeg får lyst til at dele med dig.

Det er vigtigt, at dét at øve sig i at mestre disse teknikker, får lov til at være det vigtige, når du laver dem. Senere, når du mestrer dem, så kan du implemetere dem i den mere 'målrettede' onani.

Øvelse 1: Vejrtrækning
Læg dig ned og lad din krop finde sig til rette og vent på, at der bliver stille indeni dig. Begynd at trække vejret ind gennem næsen og ud gennem munden eller bare ind og ud gennem munden. Træk vejret uden de pauser, der ellers naturligt lægger sig mellem ind- og udånding. Det betyder, at du kommer til at trække vejret lidt hurtigere end ellers, og det betyder at din krop tager mere ilt end ellers.

Begynd nu at suge energien op og ned gennem din bækkebund (skedeindgangen, klitoris og anus), når du trækker vejret ind og ud. Det giver god blodgennemstrømning i hele din yoni (dit køn) og gør den levende og dunkende i løbet af ingen tid.

På dine udåndinger sætter du nu lyd på. 'Ahhhhhhhhhhhhhhh' er en god lyd, der afspænder din mave og sætter vibrartioner i gang i dit underliv.

Sig det så højt, du tør, og lad det komme helt nede fra dit køn, og lad lyden være der, indtil du laver næste indånding. Det kommer til at lyde lidt á la 'AH! - hurtig indånding - AH! - hurtig indånding - AH! - hurtig indånding - AH! - hurtig indånding'.

Øvelse 2: Bevæggelse
Mange ligger ret stille, når de leger med dem selv. I stedet for at røre ved og bevæge hele kroppen, så er det ofte kun hånden, der ligger og filer løs på stakkels klitoris, og så bliver den overstimuleret og kroppen stivner, så energien og lysten ikke får lov til at forplante sig til resten af kroppen.

Så prøv at bevæge din krop, mens du rør ved dig selv. Nus dine øre, kram din arme, stryg ned af dine lår, smæk dig selv i måsen. Hold om dit køn. Hold godt fast.

Imens bevæger du dig. Få gang i hofterne, så de bølger op og ned. Bevæg dem for eksempel langsomt, vuggende som en hula-danser, hårdt og hutigt op og ned i 'bollebevægeser', mens du ligger på maven - eller slang dig som en slange, mens du ligger på siden. Lad dele af din krop bevæge sig, mens andre ikke gør og omvendt.

Øv dig og find så mange muligheder som muligt. Sæt for eksempel lækkert trance-dance eller blødere techno-musik på. Spil det højt, så der er plads til, at du kan være højlydt og til inspiration for din krop til at bevæge sig. Du mestrer øvelserne, når det opleves, som om kroppen nærmest er ved at komme.

Brug øvelserne sammen, når du har lyst til at give dig selv glæde og lyst. Sæt tid af - mindst 45 min.

Nyd oplevelsen og vær mindre fokuseret på slutningen. Med tiden vil din krop give slip og tillade dig at komme, men du er nødt til at give den kærlighed, opmærksomhed og ro til det.

Kh Signe

Ubegrænset adgang til Ekstra Bladet+
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: