Annonce:
Annonce:

To ud af tre mænd vil knalde en sexrobot

Er robotsex en form for onani?

Ava fra filmen 'Ex Machine' er smuk, begavet og forelsket.
Ava fra filmen 'Ex Machine' er smuk, begavet og forelsket.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Måske skyldes det minder om sexarbejder-replikanten Pris i sci-fi-klassikeren 'Blade Runner,' måske kan skyldes synet af den smukke og intelligente kunstige intelligens Ava i sidste års 'Ex Machina,' eller måske er det tanken om Jude Laws gigolorobot i Spielbergs 'A.I.'

Eller måske er det bare sådan, at mænd helt generelt vil hoppe på hvad som helst med en puls - øh, nånej, hvad som helst.

I hvert fald har nyt studie kastet lyst over vores forhold til sexrobotter, hvor det fremgår, at mænd er mere positive end kvinder.

Forskere fra Tufts University, Massachusetts i USA, rekrutterede 100 mænd og kvinder og stillede dem en række spørgsmål, blandt andet for at finde ud af, hvordan sexrobotter skal se ud, og om det er passende at have sex en.

Annonce:

- Jeg mener, at der vigtigt at forstå, at sexrobotter og venskabsrobotter er eksempler på sociale robotter, der kan have en betydning for mennesker. Især når det handler om, at disse maskiner potentielt kan skade mennesker følelsesmæssigt, siger en af studiets forfattere Matthias Scheutz.

Fremtidens onani er lige her

I stedet for kun at spørge, om man vil have sex med en robot eller ej, forsøgte forskerne at få et mere nuanceret billede ved at give syv svarmuligheder på de mange forskellige spørgsmål: Fra Fuldstændigt upassende (1) til meget passende (7)

Både mænd og kvinder mente, at sex med en robot i højere grad er at sammenligne med onani end med sex med et menneske. Men mænd var mere begejstrede end kvinder for de mange muligheder.

For eksempel syntes kvinderne i studiet, det er mere upassende at give sexforbrydere mulighed for omgang med en sexrobot, end mænd.

Mænd mente, at det er mere passende at knalde sexrobot i stedet for at være utro, at bruge dem i pornofilm og at have gruppesex med robotter og mennesker, at anvende dem til usædvanlige seksuelle praksisser, såsom sadisme, og til sexundervisning.

Sexrobotten der taler dirty med dig

Annonce:

Matts vilde succes: Sælger livagtige sexdukker

Begge køn mente dog, at der er mere passende at have sex med en robot end at betale en prostitueret for det samme. Og de var også enige om, at sexrobotter vil være velegnede til handicappede.

- Nogle af forskellene kan afspejle mere komplekse forskelle mellem mænd og kvinders holdninger til menneskelige relationer, siger Scheutz.

En sexrobot, der ligner et menneske, ratede højst både hos kvinder og mænd - mænd hele 6,5 på syv-skalaen, kvinder 5,2. Der var også enighed om, at de ikke må ligne børn.

En fantasifigur, et hvilken helst genkendeligt levende væsen, en kendis og ens nuværende partner fik alle højere en fem hos mænd. Kvinder scorede lavere hele vejen, men dog stadig i kategorien passende.

Hverken mænd eller kvinder kunne lide tanken om en sexrobot, som ligner et familiemedlem eller et dyr.

Annonce:

Vi bliver nødt til at forstå, hvordan vi reagerer på robotterne potentielle evner, fordi de er meget anderledes end vores egne erfaringer:

- En begavet kunstig intelligens med en tiltrækkende krop kan vise sig at være både dragende og forvirrende for mennesker, mener Scheutz, der ikke anser et forbud mod sexrobotter som vejen frem.

Sidste år gik en britisk universitetsforsker i medierne med tanker om forbud mod sexrobottter, men Scheutz vil undersøge, hvordan sociale robotter påvirker vores psykologi og relationer:

- Først når vi virkelig forstår, hvordan vi interagerer med robotter, og om de er skadelige for vores relationer eller mentale tilstand, kan man lovgive omkring det.

Se liste over de 15 mest sexede filmrobotter her

Ekspert: Om 50 år har vi sex med robotter

Sex-robotter: Derfor bliver de en succes

TV: Robotten gi'r et blowjob

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: