Træn din penis tre gange om ugen

Sex, også onani, gør mænd sundere

Sex er sundt. Måske bliver du ikke ligefrem stærk og spændstig af hyppige svedeture på lagenet, men det er stort set godt for alt. (All Over Press)
Sex er sundt. Måske bliver du ikke ligefrem stærk og spændstig af hyppige svedeture på lagenet, men det er stort set godt for alt. (All Over Press)
Følg Sex & Samliv

Det er jo ellers ikke, fordi man plejer at skulle finde på en god grund til at hoppe i pulekanen og fræse i fuld fart over sexstepperne med sin elskede (eller hvem der nu er for hånden).

Ikke desto mindre har Boston Medical Group, der er en amerikansk organisation af læger, der arbejder med impotens og for tidlig sædafgang, udsendt en top ti liste over ting, som sex er godt for.

- Sex er ikke kun for nydelsen og hyggens skyld. Det er vitalt i forhold til mandens generelle fysiske, psykologiske og følelsesmæssige helbred. Sex er blandt andet godt for humøret, kredsløbet og prostata, udtaler Dr. Barry Buffman fra Boston Medical Group, ifølge Medilexicon.

Her er listen, som vi har redigeret om til seks punkter, udarbejdet af Boston Medical Group.

1. Brug den
Ligesom man behøver at dyrke motion jævnligt for at forblive sund og rask, er det også godt for penis at blive brugt. Ved at have erektioner jævnligt forbedrer manden sine muligheder for at få et godt sexliv, når han bliver ældre. Mænd, der ikke jævnligt har en eller anden form for sex, inklusiv onani, har større risiko for at opleve potensproblemer senere i livet. Derfor anbefaler Buffman, at man træner sin penis mindst tre gange om ugen som en måde at forebygge impotens.

Læs om knibeøvelser her

2. Kræftforebyggelse
Flere studier peger på, at mænd, der ejakulerer jævnligt, har 30 procent mindre risiko for at udvikle prostatacancer. Udløsninger på en jævnlig basis ’skyller’ prostata ud, hvilket måske kan forhindre udvikling af prostatacancer.

3. Kaloriebrænder
Selvom sex alene nok ikke giver det eftertragtede vaskebræt, de faste balder og store biceps, får et samleje i hvert fald blodet til at rulle hurtigere, hjertefrekvensen til at stige, og kalorierne til at forbrænde. Ydermere synes de fleste mænd, at det er sjovere at dyrke svedig sex end at svede over stairmasteren nede i fitnesscentret.

4. Styrke
Udover at brænde kalorier hjælper sex på at forøge testosteronproduktionen, som kan styrke knogler og muskler. Lavt testosteronniveau kan føre til fald i libido, øget træthed og depression.

5. Godt for kredsløbet
En undersøgelse fra Quenns University viste, at mænd, der har sex mere end tre gange om ugen, tydeligt reducerer deres risiko for at få hjerteslag og hjerteanfald. Andre studier viser, at sex kan sænke blodtrykket, hvilket skulle forklare, hvorfor det har en positiv effekt på kredsløbet.

6. Hormoner og stress
Sex frigør hormoner som vasopressin, oxytocin og endorfin, som blandt andet er med til at sænke stress, forøge samværsfølelsen, fjerne smerte og øge den generelle følelse af velvære. Der peges også på, at sex booster immunsystemet, ligesom sexudløst oxytocin giver en dyb søvn. Og søvn gør gode ting for blandt andet stofskiftet og blodtrykket.

Sex har også vist sig at have en positiv indvirkning på stress. En undersøgelse viste, at deltagerne havde en mindre stigning i blodtrykket under stresspåvirkning, hvis de nyligt havde dyrket sex, i modsætning til dem, der ikke havde haft sex.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind