TV: Feminist designer lingeri: Trusserne må IKKE være sexede

Åh nej - nu er en den frække g-streng og de listige hotpants måske på vej ud

Kvindens køn og krop har alle dage været en politisk kampplads, så derfor kan det ikke overraske, at også hendes mest intime beklædningsgenstande bliver politiserede.

En britisk feminist, Hayat Rachi, har designet en undertøjsserie, som IKKE er sexet, og som ikke lægger op til flirt med det mandlige blik.

Givetvis vil denne serie, som Rachi har crowdfundet sig til på kickstarter.com, få lingerifetichister til at begræde verdens gang, mens lirfornægtende nostalgikere med glæde vil ihukomme 70'ernes og 80'ernes Sloggi og 3 for 100 i Føtex.

'Ikke alt handler om at være sexet eller om at være objekt for det mandelige blik,' skriver Hayat Rachi, som har lavet undertøjsmærket Neon Moon, hvor den første serie hedder Mon Dieu.

Mon Dieu er enkle, sporty sæt uden kavalerfremmere. Materiale er økologisk forsvarligt: Bambus-fibre og ikke syndige sager som satin, mikrofiber, bomuld og, nåja, silke. Angiveligt har bambus antibakterielle egenskaber.

'Jeg kunne ikke finde et lingeribrand, som delte mine værdier om selvstændighed, kropsligt selvværd og ikke-objektificering af kvinder.

Så i stedet for at ligge under for det 'kropsskammende, seksualiserende og objektificerende' undertøj på markedet, lavede hun sit eget.

Helt i tråd med den kønspolitiske agenda er modellerne, der viser Mon Dieu frem, ikke tynde catwalk-duller, men derimod smilende hverdagskvinder.

Er der et marked for feministisk undertøj? Tja - forleden kunne vi fortælle, at en amerikanske lingeripusher har jaft stor slagssucces med en kampagne, hvor en af modellerne er buttet. Undertøjet hun bærer, er dog stadig en sexede ende:

Sex & samliv TV: Buttede kvinder bedst til at sælge frækt lingeri

 

45 kommentarer
Vis kommentarer