Annonce:
Annonce:

Twerk Queen: Ja, jeg er en luder

Og hun kalder også Nikita Klæstrup for både luder og slut - for det handler om at være stolt af sin seksualitet

Louise 'Twerk Queen', som vi kender hende. Her på Segboard. Hun er yderst aktiv på de sociale medier, hvor hun gerne fortæller om sit privatliv.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

'Hvorfor er det så feministisk at kalde sine veninder noget så grimt som “slut” eller luder på dansk, når det normalt bliver brugt til at betegne en promiskuøs kvinde på en nedsættende måde. Så hvorfor er det feministisk, at jeg kalder mig selv og mine veninder det?!

Fordi det er “reclaiming”, der betyder at tage noget tilbage!'

Sådan skriver danske Twerk Queen Lousie Kjølsen på sin blog, hvor hun langer ud efter mænd og kvinder, som nedgør kvinder med en fri seksualitet med ord som luder og slut.

Men Louise vil selv bestemme:

'At have en promiskuøs altså en FRI seksualitet er ikke noget negativt, det er nærmere noget jeg stræber imod! Det der, i en traditionel og patriarkalsk fortolkningsramme, er det værst tænkelige for en kvinde, er i min 2016 feministiske fortolkningsramme et label, som jeg bærer med STOLTHED!'

Er der virkelig folk, der kalder dig luder?

Annonce:

- Det er mest over sociale medier, det er de færreste, der har balls/ovaries til at sige sådan noget face to face. Der masser, der siger det til mine venner og bekendte. Min nye træner bliver hele tiden spurgt om, hvorfor han træner sådan en slut eller luder som mig. Som jeg skriver på bloggen, så handler det både om at punktere den negative betydning, som ordet har, når man bliver kaldt det. Og så handler det om tage fat i den værdi, der ligger bag, at anse luder for et nedværdigende ord  - og tage sin egen aktive og frie seksualitet tilbage.

Kalder du din veninde Nikita Klæstrup for luder, når I er sammen?

- Nu bærer vores sprogbrug jo ret meget præg af de amerikanske serier, vi ser, og den musik, vi lytter til, så vi siger rigtigt meget slut, bitch, hoe, sidechick osv... Jeg omtalte mig og Nikita som team kendis luder, da vi trænede i går, fordi en af min træners venner kaldte os det. Så synes jeg, det var lidt sjovt bare at tage den på mig og sige, 'ja vi er team kendis luder og hva' fucking så?!' siger Kjølsen til ekstrabladet.dk.

- Også ville det da også være fint at afstigmatisere ord som luder og prostitueret, da det er et lige så værdigt erhverv som så mange andre, og derfor ikke er nogen grund til at bruge det som et skældsord.

Louise twerker i en musikvideo.

Annonce:

Shaming
For forfatter, cuddlingdronning og coach Lucy Vittrup drejer det sig især om at være mindre fordømmende overfor kvinde med en åben seksualitet:

- Det handler i min optik primært om at afstigmatisere kvinder, der har sex med mange og som har en tydelig fri seksualitet. Det er min erfaring, at der er en massiv vækst af antallet af kvinder, som udlever deres seksualitet uden at føle sig skamfulde, og derfor er de også cool med at blive kaldt og kalde andre for ludere etc, siger Vittrup til ekstrabladet.

- Men det er med dette som med alt andet inden for seksualitet. Landskabet er mega broget - og mens der i disse dage er en masse mængder af alle køn og seksualiteter, der danser glædesfyldt i Københavns gader, så har jeg på en grill i Sønderjylland fx lige fået at vide, at jeg var ulækker, fordi jeg stod og kyssede min kæreste.

Annonce:

- Vi skal droppe at shame seksualitet. At afstigmatisere ordet luder - dvs gøre det til en almindelig betegnelse uden dom - er et skridt på den vej. Men jeg ved også, at hvis jeg begynder fra den ene dag til den anden at kalde mine veninder for ludere, så vil jeg ikke fremme sagen. Jeg tror derfor, at vi skal starte et andet sted - med at tale, skrive, diskutere, gå i front. Dernæst kan vi stille og roligt integrere nye måder at tiltale hinanden på. Først bevidsthed - og så ny adfærd.

Fem grunde til at elske tøjten

Så mange sexpartnere er 'for mange'

Kvindernes kampdag: De slås for retten til at være en tøjte

Mandens seksualitet bliver også skammet ud

HERUNDER SEXPERT-TV: SlIp din indre tøjte fri

Sexpert-tv: Så fræk er tøjten

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: