Undgå denne mad hvis du vil ha' sex i aften

Bestemte madvarer kan både være med til at øge og sænke vores sexlyst. Se her, hvad du for alt i verden skal undgå

Undgå hotdogs hvis du vil have sex.
Undgå hotdogs hvis du vil have sex.

Hvis du er helt vild med hotdogs, broccoli og tofu og samtidig synes, at du får for lidt sex, har du nu en forklaring. Disse madvarer hører nemlig til blandt de produkter, som kan være med til at hæmme din indsats i soveværelset.

Vi kender alle til nogle af de fødevarer, der menes at kunne øge sexlysten - for eksempel østers. Men har du nogensinde tænkt over, hvilke produkter du skal undgå i seksuelle sammenhænge?

- Vores libido kan blive påvirket af en lang række udefrakommende påvirkninger, fra stress, træthed, skiftende eller lange arbejdstider og finansielle bekymringer. Maden vi spiser kan også påvirke vores lyst til sex både positivt og negativt, siger Elouise Bauskis, som er ernæringsekspert hos NutriCentre til Daily Mail.

Erogi-coachen anbefaler blandt andet: Vælg noget mad, der virkelig vækker dine sanser, og som du synes er sensuelt. For nogle er det fyldte chokolader, for andre er det østers eller en saftig frugt. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Få weekendsex på en hverdag

Nogle af fællesnævnerne for fødevarernes sexsyndere er lavere testosteronniveau, tilstoppethed, dårlig ernæring og en øget prutterisiko.

Her er den essentielle liste over de fødevarer, du skal undgå:

Hot dogs: Forarbejdet mad som hot dogs giver ikke meget ernæring og dermed dårlig energi. Desuden medfører de en form for mæthed, der kan tilstoppe arterierne i kønsorganerne.

Lakrids: Des højere testosteronniveau, des større er sexlysten både hos mænd og kvinder. Lakrids kan nedsætte testosteronniveauet og er derfor no-go.

Broccoli og tofu: Måden man fordøjer disse madvarer på medfører, at man kan komme til at prutte meget. Dertil kan tofu nedsætte testosteronniveauet.

Rødt kød: Kan medføre tung mæthed og sløvhed for nogle.

Du bliver ikke nødvendigvis klogere af at knalde. Men det skader næppe. (Foto; shutterstock.com) Sex & samliv Sex-alibi nr. 117: Det holder hjernen i gang

Bønner og mejeriprodukter: Kan medføre en følelse af tilstoppelse og oppustelse.

Pebermynte: Nedsætter testosteronniveauet, og tyggegummi (med for eksempel pebermyntesmag) giver mere luft i systemet, som kan medføre en tilbøjelighed til at bøvse.

Tonic sodavand: Indeholder stoffet kinin, som har været forbundet med nedsættelse af seksuelle funktioner. 

Havregrød: Kan medføre at man kommer til at prutte meget.

Salt: Holder på vandet og kan gøre én oppustet.

Gluten: Hvis man er ekstra følsom, kan det medføre oppustethed, træthed og kramper.

Transfedtsyrer: Findes i margarine, forarbejdet mad som kiks og kager. De øger kolesterolniveauet, som giver en følelse af at være usund.

Problemet er, at hvis vi ikke passer sammen som seksuelle partnere, så er sandsynligheden for at vi skaber en stærk og tæt relation på den lange bane ikke så stor, mener Lucy Vittup. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Nyt datingkoncept? Størrelser på kønsdele skal passe sammen

15 kommentarer
Vis kommentarer