Undgå katastrofer: Disse sextricks gør underværker

Klar til weekendsex: Prøv disse små variationer over klassiske stillinger

Sexpert-tv Classic: Smid perfektionisten ud af sengen
Følg Sex & Samliv

-- Herover Sexpert-tv fra arkivet: Sexologen viser det vigtigste sextrick --

God sex handler om meget andet end sexteknikker. Den rette indstilling og nærvær og kommunikation.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig ting og sager, du kan gøre for at optimere sexoplevelsen for dig selv og din partner.

Den britiske sexterapeut Tracey Cox lister en række teknikker, du som kvinde kan bruge for at få flere og bedre orgasmer.

Vi har valgt de vigtigste, som alle handler om at spice allerede kendte stillinger lidt op.

Cox gør opmærksom på, at de fleste kvinder IKKE kan få orgasme ved penetration alene. En oplysning som både mænd og kvinder altid burde holde sig for øje, idet man let kan føle sig som fiasko, når kvinden ikke eksploderer i et festfyrværkeri af orgasmer, når manden stikker sit erigerede lem i kvinden.

Den omvendte missionær
Denne vender hele den bedste kendte og mest udbredte sexstilling på hovedet i dobbelt forstand:

Han ligger på ryggen. Hun bestiger med numsen i retning af hans ansigt, hvorefter hun læner sig forover og samtidig strækker sine ben, med fødderne på hver sin side af hans hoved, så hun til sidst ligger udstrakt ovenpå ham.

Nu kan hun så begynde at støde stille og roligt, og penis vil ramme helt andre steder, end den plejer i både missionær og ridestilling. Ifølge Cox optimalt for indirekte klitoris-stimulation.

Ekstra Bladets Sexperter har tidligere kommet med deres bud på en variant af den klassiske stilling: Den hemmelige missionær, kalder de den.

Sexteknik: Sådan giver du missionæren et løft

Anden brug af penis
Nu vi er ved missionæren - den helt klassiske med kvinden nederst og manden ovenpå - så foreslår Cox denne lille tilføjelse:

Manden glider ud, og så kan kvinden tage fat i penis og og bruge den til massere og kærtegne sin klitoris. Han kan også gøre det.

Den bløde og alligevel faste pik vil snart få kvinden til at komme - og det kan være en helt ny og opløftende oplevelse for manden, at hans pik således kan stimulere hende så direkte til orgasmiske højder.

Broen
Denne teknik kan kvinden bruge i stort set alle stillinger.

Mens hun penetreres af mandens penis, stimulerer hun sin klitoris med fingrene eller med en vibrator - for at stoppe øjeblikket før klitorisorgasmen. Hans næste par stød kan sætte gang i den vaginale version. Teknikken danner så at sige bro mellem klitorisorgasmen og vaginalorgasmen.

Ridning
En anden god og sikker klassiker, som med små ændringer kan forløse stor nydelse, er cowgirl, hvor hun sidder på manden.

Cox har to justeringsforslag.

Manden sidder op med benene delvis udstrakt foran sig. Dette kan også gøre sig på en stol. Kvinden sætter sig overskrævs på ham og indfører penis i sin skede. Så læner hun sig tilbage, så langt hun kan eller orker. Det medfører øget friktion og pres på kvindens vulva, ligesom hans penis rammer frontvæggen i vagina.

En anden variant er denne: Han sætter sig på hug over hans penis, så i stedet for at hvile på sine knæ og underben, er vægten nu på hendes føddes (og hans skridt), Hun kan - udover klassiske op og ned bevægelse - så forsøge at bevæge sit underliv med frem og tilbage samt rotere. Således kommer klitoris i aktion.

Når kvinden vender sig om, så hendes røv peger i retning af hans ansigt, vil hans penis, ifølge Cox, kunne ramme kvindens g-punkt. Og så skulle den orgasme være i hus.

I Sexpert-tv herunder fortæller sexologen, hvordan den for kvinden mest effektive version af cowgirl skal udføres:

Ny sexstilling gør dig lykkelig

Hvad har folk, der er tilfredse med deres sex- og samliv tilfælles?

De har oftere sex, de prøver nye ting af, de kommunikerer.

Det er nogle af de ting, som amerikanske forskere har fundet frem til ved at analysere spørgeskemaer fra næsten 39.000 heteroseksuelle mænd og kvinder i parforhold.

Og hvad havde de tilfredse mænd og kvinder så tilfælles?

79 procent af de tilfreds mænd og 81 procent af de tilfredse kvinder har sex en eller flere gange om ugen. Kun 17 og 23 procent af de utilfredse havde så ofte sex.

- Par, der er glade, er drevet til at dyrke sex oftere, hvilket giver dem større tilfredsstillelse, hvilket fører til øget hyppighed.

Og hvilke ting er så vigtige i sengen?

En ny stilling/variation er det allervigtigste for begge køn. Og dernæst for kvinder: Gå i bad sammen, få eller give massage, sexet undertøj og tale om eller udleve frække fantasier.

For mænd: Frækt undertøj, gå i bad sammen, tale om eller udleve frække fantasier og få eller give massage.

Herunder: Sexperterne - den gode elsker:

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+